Προσοχή σήμερα!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/11/2020
Κεντρικά Νέα

[18.00]

Ακόμη και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι ασκήσεις ολοκληρωτισμού από μια ακραία ακροδεξιά κυβέρνηση, τέτοια, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Οι μπάτσοι κορύφωσαν την απασφάλιση στην οποία έχουν εδώ και καιρό περιέλθει. Σαν ένστολα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής καλυμμένα από το εθνόσημο των σωμάτων ασφαλείας επιτίθενται σε πολλά σημεία της επικράτειας σε ανθρώπους που διακριτά -λόγω της συνθήκης- διαδηλώνουν την πολιτική τους ταυτότητα με σημείο αναφοράς την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η επίθεση στο ΚΚΕ αποτελεί δηκτική αιχμή της σημερινής συνθήκης, αφενός γιατί είναι πασιφανές ότι ακόμη και ένα μαζικό καθεστωτικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, αιφνιδιάστηκε από αυτές τις εξελίξεις (μια και η πρωινή του παρέμβαση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία έδειξε ότι θα διεκπεραιωνόταν μια χαλαρή -συνήθης ιστορικά για την μεταπολίτευση- αντιμετώπιση), αφετέρου γιατί μαζί με τη συνολική αντιμετώπιση των διαδηλωτών δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει μια ρηγμάτωση μέσα στο ίδιο το καθεστωτικό δημοκρατικό πλαίσιο (ήδη η κρατική ερτ αλλά και ο όμιλος Μαρινάκη έχουν κρατήσει μέχρι αυτή την ώρα μια -από ολίγον έως πολύ- επικριτική στάση απέναντι στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών).

Ακόμη και αυτές, όμως, τις ώρες χρειάζεται προσοχή. Όλα συνεχίζονται.

Αλληλεγγύη ανεξαιρέτως σε όσους και όσες χτυπήθηκαν, διώχθηκαν, εισέπραξαν άθλια πρόστιμα σήμερα από τις ένστολες συμμορίες του κράτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *