Όταν ο Γκέμπελς υποκλίνεται στην αντιμεταναστευτική προπαγάνδα των ημερών…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/08/2013
Κινηματικά Νέα

Αυτή την ώρα 56 μετανάστες βρίσκονται στην Ευελπίδων όπου θα δικαστούν κατά ομάδες κατηγορούμενοι με διάφορα κακουργήματα και πλημμελήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης τη νύχτα του Σαββάτου 10 Αυγούστου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Εν τω μεταξύ ας σταθούμε σε μερικά σημεία της υπόθεσης:

-Ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην εξέγερση ήταν και η αφόρητη ζέστη που επικρατεί αυτές τις μέρες μέσα στα κοντέινερ όπου στοιβάζονται οι μετανάστες. Από την επόμενη μέρα λοιπόν της εξέγερσης και μέχρι σήμερα, επί 48 ώρες δηλαδή, έχει απαγορευτεί ο προαυλισμός των μεταναστών με αποτέλεσμα να λιώνουν 1.500  άνθρωποι μέσα στα σιδερένια κλουβιά σε μερικά σημεία και χωρίς υδροδότηση… Αυτές οι ασκήσεις απανθρωπιάς κανείς εχέφρων εγκέφαλος δεν μπορεί να μην τις θεωρήσεις πηγές μίσους και λύσσας των κολασμένων σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του άμεσου ή του απώτερου μέλλοντος.

-στην ανακοίνωση της αστυνομίας την επομένη της εξέγερσης έγινε λόγος για 10 τραυματίες αστυνομικούς και… κανέναν μετανάστη. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ωστόσο: «Σε χθεσινή επιθεώρηση, η υπεύθυνη γιατρός του Κέντρου Ελπίδα Ευθυμιάτου διαπίστωσε μώλωπες σε πάρα πολλούς από χτυπήματα κατά την επέμβαση των ΜΑΤ, που φαίνεται ότι έβγαλαν το άχτι τους σε όποιον κρατούμενο έβρισκαν μπροστά τους. Υπάρχουν μάλιστα ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες για πυροβολισμούς την ώρα της επέμβασης». Εντυπωσιακά μεγάλη… η απόσταση μεταξύ ανακοίνωσης της αστυνομίας και της γιατρού.

Μερικοί ίσως θυμούνται την μεγάλη ρητορική δεινότητα του φασίστα βουλευτή Λαγού πέρυσι στην Βουλή όταν ζητούσε να εκδιωχτούν οι μετανάστες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να… μπουν έλληνες και να… απολαύσουν τα κλιματιστικά! Υπάρχουν όμως μερικές διαφορετικές «διαπιστώσεις»: σε χθεσινή παρέμβαση του Χρήστου Φωτόπουλου, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανέφερε: «Οι συνθήκες και για μας είναι απάνθρωπες, είναι απαράδεκτες, όπως και για τους συγκεκριμένους. […] Και τι κάνουμε τώρα; Κάνουμε δυστυχώς αυτό που λέγαμε εξαρχής ότι θα κάνουμε, μια τρύπα στο νερό. Αν δεν βρεθεί τρόπος επαναπροώθησης των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας, τα πράγματα θα διογκώνονται ακόμα περισσότερο». Επίσης: «Καταπέλτης ήταν και η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, που έκαναν λόγο για «το βαθύ σκοτάδι» και την ανικανότητα εκείνων που με συνθήκες φιλοξενίας θέλουν να κρατούν και με συνθήκες κράτησης θέλουν να φιλοξενούν, αποτυγχάνοντας παταγωδώς και στα δύο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων που από τύχη αυτή τη φορά δεν βλάφτηκαν». Αν προτείναμε λοιπόν στους «αντισυστημικούς» βουλευτές να περάσουν τις διακοπές τους στα «ειδυλλιακά» στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών θα κατηγορούμασταν για λαϊκισμό;

-μερικοί περίοικοι στην Αμυγδαλέζα δηλώνουν τρομοκρατημένοι από την ύπαρξη φυλακής μεταναστών στην περιοχή τους. Δεν είναι τίποτε περισσότερο από θύματα της αισχρής αντιμεταναστευτικής προπαγάνδας αφού οι 1.500 μετανάστες που βρίσκονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα. Εκτός κι αν το ότι δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα καθιστά τους μετανάστες περισσότερο επικίνδυνους από τα κυκλώματα τράφικινγκ και ναρκωτικών οργανωμένα από ντόπιους μπάτσους και μαφιόζους  που αλωνίζουν στο παρακείμενο Μενίδι ή τις συμμορίες μαχαιροβγαλτών χρυσαυγιτών που «σκανάρουν» ανεπιθύμητες φάτσες στα παρακείμενα Άνω Λιόσια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *