Συλλογική κουζίνα την Κυριακή 23/4

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 21/04/2017
Τοπικά Νέα

Σχόλια Ανάρτησης

 • η συλλογική σας διαδικασία συλλογικά θα κατασπαράζει kai μέλη και σάρκες βασανισμένων ζώων;

 • Απέναντι στην όξυνση της κρίσης, οι όποιες εναλλακτικές λύσεις είτε προέρχονται από το αστικό πολιτικό σύστημα, είτε από “συλλογικότητες” που αντιτάσσουν “αυτοοργανωμένες κουζίνες” απλώς αναπαράγουν και διαιωνίζουν την καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα, σκορπίζοντας ψευδαισθήσεις στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας.

 • Το θέμα δεν είναι η δημιουργία εναλλακτικών λύσεων, αλλά η συλλογικοποίηση των αναγκών μας και των επιθυμιών μας απέναντι στην εξατομικευμένη διαχείρησή τους.
  Είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε σύστημα και οι συλλογικές κουζίνες δεν έρχονται να καλύψουν τυχόν κενά του συστήματος. Κάναμε συλλογικές κουζίνες πρίν και θα συνεχίσουμε και μετά την κρίση και ο τρόπος που διαχειριζόμαστε αυτές μας τις επιθυμίες και ανάγκες θα αποτελεί πάντα πρόταση.

  Άν αφήνεις να εννοηθεί όμως κάποια κομμουνιστική επανάσταση πάνω στην οποία θα έπρεπε να επικεντρώσουμε και ταυτόχρονα από την άλλη να κανιβαλιστούμε και συνεπώς να δανειστούμε τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί και το ίδιο το σύστημα ώστε να καταφέρουμε τελικά μέσω της εξαθλίωσης να φτάσουμε στην πολυπόθητη “επανάσταση”, συγγνώμη αλλά δεν μας κάνει. Άμα ο τρόπος είναι ψευδαίσθηση και όχι μέρος της ίδιας της επανάστασης, τότε υπάρχει πρόβλημα.

 • Κάτσε, και η λέξη “σύντροφος” από πού προέρχεται;

  Απαντάται στα αρχαία ελληνικά (από το συν+τρέφω), αλλά η σημερινή της χρήση αποτελεί σημασιολογικό δάνειο από το γαλλικό compagnon και το ιταλικό compagno, που σχηματίστηκαν από το δημώδες λατινικό companio: “τρώω ψωμί [και αλάτι θα πρόσθετα εγώ] μαζί με κάποιον άλλον”.

  Είναι να ξεχνάει κανείς τα λατινικά του με αυτά που ακούει εδώ μέσα.

  Επίσης, last time I checked, η συλλογικότητα στην οποία αναφέρεσαι ήταν κατάληψη.

  Και αυτή η λέξη χρειάζεται υπενθύμιση;

  Και οι καταλήψεις “απλώς αναπαράγουν και διαιωνίζουν την καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα”;

 • Παρότι σε γενικές γραμμές οι απαντήσεις των μελών της κατάληψης σε σχόλια συνήθως αποφεύγουν να λύσουν τις απορίες ή να συζητήσουν τις διαφωνίες των σχολιαστών, εν προκειμένω καλύφτηκα. Το θέμα που ήθελα να μου ξεκαθαριστεί ήταν αυτό ακριβώς: “είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε σύστημα και οι συλλογικές κουζίνες δεν έρχονται να καλύψουν τυχόν κενά του συστήματος”.

  Καλή συνέχεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *