“Τα εγγόνια των πυρπολημένων της 29/9/44” σε αντιφασιστική δράση στο Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/08/2012
Τοπικά Νέα

*αναδημοσίευση από το indymedia.org

**Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τί έγινε στις 29/9/44 στο Αιγάλεω:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%89

Σχόλια Ανάρτησης

  • Είσαστε σίγουροι ότι όλοι απ’αυτους είναι ”ένοχοι” ή υπάρχει και η πιθανότητα να έχετε κάνει λάθος και να στοχοποιειτε λάθος άνθρωπο??
    Ο ένας απ’αυτους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με όλα αυτά και σίγουρα έχετε κάνει λάθος.

    Ευχαριστώ

  • Να έχεις υπόψη σου ότι το Σινιάλο απλά αναδημοσιεύει την αφίσα που κολλήθηκε στο Αιγάλεω με την υπογραφή: “τα εγγόνια των πυρποπλημένων…” στο πλαίσιο της ενημέρωσης αυτών που συμβαίνουν στην πόλη μας.
    Πρόκειται για άλλη συλλογικότητα και δεν μπορούμε εμείς να έχουμε την ευθύνη του περιεχομένου αυτής της δράσης.
    Επειδή όμως είμαστε κι εμείς Αιγαλιώτες… θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που φωτογραφίζονται -όπως επεξηγείται και στη αφίσα- έχουν σαφή σχέση με το φασισμό…

    Σε ευχαριστούμε για την επαφή

  • ”θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που φωτογραφίζονται -όπως επεξηγείται και στη αφίσα- έχουν σαφή σχέση με το φασισμό…”

    Έστω ότι δεν έχετε σχέση με την αφίσα…
    Θεωρείς ότι είναι σωστό να στοχοποιεις έναν άνθρωπο τον οποίο άνανδρα έχεις παρακολουθήσει μέσω ίντερνετ και να τον διαπομπεύεις στην περιοχή οπού μένει αυτός,οι φίλοι του,οι συγγενής του,οι εργοδότες του κλπ??
    Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει,για τον έναν όμως που ξέρω έχει γίνει τεράστιο λάθος που κατά την άποψη μου ο ‘κατηγορούμενος’ της αφίσας πρέπει να κινηθεί νομικά γιατί εκτός απ’ολη την ιερά οδό η αφίσα είναι αναρτημένη σε ηλεκτρονική μορφή και στο indymedia.
    Eλπιζω οι ”κύριοι” που έκαναν την έρευνα και ανάρτησαν την αφίσα παντού να είναι έτοιμοι να υποστούν τις όποιες συνέπειες τους αναλογούν.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • Όπως γράψαμε σε προηγούμενο σχόλιο, η αφίσα αφορά άλλη συλλογικότητα.
    Δεν θα γράψουμε την άποψή μας για όσα ζητήματα θέτεις γιατί θα θεωρηθεί -και φάνηκε από το σχόλιό σου- σε περίπτωση που θα συμφωνήσουμε με την αφίσα ως συνηγορία και συνευθύνη ή σε περίπτωση που θα διαφωνήσουμε και θα διαχωριστούμε ως χειρισμός αποποίησης καταφανών ευθυνών.
    Για όσα ζητήματα έθεσες μπορούμε να σου πούμε την άποψή μας αλλά όχι έτσι, δηλαδή ευθέως συνδεδεμένα με την αφίσα μιας άλλης συλλογικότητας. Την ευθύνη αναλαμβάνουμε για όσες αφίσες, κείμενα και δράσεις φέρουν την υπογραφή της κατάληψης Σινιάλο.

    και πάλι ευχαριστούμε για την επικοινωνία
    κι ελπίζουμε να αποκατασταθεί η αλήθεια

  • Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι απο τη στιγμη που η καταληψη σας ειναι ουσιαστικα η κυρια πηγη εκφρασης της αναρχικης ιδεολογιας στο Αιγαλεω και οταν καθε δραση ειτε με αφισες,ειτε με πορειες αλληλεγυης στην πολη μας ειτε με αντιφα εκδηλωσεις σχετιζεται με εσας λογικο ειναι το μυαλο να πηγαινει στην καταληψη σας.
    Η αληθεια ειναι οτι οι ”μαγκες” που εκαναν την αφισα ηταν προσεκτικοι ως προς αυτο αλλα απροσεκτοι στο επακρο οταν κατηγορουν εναν ανθρωπο που δεν εχει καμια σχεση μ’αυτα.
    Αληθεια οταν στην πρωτη σου απαντηση μου γραφεις : ”Επειδή όμως είμαστε κι εμείς Αιγαλιώτες… θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που φωτογραφίζονται -όπως επεξηγείται και στη αφίσα- έχουν σαφή σχέση με το φασισμό… ” και μετα μου γραφεις οτι ” ελπίζουμε να αποκατασταθεί η αλήθεια”…..Λιγο σαν αντιφαση μου κανει.

    Τελοσπαντων δεν θα μπω σε περαιτερω αναλυση απο δω,ηδη σημερα το πρωι περασα απο την καταληψη αλλα ηταν κλειστα…Θα ξαναπερασω να τα πουμε και απο κοντα εννοειται σε φιλικο υφος και ελπιζω να μη με υποδεχτητε σαν τον φιλο του φασιστα (ελεος)!!

    Να σαι καλα!

  • Σου παραθέτουμε μερικά σχετικά πρόσφατα αποσπάσματα (μεταξύ άλλων πολλών) από αναρτήσεις φασιστοειδών στο webwar:

    “Μια μαντρα και 2 αρχιδια εχει κλασει το σινιαλο. Ουτε εναν φασιστα δεν εχει πειραξει, αντιθετως καθονται στην βρωμοκαταληψη τους σαν χεσμενες πουτανες και κοιτανε ολη την ωρα δεξια κ αριστερα μην φανε κανα πεσιμο. Εχουμε περασει πολλες φορες απο κει και ξερουμε καλα ποιοι και ποσοι ειναι συνηθως τις διαφορες ωρες της ημερας”…

    …”θα βαλουμε και ονοματεπωνυμα kai διευθυνσεις παρακρατικων ανθελληνων που συμμετεχουν στο σινιαλο… για να δειτε αναρχοφλωρακια οτι οντως σας ξερουμε..”

    Το ότι είμαστε εκτεθειμένοι λοιπόν (όπως γράφεις κι εσύ “κύρια πηγή έφρασης της αναρχικής ιδεολογίας στο Αιγάλεω”…) δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πάρει κι εμείς τα μέτρα μας. Κι εμείς γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα προφανώς. Στο πλαίσιο αυτό σου γράψαμε ότι όλοι όσοι είναι στην αφίσα αντιστοιχίζονται με αυτά που περιγράφονται ως σχέση τους με το φασισμό. Αυτό δεν είναι συνηγορία ούτε προς την αφίσα αυτή καθεαυτή ούτε προς την κίνηση δημοσιοποίησης στοιχείων. Είναι συνηγορία προς την αλήθεια. Αν αυτή η αλήθεια είναι σχετική θα δείξει αλλά πρωτίστως δεν είναι απαραίτητο ό,τι γίνεται στο Αιγάλεω να το χρεώνεται η κατάληψη Σινιάλο με το σκεπτικό που περιγράφεις. Ούτε όλοι οι αναρχικοί, ούτε όλοι οι αντιφασίστες του Αιγάλεω συμμετέχουν στην κατάληψη,
    Αλλά όλα τα περιμένουμε, έτσι κι αλλιώς…

    Να περάσεις σήμερα το βράδι που έχουμε προβολή ή από την συνέλευση της Τετάρτης που θα μας βρεις στα σίγουρα. Μην ανησυχείς, ούτε θρασύδειλοι είμαστε ούτε τσάμπα μάγκες. Μια χαρά θα τα πούμε για ό,τι θέλεις.

  • Γραφομενα σου :

    ”Το ότι είμαστε εκτεθειμένοι λοιπόν (όπως γράφεις κι εσύ “κύρια πηγή έφρασης της αναρχικής ιδεολογίας στο Αιγάλεω”…) δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πάρει κι εμείς τα μέτρα μας. Κι εμείς γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα προφανώς. Στο πλαίσιο αυτό σου γράψαμε ότι όλοι όσοι είναι στην αφίσα αντιστοιχίζονται με αυτά που περιγράφονται ως σχέση τους με το φασισμό. Αυτό δεν είναι συνηγορία ούτε προς την αφίσα αυτή καθεαυτή ούτε προς την κίνηση δημοσιοποίησης στοιχείων. ”

    Σχόλια δικά μου :

    1ον…Η ”βάση δεδομένων” για τους φασιστές που έχετε είναι ΛΑΘΟΣ όσον αφορά τουλάχιστον το άτομο που γνωρίζω εγώ.

    και 2ον.. Έχω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στο site η αφισα και φωτογραφίες από τη ”δράση” συμφωνείτε και την υιοθετηθείτε.

    Τα λέμε κ από κοντά.
    Ευχαριστώ.

  • 1oν… γράφουμε και παραπάνω ότι αν η αλήθεια είναι σχετική αυτό θα δείξει και οι βάσεις δεδομένων ενημερώνονται και εξελίσσονται, αμφισβητούνται και επιβεβαιώνονται διαρκώς

    2ον… και με μια απαλλοτρίωση σουπερ μάρκετ που έγινε στο Αιγάλεω όπου τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε παρακείμενη λαϊκή συμφωνήσαμε, την δημοσιοποιήσαμε στο site μας αλλά δεν είμασταν εμείς αυτοί που την κάναμε…

    τα λέμε…

  • Κύριοι κατόπιν πληροφόρησης μου από γνωστούς “ανακάλυψα” την εν λόγο αναδημοσίευση σας. Θέλω μα δηλώσω απερίφραστα ότι ουδεμία σχέση έχω με τους ακροδεξιούς ακροαριστερούς και οποιουδήποτε άλλους πολιτικούς και ιδεολογικούς σχηματισμούς.
    Ως ελεύθερος άνθρωπος διατηρώ το δικαίωμα να έχω τις δικές μου πολιτικές προτιμήσεις τις οποίες και δεν επιθυμώ να τις εκφέρω δημόσια.
    Στοχοποιήθηκα άδικα από εσάς μέσω της αναδημοσίευσης σας αλλά και από το θρασύδειλο σκουλήκι που με κατέδωσε ως μέλος τις χρυσής αυγής.
    Είμαι ένας εργάτης του μεροκάματου τον 950€ που προσπαθώ να μεγαλώσω τα τέσσερα παιδιά μου και το δώρο μου είναι κάποιοι ομοϊδεάτες σας να με τιμωρήσουν καίγοντας το “πολυτελές” αυτοκίνητο μου δωδεκαετίας μάρκας TOYOTA για να με τιμωρήσουν αναγκάζοντας με να περνώ 4 ώρες κάθε μέρα στα λεωφορεία 2+2 για να πάω και να έρθω στη δουλεία μου αλλά αναγκάζοντας και τα παιδιά μου σε αδυναμία μετακίνησης για τις ανάγκες τους.
    Και όλα αυτά γιατί και από ποιον;
    Όλα αυτά κύριοι είναι τέχνασμα του υιού του πρώην αφεντικού μου ο οποίος ανήκει στον ιδεολογικό σας χώρο και σας εξαπάτησε για να βοηθήσει των μπαμπάκα του.
    Βλέπετε καλή η ιδεολογία αλλά το χαρτζιλίκι καλύτερο
    Με τον πατέρα του κυρίου αυτού είμαστε στα δικαστήρια μέσο του ΙΚΑ για άρνηση καταβολής δεδουλευμένων, υπεροριών, αλλά και καταβολής αποζημίωσης λόγο απόλυσης.
    Όπως καταλάβατε εγώ εκτέθηκα δημόσια για κάτι που δεν έκανα αλλά και εσείς είστε εκτεθειμένοι όσο κρατάτε αυτή την αναδημοσίευση γιατί γίνεστε εν αγνοία σας τσιράκια των απατεώνων.
    Ελπίζω η λογική σας να σας οδηγήσει σε μια συγγνώμη και διαγραφή της εν λόγο αναδημοσίευσης.

  • Μια δημοσίευση κρίνεται ανοιχτά και δημόσια για την σχέση της με την αλήθεια. Η αφίσα που αναδημοσιεύσαμε είναι μια είδηση. Τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για το ότι πρόκειται για μια κίνηση που έγινε στην πόλη μας.
    Έχεις κάθε δικαίωμα να αμφισβητείς την αφίσα σε ό,τι αφορά το πρόσωπό σου (μια αμφισβήτηση λοιπόν ενός μέρους του περιεχομένου της είδησης) κι αυτή η αμφισβήτηση θα παραμείνει μαζί με την δημοσίευση για να κριθεί από τους αναγνώστες συντοπίτες.
    Η άποψή μας για τα αφεντικά είναι κατατεθειμένη και αμέριστα υπερασπιστική της στάσης σου για διεκδίκηση όσων σου έχει κλέψει ο συγκεκριμένος εργοδότης σου. Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στην ίδια θέση με σένα. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκεται η δημοσίευση με την διεκδίκησή σου είναι συνωμοσιολογικού τύπου και γίνεται με αυθαίρετη αναγωγή των δεδομένων. Η λογική ότι κάθισε το αφεντικό σου να στήσει την συγκεκριμένη αφίσα για να σε αποτρέψει από τις διεκδικήσεις σου απέχει τόσο από την πραγματικότητα όσο το ότι θα μπορούσαμε εμείς με οποιονδήποτε τρόπο να γίνουμε τσιράκια των απατεώνων…
    Η συγνώμη μπορεί να γίνει απαιτητή από την πρωτογενή πηγή του γεγονότος και όχι από τους αναδημοσιευτές του γιατί για μας είδηση είναι η ύπαρξη ενός τέτοιου γεγονότος ακόμη και ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *