Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις σπιτιών παλαιστίνιων από τον ισραηλινό στρατό

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/12/2011
Διεθνή Νέα
Σκηνή παλαιστίνιου κάτοικου στο χωριό Al-Hadidiya. Στο βάθος φαίνονται οι αποικίες των ισραηλινών.



Μεταφράζουμε σημερινό άρθρο του AIC – Alternative Information Center:

Προτού ξεκινήσει η Ισραηλινή αποικιοποίηση στη Δυτική Όχθη, το χωριό Al-Hadidiya, κατοικούταν από περισσότερες από 100 οικογένειες παλαιστίνιων. Σήμερα, μόνο 14 οικογένειες παραμένουν εκεί. Από το 1967 μέχρι σήμερα, το χωριό κατεδαφίστηκε 4 φορές. Το 1970, το Ισραήλ μετέτρεψε το χωριό σε στρατιωτική ζώνη παρά το ότι στη συνέχεια δεν υπήρξε καμιά στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Έκτοτε, 3.000 στρέμματα αγροτικής γης ενσωματώθηκαν στις ισραηλινές αποικίες των διπλανών χωριών Ro’I και Bega’ot.

Στις 10 Νοεμβρίου, εκδόθηκε εντολή για κατεδάφιση 17 ακόμη κτιριακών υποδομών. Αν τα σχέδια κατεδάφισης προχωρήσουν, 72 περίπου παλαιστίνιοι θα μείνουν χωρίς σπίτι. Την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι αναμένουν σε καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας, δικηγόροι παλεύουν ώστε να αναβληθεί ή να ακυρωθεί η απόφαση.

Ο Abu Sacher είναι ένας βοσκός του οποίου η σκηνή προορίζεται να κατεδαφισθεί. Πριν τις πρώτες κατεδαφίσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1967, ο Abu, όπως και άλλοι κάτοικοι του χωριού, ζούσε σε σπίτι.

«Πιστεύουν οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ότι τα παιδιά τους και τα παιδιά της παλαιστίνης αντιμετωπίζονται ισότιμα; Θα ήθελαν να ζουν υπό κατοχή; Η Αμερική βρέθηκε υπό την κατοχή της Αγγλίας και ήταν κάτι που δεν τους άρεσε.» σημειώνει ο Abu.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Al-Hadidiya έχουν μεταφερθεί σε διπλανά χωριά όπως τα Tubas, Jiftlik και Nablus. Άλλοι, όπως ο Abu Sacher, του οποίου το σπίτι έχει κατεδαφιστεί έξι φορές, συνεχίζουν να παραμένουν στη γη τους.

«Δεν θα εγκαταλείψω το σπίτι μου», είπε. «Ακόμη κι αν ολόκληρος ο πληθυσμός της Αμερικής έρθει και αποικήσει εδώ, εγώ θα παραμείνω.»

Τον Ιούνιο του 2011, ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε 33 κτιριακές υποδομές στο χωριό Al-Hadidiya, αφήνοντας 37 κάτοικους χωρίς σπίτι και χειροτερεύοντας τις συνθήκες διαβίωσης άλλων 15. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *