[Υπόθεση Β. Σταθόπουλου] ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 01/04/2021
Κινηματικά Νέα

Στις 8/11/2020 μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνουν τον αναρχικό αγωνιστή Β. Σταθόπουλο, εμπλέκοντάς τον, μέσω ανώνυμου τηλεφωνήματος, με την ένοπλη ληστεία του καταστήματος ΟΠΑΠ στον Χολαργό. Στη συγκεκριμένη ληστεία τραυματίζεται ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος ζητάει και λαμβάνει ιατρική βοήθεια από τον Β. Σταθόπουλο, συνεχίζοντας να καταζητείται από τις αρχές μέχρι σήμερα.

Η αντιτρομοκρατική, χωρίς να χάσει στιγμή, βαφτίζει την ληστεία “τρομοκρατική” δράση της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και στήνει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για τον Β. Σταθόπουλο, τον οποίον εμφανίζει ως μέλος της, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της δράσης της συγκεκριμένης οργάνωσης ο σύντροφος βρισκόταν φυλακισμένος. Βάσει αυτής της σκευωρίας, ο σύντροφος βρίσκεται 16 μήνες προφυλακισμένος στις πειθαρχικές φυλακές της Λάρισας, μακριά από τους δικούς του ανθρώπους και τους δικηγόρους του. Από την πρώτη στιγμή, αρνείται την συμμετοχή του τόσο στην ληστεία, όσο και στην εν λόγω οργάνωση, και επιμένει πως η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν η προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών στον τραυματισμένο σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Η δίκη του ξεκίνησε στις 17/03 στη Λουκάρεως, σε μια αίθουσα δικαστηρίου τόσο γεμάτη από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής, που παραπέμπει περισσότερο σε στρατοδικείο. Η στήριξη στον σύντροφο είναι αναγκαία.

indymedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *