ΜΑΤ στην Χαλυβουργία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/07/2012
Κινηματικά Νέα

Ικανοποίηση για την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εργασίας να υλοποιήσει το μνημόνιο εξέφρασαν, σύμφωνα με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη μεταξύ τους συνάντηση. [6 Ιούλη 2012]

Το υπουργείο εργασίας είναι το μόνο υπουργείο στην σημερινή κυβέρνηση που υπερκαλύπτει τις οικονομικές του δεσμεύσεις: περικοπές μισθών και συντάξεων, οριστικό ξεθεμελίωμα κάθε προνοιακού χαρακτήρα του εργασιακού και ασφαλιστικού «περιβάλλοντος». Το ότι πριν 2 ημέρες οι «κοινωνικοί εταίροι» (εκπρόσωποι μικρού και μεγάλου κεφαλαίου και εργατοπατέρες) έβγαιναν χαμογελαστοί από το γραφείο του -επίσης ικανοποιημένου- υπουργού εργασίας μόνο καλά νέα δεν θα μπορούσε να προμηνύει.

Απότοκο αυτής της μνημονιακής συνέπειας αλλά και της περιρρέουσας «ικανοποίησης» είναι η επίταση της καπιταλιστικής επιθετικότητας που σφραγίζεται με την κατασταλτική επιχείρηση των ΜΑΤ στον Ασπρόπυργο σήμερα τα χαράματα, την σύλληψη της απεργιακής περιφρούρησης και το άνοιγμα του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας μετά από 9 μήνες απεργίας.

Βρισκόμαστε στο κομβικό εκείνο υβριδικό σημείο όπου θα δοκιμαστούν οι οριακές αντοχές των απεργών χαλυβουργών, οι χρόνια προβληματικές ηγεμονικές μέθοδοι του ΠΑΜΕ και το χαρακτηριστικά ασυντόνιστο «ψηφιδωτό» των αλληλέγγυων απέναντι σε μια παραδειγματικού -και υποδειγματικού για το άμεσο μέλλον- τύπου κατασταλτική επιχείρηση.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *