Μήνυμα από το προσφυγικό camp της Ριτσώνας (βίντεο)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/02/2021
Κινηματικά Νέα

Μπορούμε να είμαστε ένας από εσάς

Ενσωματωμένος μαζί σου;

Μπορούμε να ζήσουμε μαζί

Στην ίδια κοινωνία για πάντα;

Τρεις ημέρες διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο της Ριτσώνας (02-04 φεβ).Αν παρατηρήσετε στην περασμένη διαδήλωση στη Ριτσώνα που έγινε πριν από δύο μήνες, ζητούσαμε την ίδια απαίτηση ′′ Ίση επίδοση της διαδικασίας ασύλου για όλους ′′ αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε απάντηση, σε άλλη πλευρά ο δήμος Χαλκιδέων διαψεύδει το αίτημα της εκπαίδευσης συντονιστής του camp για τη σχολική φοίτηση των παιδιών προσφύγων.

Είμαστε τόσο περήφανοι για την αλληλεγγύη μας που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε στο στρατόπεδο και δεν θα το αφήσουμε ποτέ να χαλάσει, είμαστε τόσο περήφανοι που βλέπουμε ότι όλες οι κοινότητες στέκονται απέναντι σε αυτή την ανισότητα, ωστόσο δεν είναι κέρδος όλων αυτών.Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, ότι απαιτούσαμε να έχουμε την ταυτότητα και το διαβατήριο να είναι στην ίδια γραμμή με τους άλλους.

Ευάλωτοι άνθρωποι, ανύπαντρες μητέρες, μαθητές και γυναίκες, όλοι στεκόμασταν να ζητήσουμε την ίδια ζήτηση από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Επιτέλους μετά από τρεις μέρες ήρθε ο γενικός συντονιστής της ομάδας του ΔΟΜ και ήθελε να μας ακούσει, και δέχτηκε όλα τα λάθη και τις άδικες αποφάσεις που πάρθηκαν για εμάς και ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για εμάς.

Δεν ξέρουμε αν αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί, αλλά μας υποσχέθηκαν ότι αν δεν θα συμβεί θα συνεχίσουμε και σε αυτή τη δράση όλες οι κοινότητες είναι στην ίδια γραμμή μαζί.

Αν ακούγαμε την πρώτη μέρα της διαμαρτυρίας, αντί να αντιμετωπίσουμε εξευτελισμό από εκπροσώπους του υπουργείου, δεν θα θεωρούσαμε απαραίτητο να συνεχίσουμε τη διαμαρτυρία μας για άλλες τέσσερις ημέρες.

Όπως πολλοί από εσάς θέλατε να έχετε ολοκληρωμένο βίντεο, εδώ είναι.

#LeaveNoOneBehind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *