Οι χατζιαβάτες των εργολάβων και το δροσερό Μπαρουτάδικο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/09/2015
Τοπικά Νέα

Ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμα των δημοτκών συμβούλων Δ. Μπέση και Κ. Αγγελόπουλου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης παρευρέθηκε στο φιλόξενο αναψυκτήριο “ΠΑΤΙΝΑΖ” στο Άλσος Αιγάλεω. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με απλούς πολίτες και να απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες τους σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, υπό το βλέμμα του Δημάρχου Αιγάλεω αλλά και του αδερφού της Αιγαλεώτισσας Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, Π. Δούρο. Η βραδιά κύλησε σε πολύ φιλικό κλίμα και κατέληξε σε δείπνο, με τη δροσιά που προσέφερε το Μπαρουτάδικο να εκθειάζεται ποικιλοτρόπως.
Αρκεί να αναφέρουμε, ότι ο Ν. Ξυδάκης έχει επισκεφθεί το Αιγάλεω και ως Υπουργός Πολιτισμού ενώ με την παρότρυνση του Δημάρχου Αιγάλεω Δ. Μπίρμπα, είχε δείξει ενδιαφέρον τόσο για την αναπαλαίωση του Βυζαντινού Ναού Αγ. Ιωάννη στον Ελαιώνα, όσο και για την ανάπτυξη Μουσείου στο Μπαρουτάδικο, που θα αξιοποιούσε όλα τα ευρήματα που υπάρχουν.

από την εφημερίδα “η πόλη μας”

 

Ο πρώην υπουργός πολιτισμού και νυν υποψήφιος βουλευτής Ν. Ξυδάκης στο πλαίσιο της κλασσικής αστικής ψηφοθηρίας των ημερών επισκέφτηκε το Αιγάλεω. Και πού τον πήγαν ο Δήμαρχος και ο αδελφός της Δούρου; Μα πού αλλού; Στο Πατινάζ! Όχι βέβαια στην “αραιή βλάστηση” αλλά δίπλα: στο… φιλόξενο αναψυκτήριο “ΠΑΤΙΝΑΖ”. Και μάλιστα “με τη δροσιά που προσέφερε το Μπαρουτάδικο να εκθειάζεται ποικιλοτρόπως”!

Τη δροσιά αυτή του “φιλόξενου αναψυκτηρίου” τη χαίρεται η κουστωδία του δήμαρχου γιατί την έχουν υπερασπιστεί κάποιοι “χούλιγκαν που θέλανε να κάψουν το Αιγάλεω” και οι περίοικοι  που έχουν “συμφέροντα”. Αν γινόταν το “λαϊκό” και “κοινωφελές” έργο του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού που από το 2012 είχε σχεδιαστεί, τώρα είναι σίγουρο ότι ένα τσιμεντένιο τείχος ύψους 6 μέτρων στις παρυφές του “φιλόξενου αναψυκτηρίου” θα το καθιστούσε ανεπιθύμητο προορισμό για την χαρούμενη κουστωδία.

Επίσης, οι υπερασπιστές του “δροσερού” Πατινάζ έχουν λοιδορηθεί ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μισθωτή του αναψυκτηρίου, ενώ ο άνθρωπος αυτός τους δεν θα τους είχε δώσει ούτε νερό αν δεν ήταν προσφορά μαζί με τον πληρωμένο καφέ. Σήμερα, αντιθέτως βλέπουμε τον ίδιο τον δήμαρχο και “δημόσιο κατήγορο” να κάνει ζωντανή διαφήμιση στο μαγαζί.

Και τέλος, όταν ακούμε για την “ανάπτυξη μουσείου” στο Μπαρουτάδικο βλέπουμε στο βάθος τις μπουλντόζες να μεγαλουργούν πάνω στα κομμένα δέντρα και τις μπετονιέρες να χορεύουν τον κυκλικό τους χορό…

Άι σιχτίρ χατζιαβάτες των εργολάβων!

 

 

*εν τω μεταξύ η ευθύνη για τα δέντρα που κόπηκαν λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κει από το “δροσερό” Πατινάζ, στην πλατεία Αγ. Τριάδας,  είναι παντελώς ορφανή…. όπως ήταν και αναμενόμενο. Η δασική υπηρεσία δεν γνωρίζει τίποτα και… ερευνά επί ένα μήνα τώρα, ο αρμόδιος δημοτικός αρχοντίσκος ωρυόταν στους… υφιστάμενους γιατί δεν γνώριζε, ο εργολάβος προφανώς δεν “παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες” όπως επίσης και οι εργάτες.  Η συνέχεια έπεται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *