ΜΑΤ στο Πατιναζ, αναστολή του έργου και συνέλευση σήμερα στις 7μμ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 10/09/2012
Τοπικά Νέα

H Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω σε συνεννόηση με την πρωτοβουλία περίοικων είχε καλέσει συγκέντρωση σήμερα τα χαράματα στις 6.30 για να εμποδιστούν οι μπουλντόζες του εργολάβου να κόψουν τα δέντρα στον χώρο του Πατινάζ. Μια ομάδα από την ΛΣΑ βρισκόταν από τις 5.30 στον χώρο προκειμένου να τον εποπτεύει για τυχόν αιφνιδιαστικές κατασταλτικές κινήσεις. Στις 5.50πμ δύο περιπολικά διαπιστώνουν την ύπαρξη της ομάδας συναγωνιστών και μετά από 10′ μία διμοιρία των ΜΑΤ τής επιτίθεται βρίζοντας χυδαία και την απομακρύνει από τον χώρο του Πατινάζ. Λίγο μετά αποσύρεται στα γύρω στενά κάνοντας ασκήσεις “διακριτικότητας” απέναντι στους περίοικους που θορυβήθηκαν από το γεγονός. Έτσι, το Πατινάζ γέμισε δεκάδες ασφαλίτες που ανέλαβαν τη εποπτεία του χώρου. Στις 6.15′ εμφανίστηκαν μπουλντόζες μαζί με τον εργολάβο και στήθηκαν μπροστά από την είσοδο του Πατινάζ. Κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται τόσο μπροστά από τις μπουλντόζες όσο και στην κεντρική είσοδο του Μπαρουτάδικου επί της Ιεράς Οδού. Υπάλληλοι του δήμου ξεκλείδωσαν την είσοδο του Πατινάζ προκειμένου να μπουν οι μπουλντόζες. Ομάδα γυναικών περίοικων μπήκε μπροστά στην μπουλντόζα. Οι επιλογές που υπήρχαν για τον εργολάβο, τον δήμο και τους αστυνομικούς ήταν δύο. Επιλέχθηκε η σώφρων: ανεστάλησαν οι εργασίες, απομακρύνθηκαν οι μπουλντόζες και εξαφανίστηκαν οι αστυνομικοί. Γύρω στις 8πμ μαζεύτηκε όλος ο κόσμος στο Πατινάζ και αποφασίστηκε συνέλευση στον ίδιο χώρο το απόγευμα στις 7μμ προκειμένου να οργανωθούν καλύτερα και να ενταθούν τα μέτρα υπεράσπισης του Μπαρουτάδικου από τον δήμο και τους εργολάβους. Δεν υπάρχει καμία επανάπαυση λόγω αναστολής του έργου. Το αντίθετο. Η κατασκευή ενός προσχηματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Πατινάζ είναι η κερκόπορτα για την άλωση ολόκληρου του Μπαρουτάδικου με την ανοχή και τη συναίνεση όλων των δημοτικών παρατάξεων. Η προσοχή μας θα επιταθεί ακριβώς εκεί που πρέπει: στην κερκόπορτα. Το προσχηματικό αυτό έργο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Καλούμε όλους τους αιγαλιώτες και τις αιγαλιώτισσες στη σημερινή συνέλευση στο Πατινάζ στις 7μμ

* Η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω επρόκειτο να συμαντηθεί σήμερα στον Άγιο Σπυρίδωνα αλλά λόγω των εξελίξεων θα συμμετάσχει/συνδιοργανώσει την ανοιχτή συνέλευση στο Πατινάζ.

Kείμενο που μοιράζεται για το απογευματινό κάλεσμα:

ΕΝΑΣ ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΡΕΦΟΣ!

Πρωί-πρωί μπουλντόζα-κλούβα-διμοιρίες και ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλλουν νόμο και τάξη, απεσταλμένοι της δημοτικής αρχής που σπεύδει να εισπράξει τη λεία της αξιοποίησης.
Εδώ και χρόνια το «φιλέτο» Μπαρουτάδικο δημιουργεί προσδοκίες εύκολου κέρδους σε όσους ονειρεύονται μια τσιμεντούπολη γεμάτη καφετέριες, πλαστικά γκαζόν, διαδρομές fitness και αποστειρωμένα πολυκαταστήματα.
Από το «όραμα» της νοσηρής ανάπτυξης στην πραγματικότητα της ασιτίας, αντί οι κοινωνικοί φορείς να φροντίζουν να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, προτιμούν το γνωστό δρόμο της ευμάρειας για τους λίγους, προωθώντας «έργα» στα χέρια των «αγαπητών συνεργατών» τους, των εργολάβων και λοιπών παρατρεχάμενων.
Το Πατινάζ, στη δυτική άκρη του Μπαρουτάδικου, χώρος ήδη χτισμένος με πολλά σχολεία γύρω που αδειάζουν, μοιάζει «ευκαιρία» για να εισπραχθούν 1.099.099 ευρώ με την πρόφαση ενός βρεφονηπιακού σταθμού που θα «στολίσει» πολυτελώς το «υπό αξιοποίηση» άλσος.
Είναι τόση η πρεμούρα να μην χαθούν κονδύλια ( αλήθεια, πόσοι θα τα «γευτούν»;) που δε δίστασαν να φέρουν ΜΑΤ προκειμένου να «πείσουν» ότι το «νόμιμο» είναι και αναγκαίο, ενώ πλέον όλοι γνωρίζουν ότι ούτε για τους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς δεν αρκούν οι εργαζόμενοι (απλήρωτοι επί μήνες και με την απειλή απόλυσης όπως όλοι), ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι ο Δήμος πλέον ζητιανεύει τη μηνιαία συμβολή των γονέων ακόμα και για το γάλα!
Με περίσσεια «ευαισθησία» ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν εγγραφές (!) κι ότι «για το καλό των παιδιών μας» το έργο θα γίνει.
Εμείς ανακοινώνουμε λοιπόν ότι το έργο ΔΕΝ θα γίνει, ότι λαθραίοι των κονδυλίων ΔΕΝ θα τσιμεντώσουν τα δέντρα, ότι ΔΕΝ θα υποστείλουμε ούτε στιγμή την αντίσταση στις ψεύτικες υποσχέσεις και τη διεκδίκηση του «καλού μας» όπως το ξέρουμε εμείς. Κι αυτό δεν θα συμβεί περιμένοντας «σωτήρες» αδρανείς και απελπισμένοι. Θα συμβεί με τη ζωντανή εμπλοκή μας σε αυτό που μας αφορά.
Ο καθένας από μας και όλοι μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο: ελεύθερους, δημόσιους χώρους πρασίνου, χώρους συνάθροισης, ανάσας, ανταλλαγής και αξιοπρέπειας, ενάντια στη ληστεία της γης και την εκμετάλλευση, ενάντια σε μια ζωή-εμπόρευμα, ενάντια σε μια «ζωή-πατίνι»!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ!

Συνάντηση περιοίκων και αλληλέγγυων στο χώρο του Πατινάζ Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στις 7μμ.

Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω

Πρωτοβουλία περίοικων του “Πατινάζ

** Αναδημοσίευση από το blog της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω

Σχόλια Ανάρτησης

  • μπραβο στα παιδια που εκαναν την παρεμβαση χτες το βραδυ στη συναυλια . το μπαρου θα γινει Κερατεα κυριε δημαρχε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *