Ως εδώ καλά;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/02/2014
Αναλύσεις & Θέσεις

Ο Γιώργος Οικονομέας, γνωστός παρουσιαστής του Mega (400.000 ευρώ), και ο Αντώνης Δελατόλας, εκδότης της εφημερίδας Το Ποντίκι (1.200.000 ευρώ), δανειοδοτήθηκαν από την τράπεζα του Βίκτορα Ρέστη, χωρίς να έχουν εγγυήσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του τραπεζίτη, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή τους.

Ως εδώ καλά! Από καταβολής του αστικού καπιταλιστικού συστήματος αποτελεί βασική κοινοτοπία το γεγονός ότι ένας τραπεζίτης αποπληρώνει τα δάνεια “κορυφαίων” δημοσιογράφων, γνωστών για την “παρρησία” τους, μιας παρρησίας που στις μέρες μας έφτανε μέχρι του να πρεσβεύουν οι συγκεκριμένοι τα ζωντανά υποδείγματα διάψευσης του γνωστού συνθήματος: “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”. Παραπέρα όμως:

Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Βίκτορας Ρέστης αφέθηκε ελεύθερος, μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης. Ο Ρέστης κατηγορείται πως χρησιμοποίησε την τράπεζα FΒΒ για να δανειοδοτεί επιχειρήσεις συμφερόντων του. Επιχειρήσεις οι οποίες δεν παρείχαν στην τράπεζα τις απαραίτητες εγγυήσεις. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις το χρήμα των δανείων κατέληξε, όπως φαίνεται από την κίνηση των λογαριασμών, στο εξωτερικό, σε προσωπικούς λογαριασμούς, όπως στην περίπτωση του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος φερόταν ως μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Επιπλέον, για όσους δεν γνωρίζουν σε δημοσίευμα της 3 Οκτωβρίου 2013 γραφόταν: Ο άλλοτε συνεργάτης του Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου σήμερα εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, Εντουαρντ Στέισι, είχε υποστηρίξει ότι: «Το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως… μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».

Στο σπίτι του Πάλλη βρέθηκαν φασιστικά σύμβολα και η σχέση του με την Χρυσή Αυγή κρίθηκε αδιαμφισβήτητη. Έχουμε λοιπόν και ένα επιπλέον δεδομένο: ότι ο Πάλλης -και επομένως η Χρυσή Αυγή- είχε άμεση και τεκμηριωμένη γνώση της διαπλοκής του Ρέστη με τον Οικονομέα και τον Δελατόλα. Για τους φασίστες οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να είναι αξιοποιήσιμες τόσο σε επίπεδο χειρισμού των συγκεκριμένων… “αιρετικών” δημοσιογράφων προς ίδιον πολιτικό όφελος όσο και για την περαιτέρω καθολική κοινωνική απαξίωση και εξευτελισμό των όποιων υπολειμμάτων του προοδευτικού μεταπολιτευτικού λόγου. Κι αν δεν ισχύει το πρώτο καθώς οι σχέσεις αποκαλύφθηκαν… σίγουρα το δεύτερο ισχύει. Η εγγενώς διεφθαρμένη φύση του “πλουραλιστικού” αστικοδημοκρατικού μοντέλου γίνεται εύκολα εφαλτήριο για την απελευθέρωση των ολοκληρωτικών πολιτικών εκδοχών. Σε βάρος των υποτελών τάξεων. Πάντα.

Ως εδώ καλά λοιπόν;

Σχόλια Ανάρτησης

  • Απλά για να καταλάβω το συμπέρασμα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΚΒ έβγαλε την είδηση για να βοηθήσει την Χ.Α; Διότι την είδηση ο ΚΒ την έβγαλε. Σε τι καταλήγει η ανάρτηση δεν καταλαβαίνω. Διότι σε προετοιμάζει για κάτι καλό ως συμπέρασμα.

  • Όχι. Το συμπέρασμα δεν είναι αυτό που καταλαβαίνεις. Η ανάρτηση θέλει να συνεισφέρει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναδύεται το φαινόμενο της ΧΑ μέσα από τα αποκαϊδια της “μεταπολίτευσης”. Του τρόπου με τον οποίο η αστική διαπλοκή χρησιμοποιείται από την ΧΑ την εκάστοτε “κατάλληλη στιγμή” για να εμφανίζεται ως “αντισυστημική” δύναμη. Και κανείς δεν ξέρει πόσα “χαρτιά” μπορεί να έχει ακόμη στο μανίκι της…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *