Όταν τα φίδια δαγκώνουν τον κόρφο τους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/04/2014
Σχολιασμοί

αυγοκαμερες“Η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα και αυτό δεν πρέπει να γίνει γιατί τότε θα σταματήσει να κυριαρχεί πολιτικά, ούτε κανείς πρέπει να το θέλει. Έκανα πλειάδα ενεργειών για να μη γίνει αυτό, πάντα υποστηρίζοντας τους ενστόλους και την ορθοδοξία.”

Π. Μπαλτάκος, 3/4/2014

Αυτός είναι ο Μπαλτάκος, περί ου ο λόγος τις τελευταίες ημέρες. Αντικαταστάτης του ίδιου του πρωθυπουργού, ανάμεσα στους πρώτους τη τάξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, των συνηγόρων της πολιτικής ομαλότητας, των… δημοκρατικών δικαιωμάτων και του… πλουραλισμού. Τα φασιστοειδή προκειμένου να δημιουργήσουν αναχώματα στα δικονομικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος τους επέλεξαν να κάψουν ένα από τα γερά τους χαρτιά. Μπορεί να έχουν κι άλλους “άσσους” στο μανίκι τους (ποιός ξέρει πόσα άλλα τέτοια βίντεο έχουν με τις “ακροδεξιές γέφυρες”) αλλά, από δω και πέρα, προφανώς, η τράπουλα εξαντλήθηκε. Τα φίδια δαγκώνουν τον κόρφο τους.

Όλα αυτά βέβαια, τα διάφορα σκάνδαλα τύπου -gate, είναι γνώριμα ενδοσυστημικά παιχνίδια και δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τεκμηριώνουν τις αδιαμφισβήτητες υποψίες που διατυπώνουν κατά καιρούς οι πιο υποψιασμένοι μέσα στο εναντιωματικό κίνημα. Χρειάζεται να προσθέσουμε λοιπόν και ζητήματα “ήθους”; Αυτά τα φίδια είναι οι “έντιμοι συναγωνιστές”, αυτοί που “τιμούν τους φίλους τους”, οι “αντισυστημικοί”, οι “απόγονοι του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη”, οι “τιμητές των τσοντοκάναλων”, τα “παληκάρια” που “λένε τα πράγματα έξω από τα δόντια” και που θα “καθαρίσουν” το πολιτικό σύστημα. Η μέθοδος πιο παλιά κι από τον Μανιαδάκη, πιο τελευταία κι από το τελευταίο χαμαιτυπείο της Τρούμπας, πιο εφιαλτική κι από τον “εφιάλτη” του Μολών Λαβέ.

Ούτε τα φίδια δεν δαγώνουν το χέρι που τους δίνει γάλα… όταν πάει να τους δώσει γάλα. Πρόκειται για ένα είδος ασπόνδυλων που σέρνεται επειδή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του μίσους, της μισανθρωπίας, της χαμέρπειας και της ποταπότητας που κουβαλάει μέσα του: οι χρυσαυγίτες.

Σχόλια Ανάρτησης

  • σχόλια που δεν συνεισφέρουν στον διάλογο, είτε με κριτική, είτε με αμφισβήτηση είτε με άρνηση θα πηγαίνουν εκεί που ανήκουν: στη χωματερή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *