9 πράξεις για τους μαθητές που αντιδρούν…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/03/2012
Κινηματικά Νέα

28η Οκτωβρίου 2011

Πράξη 1η : Μαθητές και πολίτες αποφασίζουν να μετατρέψουν τη μέρα της παρέλασης σε μέρα αντιδράσεων και διαμαρτυρίας. Σχεδόν κανένας μαθητής δε γυρίζει το κεφάλι του στους επίσημους, ενώ πλήθος κόσμου εκσφενδονίζει γιαούρτια και νερά προς κάθε καλεσμένο πολιτικό. Σε πολλές πόλεις διακόπτεται η παρέλαση εξ’αιτίας των αντιδράσεων και έπειτα από συμπλοκές με την αστυνομία. Στην Ξάνθη οι μαθητές του 1ου, 3ου και 4ου λυκείου αποχωρούν από την παρέλαση την στιγμή που φτάνουν στους επισήμους. Στη Θεσσαλονίκη αναγκάζεται να αποχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και όλοι οι επίσημοι σε Ηράκλειο, Πάτρα, Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα.

Πράξη 2η : Ένας μαθητής του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας που συμμετέχει στη παρέλαση απευθύνει στους επίσημους μια τεράστια και μεγαλοπρεπή μούντζα. Δύο μήνες μετά το υπουργείο παιδείας και το σχολείο τιμωρούν το μαθητή με 1 μέρα αποβολή στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως κάθε αντίδραση θα τιμωρείται.

Γιάννενα 99η επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης

Πράξη 1η : Η πόλη είναι κατακλυσμένη από διμοιρίες των ματ προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η παρέλαση. Όταν ομάδα κτηνοτρόφων, φοιτητών και άλλων πολιτών παρεμβαίνουν στην παρέλαση, επεμβαίνουν τα ματ και προκαλούνται συμπλοκές.

Πράξη 2η : Η παρέλαση των σχολείων τελικά αρχίζει. Σχεδόν όλοι οι μαθητές γυρίζουν το κεφάλι τους αντίθετα από την πλευρά των επισήμων και εκσφενδονίζονται μούντζες. Μαθητές και συγκεντρωμένοι γιουχάρουν τους επισήμους από τους οποίους αποχωρεί ο δήμαρχος.

Πράξη 3η : Η τότε υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνοντας βαθύτατα προσβεβλημένη από τις
αντιδράσεις των μαθητών ζητά επιτακτικά την παραδειγματική τιμωρία όσων συμμετείχαν στα επεισόδια.

Πράξη 4η : Η Άννα Διαμαντοπούλου αποφεύγοντας περίτεχνα τη λέξη συγνώμη, ανακαλεί την «εν βρασμώ» κίνησή της και στέλνει ένα μήνυμα κατανόησης*(άνω τελεία) να μην τιμωρηθούν οι μαθητές.

Κιλκίς πορεία ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων

Πράξη 1η : Στην πορεία συμμετέχει πολύς κόσμος. Το παρόν δίνουν και πολλοί μαθητές από σχολεία του νομού. Η μαζική συμμετοχή των μαθητών του 2ου Λυκείου της περιοχής ενοχλεί πολύ τον λυκειάρχη, ο οποίος ακολουθώντας πιστά τη γραμμή ποινικοποίησης των μαθητικών αντιδράσεων του Υπουργείου παιδείας τιμωρεί και τους 68 μαθητές του σχολείου με 1 μέρα αποβολή.

Πράξη 2η : Η απόφαση του λυκειάρχη να τιμωρήσει τους μαθητές προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις. Αριστερά κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, γονείς και λαικές συνελεύσεις σχεδόν από όλη την Ελλάδα καταδικάζουν την αυταρχική απόφαση του λυκειάρχη να ποινικοποίησει τη συλλογική απόφαση των μαθητών να συμμετάσχουν στην πορεία. Υπό αυτή την πίεση ο λυκειάρχης δεν ανακαλεί την τιμωρία αλλά βαφτίζει γελοιωδώς την αποχή των μαθητών σε αδικαιολόγητη απουσία.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2012…

Πράξη 1η : Οι εκφοβιστικές προσπάθειες Χρυσοχοΐδη μιλώντας για αντιδράσεις μειοψηφιών και οι εκκλήσεις
Μπαμπινιώτη για έναν ειρηνικό εορτασμό αποκαλύπτουν το φόβο τους. Είναι ξεκάθαρο ότι στήνονται απέναντι σε ό,τι θα ακολουθήσει υπενθυμίζοντας πως είμαστε όλοι περήφανοι τσολιάδες κι όχι λεηλατούμενοι εργάτες, με τα αριστερά κόμματα να προσδωκούν να γίνει τζέρτζελο για να το παίξουν μετά εκφραστές της λαϊκής οργής, αλλά εντός ορίων και με σεβασμό στα «άγια σύμβολα» και τη «γιορτή» που ενώνει.
Οι μαθητές έχουν όλους τους λόγους του κόσμου να είναι εξαγριωμένοι με όλους: με τους πολιτικούς που τους πούλησαν σαν πρόβατα και θα τους λεηλατήσουν αργότερα ως εργάτες, με τους στρατιωτικούς και τους φασίστες που θα τους πειθαρχήσουν και με τους δάσκαλους που τους καθυποτάσσουν καθημερινά. Και στην παρέλαση όλος αυτός ο ζόφος θα τους περιζώσει, οι πολιτικοί κοιτώντας βλοσυρά, οι στρατο-φασίστες περιμένοντας την «ώρα» τους, οι καθηγητές σφυρίζοντας το ρυθμό.
Το μόνο που φοβούνται όλοι αυτοί είναι μια πραγματικά απείθαρχη, άγρια, ανεξάρτητη εμφάνιση των μαθητών στο πανηγύρι αυτό, χωρίς να χαριστούν σε κανέναν από αυτούς και μην αφήνοντας κανέναν να κερδίσει εις βάρος τους.
Φοβούνται γιατί ξέρουν πως οι μαθητικές αντιδράσεις πάντα βρίσκουν διέξοδο. Φοβούνται γιατί οι μούντζες θα είναι πιο πολλές, η απαξίωση καθολική και ο έλεγχος των αντιδράσεων αδύνατος.

Ραντεβού στο δρόμο, χωρίς βήμα, μόνο με οργή.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *