Μετά το River West έρχεται η ACS…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/02/2021
Τοπικά Νέα

“Mε ώθηση από το νέο lockdown (και ότι αυτό σημαίνει για τον όγκο παραδόσεων λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου) αλλά και την κρατική ενίσχυση μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, προχωρά γοργά το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής δεμάτων (hub) τελευταίας τεχνολογίας, που κατασκευάζει η ACS στην Πέτρου Ράλλη, στο Αιγάλεω.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, το επενδυτικό σχέδιο 33 εκ. ευρώ περιλαμβάνεται στα νέα εγκεκριμένα σχέδια της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου Ν.4399.

Η κρατική ενίσχυση που θα λάβει η ACS αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ και θα δοθεί μέσω φοροαπαλλαγών.”

[Μετά την επέκταση του River West, έρχεται η ACS να επισφραγίσει την επέλαση του τριτογενούς τομέα στην περιοχή του Αιγάλεω. Η επιβάρυνση όλο και μεγαλώνει σε μια πόλη που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αντοχής της. Το γεωγραφικό της πλεονέκτημα σε σχέση με την λειτουργία του κύκλου παραγωγής και κατανάλωσης (λόγω της θέσης της στην καπιταλιστική μητρόπολη και την εύκολη πρόσβαση τροφοδοσίας και καταναλωτών) γίνεται όλο και περισσότερο σοβαρό μειονέκτημα για τους κατοίκους της πόλης. Οι 5 κεντρικές οδικές αρτηρίες που την διασχίζουν τροφοδοτούν με δηλητήριο ένα περιβάλλον εξαιρετικά ευάλωτο λόγω ανυπαρξίας κάθε είδους περιβαλλοντικού αντισταθμίσματος. Το άλσος του Μπαρουτάδικου προορίζεται για “ψηφιακό άλσος”(!) με την αφροντισιά και το πετσόκομά του να συνεχίζονται. Πολλά δέντρα κόβονται και επιπλέον το Πατινάζ προορίζεται για βρεφονηπιακός σταθμός, περιμένοντας τις μπουλντόζες. Ποιός χαίρεται; ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *