οι μαθητές του Αιγάλεω στο δρόμο…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 06/12/2010
Τοπικά Νέα

φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και πορεία των μαθητών


[10.30πμ] Αυτή την ώρα εξελίσσεται συγκέντρωση 300 περίπου μαθητών από σχολεία του Αιγάλεω στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών. Κάδοι σκουπιδιών έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της διασταύρωσης εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Έχει απορριφθεί πρόταση μαθητών της ΚΝΕ για πορεία στο Δημαρχείο και συζητιέται το δρομολόγιο της πορείας που θα ακολουθήσει. Φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε λίγο. Η ενημέρωση από το ιστολόγιό μας θα είναι συνεχής.

[11.00πμ] Η πορεία κινήθηκε προς την Ιερά Οδό, κατέβηκε την Στ. Σαράφη και στο ύψος του Α’ ΑΤ άρχισε να πετάει νεράτζια, ξύλα και διάφορα αντικείμενα σε ομάδα 20 αστυνομικών (καπελάκηδες, όχι ΜΑΤ) που είχε φράξει το δρόμο. Οι αστυνομικοί έκαναν μια επιθετική κίνηση προς τους μαθητές οι οποίοι οπισθοχώρησαν αλλά αυτή τη στιγμή ανασυντάσσονται για να επιστρέψουν και πάλι προς το τμήμα.

[11.30πμ] Πριν λίγο έγινε επίθεση των μαθητών στους αστυνομικούς σε επίπεδο μάχης σώμα-με-σώμα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τραβήξουν κάποιους μαθητές, απωθήθηκαν εκατέρωθεν και η συνέχεια εξελίχθηκε με σποραδικές “τριβές”. Σε κάποια τέτοια “τριβή” οι μαθητές πήραν τα καπέλα των αστυνομικών και τους τα πέταξαν πίσω. Οι μαθητές αυτή την ώρα είναι γύρω στους 100 και η παρουσια τους στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει ολοκληρώσει τον χαρακτήρα της.

[11.45πμ] Οι μαθητές αυτή την ώρα συγκροτούνται για πορεία προς τον σταθμό  Μετρό του Αιγάλεω με σκοπό να κατέβουν στη συνέχεια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του κέντρου.

[12.00] Σε ό,τι αφορά την περιοχή μας οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους. Η συνέχεια στο κέντρο…

 

φωτογραφίες:

Συγκέντρωση στην Ιερά Οδό & Θηβών:


Πορεία στην Ιερά Οδό με κατεύθυνση το τμήμα στην Παπαναστασίου:

Στέφανου Σαράφη στο ύψος του Α.Τ.:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *