Μια καλή αρχή…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/09/2010
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Ένα πρώτο μήνυμα στάλθηκε στους πολλαπλούς παραλήπτες. Από την κεντρική πλατεία της πόλης δηλώθηκε χτες, για μια ακόμη φορά, η ανυποχώρητη αλληλεγγύη στους μετανάστες και τις μετανάστριες απέναντι στην αντιμεταναστευτική πολιτική του κράτους (που “παρακολούθησε” την εκδήλωση με ποικίλους θεματοφύλακες της, ένστολους και μη), απέναντι στα ελληνόψυχα παράσιτα (που ήρθαν να “κόψουν φάτσες” αλλά τελικά κατάφεραν το αντίστροφο),  απέναντι στην μικροαστική επιθετικότητα των εμπόρων (που έτσι κι αλλιώς “αόρατοι”  κρύβονται πάντα πίσω από μια θρασύδειλη διακριτικότητα ).

Γνωρίζαμε ότι στο Αιγάλεω, όπως και αλλού ως απότοκο μιας ανύπαρκτης παράδοσης, η ανοιχτή συνέλευση είναι μια παντελώς άγνωστη διαδικασία. Έτσι, οι προσδοκίες μας ήταν μετρημένες  και για την ακρίβεια εστιασμένες στο να δημιουργηθεί ένα πρώτο ενέχυρο συλλογικής πολιτικής υποδομής. Όχι μόνο εν όψει -και στον αντίποδα- του επερχόμενου εκλογικού πανηγυριού αλλά προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας παράδοσης αυτοοργάνωσης στην περιοχή. Ο δημόσιος χαρακτήρας της πλατείας Εσταυρωμένου εκτράπηκε από την συνηθισμένη του χρήση και έγινε ένας χώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε ένα ζήτημα που αφορά την περιοχή και πρέπει, κατά την άποψή μας αδιαμφισβήτητα, να την ενδιαφέρει.

Η υπόθεση των μεταναστών έχει πολλαπλές προεκτάσεις, έχει αποκτήσει κεντρικό χαρακτήρα στην κρατική αλλά και διεθνή πολιτική σκηνή, κατέχει εξέχουσα θέση στη σφαίρα της καθημερινής μας εμπειρίας και λειτουργεί ως δοκιμαστικός σωλήνας για τις κατευθύνσεις της καταστολής και του κοινωνικού ελέγχου σύνολης της ελληνικής κοινωνίας. Στην συνέλευση ακούστηκαν αρκετές απόψεις βασισμένες στην εμπειρία συντρόφων/ισσών από διάφορες περιοχές, τέθηκαν ερωτηματικά, ανταλλάχθηκαν δεδομένα σε επίπεδο μεταναστευτικής κινητικότητας και σύνθεσης στο μητροπολιτικό πεδίο, εκτιμήσεις για τις καταβολές των κυρίαρχων ρατσιστικών συμπεριφορών και προβληματισμοί πάνω στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με την υπόθεση.

Ήταν μια καλή αρχή και έπεται μια εξίσου καλή συνέχεια…

______________

Το κείμενο που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Σχόλια Ανάρτησης

  • Ευχαριστουμε για το πανο που μας αφησατε. Με μικρη εικαστικη παρεμβαση θα γινει εθνικιστικο..

  • Προσέξτε μόνο να είναι νύχτα μετά τις 2, να υπάρχει αστυνομία τριγύρω (όχι δημοτική βέβαια) και να μην έχει πανσέληνο γιατί θα μεγαλώνει τη σκιά σας, η οποία ως γνωστόν σάς προκαλεί τρόμο. Όχι δεν πουλάμε μαγκιά… Δεν κρύβεστε από μας αλλά από μια κοινωνία στο Αιγάλεω που έχει στεγνώσει το αίμα της από την κατοχή των ναζί, από τους δωσίλογους ταγματασφαλίτες που κυβέρνησαν στη συνέχεια, από τις μακρονήσους, από τις χούντες και τώρα δεν φτάνει που απειλείται από μια καινούργια χούντα της κάθε τρόικας αλλά έχει και την αφεντιά σας απέναντί της, τους μαχαιροβγάλτες ελληνόψυχους. Ένα είναι σίγουρο, θα εισπράξετε αγανάκτηση εις διπλούν.
    Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και ως γνωστόν κανένα από τα ουσιαστικά αυτής της πρότασης δεν έχει σχέση μαζί σας…

  • Κομαντο μου εσεις,!Αριστειο ανδραγαθειας θα σας δωσει το Κρατος για τις πολυτιμες υπηρεσιες σας.Προσοχη μη σας δουνε τιποτα αφρικανοι μικροπωλητες,και σας παρουν στο κυνηγ μαζι με τη γελοια εικαστικη σας παρεμβαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *