[Για την διακοπή ηλεκτροδότησης της κατάληψης] Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 15/10/2020
Τοπικά Νέα

Στις αρχές του 2020 συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ αιφνιδιαστικά έσκαψε βαθιά σε τρία σημεία έξω από την κατάληψη, ξηλώνοντας καλώδια και ειδικές ασφάλειες, προκειμένου να προκαλέσει μια ανεπίστρεπτη ζημιά στην κατάληψη.

Φυσικά και η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της κρατικής κατασταλτικής στρατηγικής ενάντια όχι μόνο στις καταλήψεις αλλά και σε κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης και ανυπακοής.

Αρωγός στην κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να μην είναι και ο Δήμος Αιγάλεω που έχει φροντίσει από τη μεριά του -άμεσα κάθε φορά- να καταστείλει δύο απόπειρες μερικής επαναρευματοδότησης που έχουν γίνει έκτοτε.

Η ενεργειακή αυτονομία της κατάληψης, ωστόσο, έχει εν μέρει αποκατασταθεί αλλά και το ζήτημα αυτό, εν μέσω άλλων, παραμένει ανοιχτό.

Η ανασύνταξη της κατάληψης απέναντι σε κάθε κίνηση καταστολής της είναι εκ των ων ουκ άνευ. Η συνθήκη της πανδημίας δεν επιτρέπει την γνωστή και δοκιμασμένη ευελιξία όσον αφορά την οργάνωση αυτής της ανασύνταξης, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπονομεύονται οι συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοιχτούν νέα περάσματα. Τον δρόμο τον ανοίγουμε προχωρώντας.

Ούτε αδράνεια, ούτε επανάπαυση. Εγρήγορση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *