Πορεία προσφύγων και μεταναστών από το Σχιστό μέσω της Π. Ράλλη στην Αθήνα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/03/2016
Τοπικά Νέα

[14.30′] Από το πρωί σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησαν από το “κέντρο φιλοξενίας” του Σχιστού προς την πλατεία Βικτωρίας. Πρόκειται για 200 αφγανούς και αφγανές που κρατάνε πλακάτ ζητώντας να ανοίξει ο δρόμος και τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η πορεία “συνοδεύεται διακριτικά” από την αστυνομία. Διέσχισαν ήδη Κερατσίνι και Κορυδαλλό και μέσω της Πέτρου Ράλλη και της Πειραιώς θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι πασιφανές ότι πρόσφυγες και μετανάστες δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο να παραμείνουν στην ελλάδα και θεωρούν χαμένο χρόνο την παραμονή τους στα “κέντρα φιλοξενίας”.  Αυτή η ανυπομονησία για μια κατάσταση όπου η ζωή τους θα σταθεροποιηθεί είναι ταυτόχρονα και η μεγάλη μεταβλητή που θα επιτείνει την σύγκρουση με τις επιταγές των δυτικών κρατών και των ομάδων μεγάλων συμφερόντων. Η σύγκρουση αυτή θα έχει τη διάρκεια είτε μιας μάχης είτε ενός πολέμου. Έτσι κι αλλιώς με 3.000 πνιγμένους στο Αιγαίο τη χρονιά που πέρασε κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο πόλεμος είναι ήδη εδώ. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουμε θέση υπέρ των κολασμένων, των ξεριζωμένων, των κατατρεγμένων. Δεν καταπραΰνουμε τις αντιθέσεις, δεν μας ενδιαφέρει να εξαντλήσουμε την αλληλεγγύη μας στις συνέπειες των κυριαρχικών επιλογών αλλά να εστιάζουμε πάντα στα αίτια αυτής της άθλιας προσφυγικής και μεταναστευτικής συνθήκης, να στοχεύουμε στους κρατικούς και διακρατικούς δολοφόνους, στους πολεμοκάπηλους τυχοδιώκτες και τους ντόπιους παρατρεχάμενούς τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η πορεία στο Αιγάλεω κάτω από την πεζογέφυρα των ΤΕΙ επί της Π. Ράλλη

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η πορεία στην διασταύρωση Π. Ράλλη και Κηφισού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

[16.00′] Όπως πληροφορηθήκαμε, η πορεία μπόρεσε να φτάσει μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ  όπου και μπλοκαρίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν με λεωφορεία πίσω στο “κέντρο φιλοξενίας” στο Σχιστό…