Παρασκευή 9 Νοέμβρη – Παρουσίαση Βιβλίου «Potlatch» στην κατάληψη Παπουτσάδικο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 04/11/2018
Υλικό άλλων ομάδων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ – 20:00 στην κατάληψη Παπουτσάδικο

Προβολή-Βιβλιοπαρουσίαση
Potlatch: Δελτίο πληροφόρησης της Λετριστικής Διεθνούς
Το βιβλίο είναι μια έκδοση της κατάληψης Σινιάλο

Συζήτηση
Μια κριτική προσέγγιση των θέσεων της Καταστασιακής Διεθνούς
για την πολεοδομία και την κοινωνική επανάσταση

«Το δελτίο Potlatch κυκλοφόρησε είκοσι εφτά φορές, μεταξύ 22 Ιουνίου 1954 και 5 Νοέμβρη 1957. Παρουσιάζεται ως το «δελτίο πληροφόρησης της Λετριστικής Διεθνούς». Αποστελλόταν δωρεάν σε ορισμένες διευθύνσεις που επιλέγοταν από τη σύνταξή του, και σε ορισμένα από τα πρόσωπα που ζητούσαν να το λαμβάνουν. Δεν πουλήθηκε ποτέ. Το πρώτο τεύχος του Potlatch τυπώθηκε σε 50 αντίτυπα. Το τιράζ του, που αυξανόταν συνεχώς, έφτασε προς το τέλος σε περισσότερα από 400 ή ίσως 500 αντίτυπα. Η στρατηγική πρόθεση του Potlatch ήταν να δημιουργήσει ορισμένους συνδέσμους για τη συγκρότηση ενός νέου κινήματος, που θα έπρεπε να αποτελέσει άμεσα μια επανένωση της πολιτιστικής δημιουργίας της πρωτοπορίας και της επαναστατικής κριτικής της κοινωνίας. Το 1957 η Καταστασιακή Διεθνής σχηματίστηκε πράγματι πάνω σε αυτή τη βάση…»

αποσπάσματα απο τη Παρουσίαση (Νοέμβριος 1985) από τον Γκύ Ντεμπόρ. (ολόκληρη τη Παρουσίαση, θα τη βρείτε στο βιβλίο)

——————————————————————————————————–

Όσο για το βιβλίο…

«Το βιβλίο τυπώθηκε τον Μάιο του 2018 σε 500 αντίτυπα με τη στήριξη της κατάληψης Σινιάλο. Σύμφωνα με τον τίτλο του, τις επιλογές των δημιουργών του και τις θεμελιώδεις αρχές της κατάληψης, το Potlatch δεν αγοράζεται ούτε πωλείται αλλά μόνο χαρίζεται, προσκαλώντας σε αμοιβαίες σχέσεις υπερμέτρησης, ανεκτίμητης δωρεάς. Μοναδικός σκοπός της έκδοσης είναι να συμβάλει στην καταστροφή του κόσμου της εξουσίας και του εμπορεύματος. Στέγες γραμμάτων και τεχνών, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες του διαχωρισμού, ιστορικοί, κοινωνιολόγοι και λοιπά αστυνομικά όργανα και επαγγελματίες της αφομοίωσης: είστε μέρος του πολιτισμού που τελικά θα γκρεμίσουμε, και γι’ αυτό οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες. Κάτω τα ξερά σας.»

το παραπάνω είναι εισαγωγή της Κατάληψης Σινιάλο.

——————————————————————————————————–

Η παρουσίαση του Potlatch θα γίνει με την προβολή ενός βίντεο βασισμένου σε αποσπάσματα από την ηχογράφηση με τίτλο “Ιστορία της Λετριστικής Διεθνούς” που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1956 από μέλη της ΛΔ. Η ηχογράφηση περιλαμβάνει τμήματα από το Potlatch και από άλλα κείμενα μελών της ΛΔ. Για τους σκοπούς της εκδήλωσης, επιλέχθηκαν αποσπάσματα της συγκεκριμένης ηχογράφησης σε συνδυασμό με πρόσθετα ηχητικά μέρη, προερχόμενα επίσης από το Potlatch, που ηχογραφήθηκαν από μέλη της κατάληψης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα κυριότερα σημεία της καταστασιακής κριτικής απέναντι στην κυρίαρχη πολεοδομία, καθώς επίσης και οι βασικές πειραματικές μέθοδοι επέμβασης στην πόλη (κατασκευή καταστάσεων, ενιαία πολεοδομία, ψυχογεωγραφία και περιπλάνηση) που προτάθηκαν από τη ΛΔ και την ΚΔ.

Η παρουσίαση θα βασιστεί στα κείμενα “Η Καταστασιακή Διεθνής – Μέρος 1ο: Η αθλιότητα της φονξιοναλιστικής πολεοδομίας και αρχιτεκτονικής” και “Η Καταστασιακή Διεθνής – Μέρος 2ο: Περιπλάνηση, ψυχογεωγραφία και κατασκευή καταστάσεων” που δημοσιεύτηκαν στα τεύχη 4 (χειμώνας 2015) και 5 (άνοιξη 2018) του εντύπου Carex Flacca της κατάληψης.

για περισσότερα κλίκ στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://sinialo.espiv.net/potlatch-katastasiaki-diethnis/

——————————————————————————————————–

Η παρουσίαση πραγματοποιείται απο την ομάδα Phreaks της Κατάληψης Παπουτσάδικο

Η ομάδα Phreaks είναι μια ομάδα ενασχόλησης με το βιβλίο και τη σκέψη, που δημιουργήθηκε στη κατάληψη Παπουτσάδικο. Η ανάγκη και η επιθυμία μας, να εμπλουτίσουμε τα εργαλεία μιας «επικίνδυνης» σκέψης, κόντρα σε ειδικούς, “κουλτουριάρηδες”, αφεντικά μας έφερε «εδώ»…

 

*Αναδημοσίευση από το blog της κατάληψης Παπουτσάδικο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *