Λουκέτο στη Χαλυβουργία; Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους απεργούς!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 12/07/2012
Τοπικά Νέα

“Μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος. To ρεπορτάζ σημειώνει ότι η διεύθυνση παράλληλα θα γνωστοποιήσει ότι:
* Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
* Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.”

Είναι προφανές ότι με τη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος μετά τις τελευταίες εκλογές, το κράτος και τα αφεντικά θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με την μεγαλύτερη εργατική απεργία στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Η έκβαση του αγώνα των απεργών χαλυβουργών -πέραν της αυταξίας του- αποτελεί διακύβευμα για το μέλλον των κοινωνικών και εργατικών αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ακολουθήσουν.

Είναι σημαντικό, απέναντι στους κυρίαρχους εκβιασμούς, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, να δυναμώσουμε την αδιαλλαξία του απεργιακού αγώνα και το πείσμα της αλληλεγγύης.

Με το βλέμμα μας στραμμένο στους απεργούς χαλυβουργούς… με την οργή μας πάνω από τους ώμους των αφεντικών…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *