«Πνίγεται» στο αίμα η Συρία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/11/2011
Διεθνή Νέα

[Διαρκής ενημέρωση]

Μια ημέρα μετά την αποδοχή από τη Δαμασκό αραβικού σχεδίου που στόχο έχει να θέσει τέλος στα μέτρα καταστολής, τρεις Σύροι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί [2 Νοέμβρη 2011] από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας .

«Πνίγεται» στο αίμα η Συρία

 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τρεις Σύροι σκοτώθηκαν στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Αλ-Ινσαάτ στη Χομς, όπου ακόμα ακούγονται πυρά βαρέος πυροβολικού.

[4 Νοέμβρη]

Συνεχίζουν τις επιθέσεις στην πόλη Χομς οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με ακτιβιστές, παρά τη συμφωνία για το τέλος της αιματοχυσίας. Άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, όπου την Πέμπτη σκοτώθηκαν πάνω από 20 άτομα.

Την Τετάρτη, οι αρχές της Συρίας συμφώνησαν με το σχέδιο της Αραβικής Ένωσης να αποσυρθεί ο στρατός από όλες τις πόλης της Συρίας. Ακτιβιστές δηλώνουν ότι σκοπεύουν να δοκιμάσουν την κυβέρνηση με διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή.

http://www.youtube.com/watch?v=awqgeUY26jg&feature=player_embedded#!
Activists posted a video showing protesters in the Jordanian capital Amman chanting in support of the people of Syria.
[ 9 Νοέμβρη 2011]
Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στη Συρία

Στρατιώτες και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εισήλθαν σε συνοικία της πόλης Χομς έπειτα από έξι ημέρες βομβαρδισμού…
από άρματα μάχης που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρωπους, ενώ εκατοντάδες τραυματίσθηκαν, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι και ακτιβιστές.

Λιποτάκτες του στρατού που είχαν καταφύγει στην Μπαμπ Άμρο και βοήθησαν στην υπεράσπιση της συνοικίας αυτής, στην οποία γίνονται τακτικά συγκεντρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Άσαντ, αποσύρθηκαν. Οι πιστές στο καθεστώς δυνάμεις εισήλθαν στη συνοικία στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσαν οι πηγές.

“Εισβάλλουν τώρα σε σπίτια και συλλαμβάνουν ανθρώπους, αλλά δεν έχουν μείνει πολλοί στην Μπαμπ Άμπρο. Οι σαμπίχα (πολιτοφυλακή του Άσαντ) έφεραν φορτηγά και λεηλατούν κτίρια”, δήλωσε τηλεφωνικά ο Ραΐντ Άχμαντ, ένας από τους ακτιβιστές.

Οι συριακές αρχές έχουν απαγορεύσει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στη Χομς, καθιστώντας αδύνατο να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στην πόλη.

15 Νοέμβρη 2011

Τουλάχιστον 70 άτομα σκοτώθηκαν στην Συρία το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε μια από τις πιο αιματηρές ημέρες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που άρχισαν 8 μήνες πριν.

Αναφέρονται 3500 θάνατοι διαδηλωτών ενώ από την μεριά των Αρχών αναφέρονται 1100 θάνατοι στρατιωτών από την απαρχή των διαδηλώσεων τον Μάρτη που πέρασε.

*αναδημοσίευση από καθεστωτικά μέσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *