Ρατσιστικό επεισόδιο στο Μετρό

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 31/07/2012
Τοπικά Νέα

Σήμερα και γύρω στις 3.30 το μεσημέρι μια γυναίκα άρχισε να μιλάει άσχημα σε μικροπωλητή επί της πλατείας Εσταυρωμένου χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι που να δικαιολογεί αυτή την συμπεριφορά της. Πρόκειται για σχετικά σύνηθες φαινόμενο να μετατρέπονται οι μικροπωλητές μετανάστες της πλατείας σε εκτονωτήρια κάθε μισάνθρωπου πικραμένου περαστικού. Ο μετανάστης της είπε να σηκωθεί να φύγει για να σταματήσει να τον ενοχλεί. Η πικραμένη με τηλεκατευθυνόμενη “αποφασιστικότητα” απευθύνθηκε σε μια γυναίκα οδηγό-ταξί της παρακείμενης πιάτσας, η οποία και με τη σειρά της, ωσάν να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, τηλεφώνησε στην Χρυσή Αυγή για να έρθουν “τα παιδιά” να καθαρίσουν… Βαρετό σενάριο, φτηνή παραγωγή και κάκιστη υποκριτική ικανότητα.
Μετά από 20 περίπου λεπτά εμφανίστηκαν μαζί 3 μεσήλικες γυναίκες γυναίκες και ένα ζευγάρι ασπόνδυλων με την θηλυκή εκδοχή να φοράει το μπλουζάκι με την κατάλληλη εμετική σήμανση. Αυτά ήταν λοιπόν “τα παιδιάαααα”. Ήρθαν. Μαζί όμως με αυτούς ήρθαν και 8 μηχανές ΔΙ.ΑΣ καθώς και 2 περιπολικά. Οι μετανάστες μικροπωλητές -αντί να πράξουν τα συνήθη δέοντα της φυγομαχίας- μαζεύτηκαν όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουν την κρατική και παρακρατική επιθετικότητα. Γεγονός παρήγορο για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους που κάθε φορά τσαλακώνεται από το φόβο της απέλασης. Μαζεύτηκε και κόσμος, με τους μετανάστες να διαμαρτύρονται έντονα και να βρίσκουν υποστήριξη από παρευρισκόμενους και με τους ελάχιστους μισάνθρωπους να κάνουν ρατσιστικά αστειάκια και ασκήσεις θρασυδειλίας.
Τελικά, το επεισόδιο έληξε χωρίς καμία συνέπεια για τους μικροπωλητές, με την αγέλη ασπόνδυλων να την κάνει πεζή, με την αστυνομία να αποχωρεί και τη φάση να ολοκληρώνεται με μερικές αντιφασιστικές διευκρινίσεις όπου δει.

Το φτηνό εργάκι με καραφλούς αλα μπρατσέτα με τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ, την φαιά μακαρονοθεραπεία με σάλτσα ελεημοσύνης και τα ρατσιστικά κομμάντα που σώζουν τους αναξιοπαθούντες ελληνόψυχους από τους κανίβαλους μικροπωλητές… δεν έχει πέραση στις γειτονιές μας.

Η συνέχεια στο δρόμο…

Σχόλια Ανάρτησης

  • ”Μετά από 20 περίπου λεπτά εμφανίστηκαν μαζί 3 μεσήλικες γυναίκες γυναίκες και ένα ζευγάρι ασπόνδυλων με την θηλυκή εκδοχή να φοράει το μπλουζάκι με την κατάλληλη εμετική σήμανση. Αυτά ήταν λοιπόν “τα παιδιάαααα”. Ήρθαν. Μαζί όμως με αυτούς ήρθαν και 8 μηχανές ΔΙ.ΑΣ καθώς και 2 περιπολικά.”

    μπατσοι και ναζι το ιδιο μαγαζι

  • Να σας ρωτήσω έσάς του Σινιάλου , το έχετε ανει συστήμα και μουτζουρώνεται κάθε τοίχο τις περιοχή σας , σαν τα σκυλία???? Πώς την έχετε δεί ???? Πόσο μαλάκες είστε ??? Θα έρθουμε σύντομα και στο “σπίτι” σας…. Υπομονή…… Τα τηλέφωνα έχουν πέσει,….. χεχεχεχεχε

  • o τσαγκα εισαι ρουφιανακι.
    θα μπορουσες να μαθεις γραμματα …
    τελικα θα μαθεις τα νοσοκομεια…θα σε τυλιξουμε σε τρια χαρτακια και θα σε πιουμε.

    ξαναπατα πλατεια .

  • Πωπω φοβήθηκα τώρα ισλαμοφασιστάκια…….
    Με την αστηυνομιά παρεα θα τα πούμε να δούμε τισε ποια τρύπα θα κρυφτείτε μαλακισμένα……

  • Ενοχλήθηκες από τα πολιτικά μηνύματα στους τοίχους αλλά όχι από τις χιλιάδες διαφημίσεις στους δρόμους που βρωμίζουν το μυαλό και τις συνειδήσεις. Δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς, όποιος ψάχνει αφορμή τη βρίσκει. Τώρα σε πείραξαν οι τοίχοι παναθεμά σε και για να τους υπερασπιστείς(!!!)… έριξες τα τηλέφωνά σου και θα έρθεις να μας δείξεις με τα “φιλαράκια” σου…

    Αν νομίζετε, εσύ και η φάρα σου, ότι δεν σας περιμένουμε τότε έχετε πολύ πιο περιορισμένους διανοητικούς ορίζοντες από αυτούς που υπολογίζαμε για σας. Το Σινιάλο, είναι 2 χρόνια στο Αιγάλεω, η συνέλευσή του αποτελείται από γείτονες και συντοπίτες, σε συγκεκριμένο χώρο, ευπρόσωπο, πάντα ανοιχτό και πάντα στο φως των κοινωνικών σχέσεων κι όχι στο σκοτάδι των νταβατζήδων και των μαχαιροβγαλτών.

    Η αγάπη μας για την ελευθερία κάνει το μίσος μας για ό,τι την περιορίζει ανελέητο. Έχουμε μάθει να είμαστε διάφανοι γι’ αυτούς που θέλουν να περάσουν από “μέσα” μας, να μας καταπιέσουν και να μας εκμεταλλευτούν. Είτε είναι κρατικές συμμορίες είτε παρακρατικές.

    Ας περάσουν. Μετά η νύχτα μας θα τους κυκλώσει. Θα κυκλώσει τα σώματά τους, τα σπίτια τους, ό,τι αγαπάνε, ολόκληρη τη ζωή τους.

    Κοπιάστε λοιπόν! Αν δεν θέλαμε να πολεμήσουμε γι’ αυτά που πιστεύουμε δεν θα είμασταν εκεί που μπορείτε να μας βρείτε. Η δειλία ζει στο δικό σας στρατόπεδο.

  • Μ’αρεσει που χρησιμοποιήται ίδιες μεθόδους με αυτούς που μισήτε. Είστε το ίδιο νομισμά αλλα απο την άλλη πλευρά. Προσωπικά δεν εχω κανένα προβλημά με αυτά τα οποιά υποστηρίζεται, όμως οποιαδήποτε άλλη “φωνή” ακούτε την κατακρίνετε & την βαπτίζεται ραστιστική , το ίδιο κανεί και η ΧΑ, γίνεστε ίδιοι με αυτούς που μισήτε. Επίσης είναι πολύ λυπητερό να βλέπεις ΠΑΝΤΟΥ , και ειδικά σε σχολεία , τα συνθήματα σας τις μουτζούρες σας δηλαδή… Εξάλλου ποιά πολιτικά μυνήματα γράφεται??? ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΕΡΜΑΛΕΣ(να χαρώ εγώ μύνημα), ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΙΦΗΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΑΚΙΖΕΙΣ,ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ(τρομαρα τους) ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και κάτι τέτοια αυτά ειναι τα “πολιτικά” μυνήματα ??? Εκτός αν δέν τα γράφεται εσέις , τότε πάσο….

  • Απ’ ό,τι φαίνεται η ισωπέδωση των πάντων είναι εύκολη μόδα… Και φυσικά όποιος έχει άποψη έχει και το δικαίωμα να διαφωνεί με -και να κρίνει- μια άλλη άποψη. Οι φασίστες όμως δεν έχουν απλά μία άλλη άποψη. Φτιαχνουν έναν μηχανισμό εξουσίας για να επιβάλλουν την δική τους άποψη δια πυρός και σιδήρου. Εκεί είναι το πρόβλημα. Και στο βαθμό που δεν είμαστε χριστιανοί να γυρίζουμε τα μάγουλά μας δεξιά κι αριστερά ή να περιμένουμε κάποια δικαίωση στον άλλο κόσμο… δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε την οποιαδήποτε επιβολή.

    Ως α/α χώρος πρεσβεύουμε την ελευθερία εδώ και τώρα. Δεν πρεσβεύουμε ούτε κάποια μεταβατική εξουσία ούτε κάποια δικτατορία από οποιονδήποτε. Άρα το σχόλιό σου αφορά άλλους κι όχι εμάς.

    Ναι, μερικά από τα συνθήματα στους τοίχους τα έχουμε γράψει εμείς. Άλλα είναι εμπνευσμένα κι άλλα όχι. Όλα όμως μιλούν ή για ελευθερία ή την υπερασπίζονται. Αυτό όμως βρήκες να σε ενοχλήσει; Εδώ η Εξουσία ξεθεμελιώνει ό,τι ανθρώπινο υπάρχει, δεκάδες αυτοκτονούν, χιλιάδες δεν έχουν να φάνε, δεν μπορούν να ζήσουν στις γειτονιές μας κι εσύ ασχολείσαι με τα ντουβάρια;;;

    Και αντί να ρίξεις τα τηλέφωνά σου να μαζευτείτε να πάτε στα βόρεια προάστια, εκεί που είναι μαζεμένοι όλοι οι φονιάδες και τα λαμόγια, έρχεσαι και απειλείς εμάς;

    Ε. τότε μην παραξενευτείς αν σε αντιμετωπίσουμε σαν εντεταλμένο της Εξουσίας, σαν νταβατζή των συμφερόντων των βορείων προαστίων ή στην τελική σαν συγχυσμένο αφελή που πρέπει να “τρακάρει” λίγο με την αλήθεια για να συνέλθει.

  • Από μικρός όταν μου έλεγαν να μην κάνω κάτι -το έκανα- . Δεν έχω αλλάξει μέχρι και σημέρα. όταν μου λένε να μην κάνω κάτι ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ , απο αντίδραση.
    Με τη ίδια λογική αντιμετωπίζω και τα μυνήματα που σου ανέφερα. Όταν βλέπω τόσο πολλά αντι-ρατσιστικά/φασιστικά μυνηματα τα αντιπμετωπίζω ώς ένα μετρό επιβολής γνώμης. Και πόσο μάλλον όταν τα βλέπω 5 μερες την εβδομάδα 2 φορές κάθε μερα….

    Συγγνώμη για πρίν, αλλά καταλάβετε με και εμένα , δεν ζήτω να σταματήσετε την δράση σας, όμως ο βομβαρδισμός από διαφόρα αντιρατσιστικά/φασιστικά μυνήματα , τουλάχιστον για μένα , φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα ….

    Όσο για την εξουσία που λές συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

  • Τελικά τί είμαστε αν απλά αντιδρούμε μια ζωή; Νομίζουμε ότι κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς, ενώ στην ουσία απλά κάνουμε αυτό που δεν θέλουν οι άλλοι να κάνουμε. Πάντα οι άλλοι έχουν τον πρώτο λόγο. Η Εξουσία δεν φοβάται απλώς μια αντίδραση αλλά μια (αντί)σταση ζωής που δημιουργεί γεγονότα και δεν περιορίζεται να απαντάει διαρκώς…
    Αντί να σου την δίνουν τα αντιρατσιστικά συνθήματα στον τοίχο (όταν ο ρατσισμός έχει τα κανάλια, τα σχολεία, την εκκλησία, την οικογένεια, την αστυνομία, όλη την επικράτεια) καλύτερα να σκεφτείς εσύ τί πρέπει να γίνει με την υπόθεση του ρατσισμού. Και να πάρεις θέση.

  • ωραιο το σκετσακι σου παντως…πρωτα λες οτι εχουν πεσει τα τηλεφωνα και μετα το παιζεις οτι δεν εχεις προβλημα με κανεναν. αφου οπως λες κανεις το αντιθετο απο αυτο που σου λενε τοτε πως γινεται να ακολουθεις αυτο ακριβως που σου λεει το κρατος να κανεις?δεν βλεπεις τηλεοραση εσυ?μας εχουν σπασει τα αρχιδια με τις ναζιστικες μαλακιες τους, γιατι δεν κανεις το αντιθετο απο αυτο τοτε??

  • άσε μας ρε σινιάλο που κάθεσαι και ασχολείσαι με το δίποδο που κάνει 4 ορθογραφικά σε τρισύλλαβη λέξη

  • τοτε με τις κλωτσιες να περνουν δωρο και ενα λεξικο?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *