Χάρη, σιγά μη μείνεις μόνος απέναντι στους στρατοδίκες!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/05/2014
Κινηματικά Νέα

Ονομάζομαι Ρίτσιος Χάρης και είμαι ολικός αρνητής στράτευσης από τον Μάιο του 2004, εκείνη την εποχή που πήρα την συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, να αρνηθώ την στρατιωτική θητεία ήταν για μένα μια συνειδητή πράξη αντίστασης στους ντόπιους κρατιστές. Ήταν η περίοδος που πλησίαζε η ολυμπιάδα της εκμετάλλευσης και της μίζας, που μας είχαν πρήξει με τις τυμπανοκρουσίες περί «εθνικής υπερηφάνειας», ένδοξου «ολυμπιακού πνεύματος» και «σύγχρονου εθελοντισμού», ενώ σε διεθνές επίπεδο η «αντιτρομοκρατική» σταυροφορία βρισκόταν σε έξαρση, με το ελληνικό κράτος να συστρατεύεται με την πολεμική μηχανή του Μπους, συμμετέχοντας ως βοηθός στον πόλεμο του Ιράκ και ως εκστρατευτικό σώμα που επέβαλε με τους συμμάχους, την ωμή κατοχή του Αφγανιστάν.

Δύο χρόνια αργότερα το 2006 το στρατολογικό γραφείο Αθηνών μου άσκησε ποινική δίωξη για ανυποταξία σε καιρό ειρήνης,  ενώ τον Αύγουστο του 2011 με ξανακαλέσανε για κατάταξη, όπου για μια ακόμα φορά τους έστειλα επιστολή για τους λόγους που αρνούμαι την στρατιωτική θητεία και τους επέστρεψα τα χαρτιά κατάταξης. Έγιναν και παρεμβάσεις αλληλεγγύης με μικροφωνική και δημοσιοποίηση της επιστολής, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.

Τέλη Νοεμβρίου του 2013 έμαθα ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις 7 Μαρτίου του 2013, και αποφάσισαα να παρουσιαστώ στο στρατοδικείο Αθηνών ώστε να αποφύγω την σύλληψη μου στην οικία μου. Έτσι στις 9 Δεκεμβρίου του 2013, παρουσιάστηκα με την δικηγόρο μου στο στρατοδικείο Αθηνών όπου συνελήφθηκα με την αυτόβουλη προσέλευσή μου και πέντε ώρες αργότερα ήμουνα ελεύθερος με τριήμερη αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής μου, στις 12 Δεκεμβρίου του 2013, όπου πήρα απ” αορίστου αναβολή μέχρι να οριστεί η νέα ημερομηνία.

Στις 22 Ιανουάριου 2014 αρνήθηκα για τρίτη φορά να παρουσιαστώ στις ένοπλες δυνάμεις και στις 23 Ιανουαρίου κηρύχτηκα εκ νέου ανυπότακτος.

Ένα μήνα αργότερα στις 27 Φεβρουαρίου και μόλις 5 ημέρες από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, συνελήφθηκα εκ νέου για ανυποταξία, αυτή τη φορά σε μπλόκο της όπκε και οδηγήθηκα στην ασφάλεια Τρικάλων. Εκεί παρέμεινα κρατούμενος για μια νύχτα ακριβώς για το ίδιο ένταλμα για το οποίο είχα συλληφθεί από τις στρατιωτικές αρχές 2,5 μήνες νωρίτερα!! Όσο και να επέμενα ότι η σύλληψη μου είναι άκυρη γιατί το θέμα ήταν τακτοποιημένο, η ασφάλεια Τρικάλων ετοίμαζε την μεταγωγή μου για να με παραδώσουν στην στρατονομία Αθηνών. Εντύπωση έκανε η υπηρεσιακή στρατιωτική εισαγγελέας που είχε βάρδια εκείνη την νύχτα, η οποία είχε υφάκι καχυποψίας και μίσους, και επέμενε ότι τα στρατοδικεία δεν δίνουν  επαορίστου αναβολές! Ότι είναι ύποπτα αυτά που λέω και δεν στέκουν, διατάζοντας να κρατηθώ μέχρι η πρωινή βάρδια της εισαγγελίας του Ρουφ να ανοίξει το αρχείο, ώστε να δει αν οι ισχυρισμοί μου είναι αληθινοί!

Την επομένη με οδήγησαν στον διοικητή ασφαλείας που μου ζήταγε συγνώμη για την άδικη κράτησή μου, αφού δεν είχαν ενημερωθεί από τις στρατιωτικές αρχές για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης, και οδηγήθηκα σε παρακείμενο γραφείο ώστε να ετοιμαστεί το αποφυλακιστήριο μου. Σε αυτό το γραφείο με ζήτησε να μου μιλήσει ο εισαγγελέας του Ρούφ ζητώντας και αυτός από την μεριά του, συγνώμη αλλά τονίζοντας ότι είχε ενημερώσει την Γ.Α.Δ.Α. από τις 11 Δεκεμβρίου και εκείνοι δεν ενημέρωσαν την ασφάλεια Τρικάλων. Επι ευκαιρίας με ενημέρωσε για την ημερομηνία του στρατοδικείου μου που είχε οριστεί για τις 25 Ιούνη.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 14 Μαρτίου έγινε το στρατοδικείο του Μιχάλη Τόλη όπου καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλακή με ένα χρόνο αναστολή και ταυτόχρονα διαβάστηκε στην Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων εκ νέου χρηματικό πρόστιμο 6000,00, για την καινούρια του ανυποταξία τον Ιούλη του 2013. Το βράδυ της 9 Απριλίου γίνεται νέα σύλληψη του ολικού αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, όπου την επομένη οδηγείται κρατούμενος στο στρατοδικείο Αθηνών, την ίδια μέρα στις 10 Απριλίου μου επιβλήθηκε από την στρατολογία Αθηνών πρόστιμο 6000,00, στις 15 Απριλίου  συλλαμβάνεται ο ολικός αρνητής στράτευσης Κώστας  Γιάνναρος στην Αθήνα και την επομένη οδηγείται και αυτός κρατούμενος στο στρατοδικείο Αθηνών, ενώ στις 18 Απριλίου επιβλήθηκε πρόστιμο 6000,00 στον ολικό αρνητή στράτευσης Κ. Σ. από το Αγρίνιο.

Είναι ολοφάνερο ότι το κράτος ετάκτου ανάγκης, με τους χακί υπηρέτες του ενέτεινε την νομική και οικονομική καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης, μόλις τρείς εβδομάδες μετά την δίκη της 14 Μαρτίου, εφαρμόζοντας εκδικητικούς σχεδιασμούς είτε ενεργοποιώντας εντάλματα σύλληψης  με την αυτόφωρη διαδικασία είτε επιβάλλοντας χρηματικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα  ο Χατζηβασιλειάδης, ο Γιάνναρος και εγώ ήμασταν παρόντες με δεκάδες άλλους  αλληλέγγυους και αρνητές στράτευσης στο στρατοδικείο του συντρόφου μας Μιχάλη Τόλη.

Σ” ότι αφορά την υπόθεσή μου, η στρατοκρατία επισήμως, την Δευτέρα 31 Μαρτίου απέστειλε κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα του στρατοδικείου Αθηνών Αργυρίου Οικονόμου, στην οικία μου (μέσω δικαστικού κλητήρα) και με καλεί να παρουσιαστώ στις  25 Ιούνη στο ακροατήριο του τριμελούς στρατοδικείου Αθηνών στις 9 η ώρα το πρωί. Ο συγκεκριμένος στρατοκράτης στη συγκεκριμένη φυλλάδα με χαρακτηρίζει  ως στρατιωτικό(!!!!!), που αρνήθηκα να προσέλθω για να καταταγώ στις ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα στο 9ο ΣΠ ως στρατεύσιμος την 25-05-2004 κι έτσι έγινα ανυπόταχτος σε ειρηνική περίοδο.

Θέλω να θυμίσω στον συγκεκριμένο κύριο, ότι στις 255\2004, είχα στείλει συστημένη επιστολή στον τότε υπουργό άμυνας και πολιτικό του προϊστάμενο, το γνωστό καθίκι και πρώην στρατόκαυλο (- αξιωματικός ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας) Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, όπου ξεκαθαρίζω την θέση μου ως αναρχικός για τους λόγους που αρνούμαι να υποταχτώ στον δολοφονικό τους μηχανισμό. Άρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανυπόταχτο διότι ακριβώς ενημέρωσα ότι δεν πρόκειται να πάω, επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου εγκληματία όπως με χαρακτηρίζει το ένταλμα σύλληψης που έκδωσε η αντεισαγγελέας Ουζουνίδου Χρυσή στις 7/05/2013 , διότι ακριβώς ουδέποτε πέρασα κάποιο στρατόπεδο και φόρεσα τα αιματοβαμμένα τους χακί, και ούτε ορκίστηκα στο εγκληματικό τους κράτος πίστη και υποταγή!

Παρ” όλα αυτά, εφόσον θέλουν τόσο πολύ να παραβρεθώ στις άθλιες αίθουσες του στρατοδικείου για να με «δικάσουν», δέχομαι την πρόσκλησή τους ώστε να μιλήσω όχι για τα δικά μου εγκλήματα, αλλά για τα δικά τους τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Όσο αφορά το χρηματικό πρόστιμο των 6000 ευρώ που μου επιβλήθηκε στις 10 Απρίλη του 2014 για την ανυποταξία της 23 /01/2014, από τον λοχαγό Ιωάννη Αργυρό και την αντισυνταγματάρχη Ευαγγελία Αθανασίου, θέλω να τους πω ότι πλανούνται πλάνην οικτρά αν νομίζουν ότι θα τρέξω να το πληρώσω, αν νομίζουν ότι θα φοβηθώ την Δ.Ο.Υ. ή αν νομίζουν ότι θα νομιμοποιήσω την υπουργική απόφαση του 2011 των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την συγκεκριμένη χρηματική ποινή, μιας και στην δικιά μου περίπτωση ισχύει το «ουκ λάβεις  παρα του μη έχοντος».

Οι εξουσιαστές, οι μπάτσοι, οι δικαστές και οι στρατοδίκες έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο χτύπημα της κοινωνίας και όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων που τους εναντιώνονται. Τα στρατοδικεία ενάντια στους ολικούς αρνητές στράτευσης αποτελούν κομμάτι της κρατικής καταστολής αλλά ταυτόχρονα είναι  ένα  επιπλέον πεδίο μάχης και αντίστασης, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βγαίνει αλώβητη από το όποιο αποτέλεσμα των ποινών.  Σας καλώ όλους λοιπόν, στις 25/06/2014 στο στρατοδικείο του ρούφ στην Αθήνα, για να δείξουμε στους στρατοκράτες ότι η ολική άρνηση στράτευσης δεν είναι μια μεμονωμένη επιλογή που αφορά τον καθένα μας ατομικά, αλλά είναι κομμάτι της κοινωνικής αντίστασης ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Σχόλια Ανάρτησης

 • ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ.ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.

  • “άγνωστε” με ip 46.190.19.96 είναι ζήτημα χρόνου να δούμε ποιός θα αλλάξει χώρα…

   Γιατί δεν μπορεί να απειλείς έναν επώνυμο αγωνιστή ή μια κατάληψη με διεύθυνση και αριθμό κι εσύ να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη των επιλογών σου. Καλή αντάμωση λοιπόν!

 • Φασιστάκο εκτός από άσχετος, απολιτίκ, αμόρφωτος, ασυνείδητος,πρόβατο που δέχεται άκριτα ότι ακούει και ακολουθεί, είσαι και πολύ μαλάκας

 • Σύντροφοι λίγη εγρήγορση για να μην παραμένουν στο site αυτά τα σκουπίδια και μάλιστα αναπάντητα. Ή τουλάχιστον τα σχόλια να χρειάζονται έγκριση πρώτα. Αυτό δεν σημαίνει λογοκρισία, αλλά για τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται (βέβαια επειδή τα εθνίκια είναι ηλίθια και απολιτίκ κάποιες φορές προσφέρουν άφθονο γέλιο).

  • Αγαπητέ/ή ποιός νιώθει ότι πραγματικά απειλείται από τα σχόλια των ασπόνδυλών; Απαιτείται εγρήγορση όταν πρόκειται για τα προσβλητικά τους συνθήματα σε τοίχους της πόλης ή για την εμμετική τους χαρτούρα στους δρόμους. Η μισανθρωπία τους δεν θα μας επιβάλλει την διαμεσολάβηση της προέγκρισης των σχολίων. Έχουμε επιλέξει την απρόσκοπτη και ανοιχτή ανάρτηση των απόψεων εδώ και δεν θεωρούμε ότι πρέπει να την αναθεωρήσουμε. Εξάλλου δεν υπάρχει άλλος τρόπος μερικές φορές να απολαύσουμε τα μεγέθη των περιορισμένων διανοητικών οριζόντων των στρατιωτών του “λαϊκού συνδέσμου”…

 • Φαντάζομαι πως δεν αισθάνεται κανείς κάποια απειλή. Απλά είναι ενοχλητικό. Η προέγκριση δεν θα λειτουργούσε διαμεσολαβιτικά (ασχέτως που πρακτικά έτσι λειτουργεί), αλλά για να μπλοκάρει φασιστικά σχόλια και μόνο. Η διαμεσολάβηση να μην υπάρχει σε ζωντανές διαδικασίες, το διαδίκτυο ούτως η άλλως μια διαμεσολαβητική επικοινωνία είναι. Επίσης το να βρίσκεις ip είναι ένα μέσο ελέγχου που χρησιμοποιεί το κράτος. Θέλω πολύ να πω “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” αλλά δεν συμφωνώ.

  • Δεν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία προέγκρισης για κανέναν. Πιστεύουμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει την υπόθεση των φασιστικών “επισκέψεων” με περισσή αποτελεσματικότητα.
   Η υπόθεση της ip λειτουργεί σα μια ασπίδα ενάντια στις φασιστικές απειλές. Και μια ασφαλιστική εταιρία θα βρει αυτόν που σε τράκαρε και σε εγκατέλειψε από το νούμερο του αυτοκινήτου του και δε νομίζω ότι υπάρχει οποισδήποτε λογικός ειρμός που να σε αποτρέπει από το να ανεργοποιήσεις αυτή τη διαδικασία… Ή υπάρχει;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *