ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14/01 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 12/01/2021
Κινηματικά Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση η Κεραμέως μέσα σε αυτή την ακατάλληλη για αλλαγές περίοδο, αποφασίζουν ότι θα κάνουν ριζικές αλλαγές στη παιδεία, ευνοώντας φυσικά με κάθε δυνατό τρόπο την στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση, κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται και με την υγεία, ιδιαίτερα σε αυτήν εδώ την εποχή. 

Να επανέλθουμε περιληπτικά στο τι πρόκειται να συμβεί ξεκινώντας από την τρίτη λυκείου, κάθε ίδρυμα ορίζει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής κι έπειτα τα παιδιά σε δυο φάσεις θα συμπληρώνουν μηχανογραφικό με τις σχολές επιθυμίας τους αλλά κι εκει, με όριο. Φυσικά αυτή η βάση, θα βγαίνει ανάλογη με τις επιδόσεις των μαθητών, αλλά επίσης λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι δεν θέλουν να εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμους κατω της βάσης του 10, λόγω ανωτέρας βίας κι αριστολαγνείας της κυβέρνησης. 

Έτσι καταλαβαίνουμε ότι οι εισακτέοι θα είναι πολυ λίγοι, προνόμιο όσων έχουν δυνατότητα για φροντιστήρια, βάζοντας μέσα και ανθρώπους της εργατιάς που με πενιχρό εισόδημα προσπαθούν να δώσουν το καλυτερο για τα παιδιά τους. Ενα τέτοιο μετρό θα θανατώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, λοιδορώντας την δημόσια εκπαίδευση εξ’ ολοκλήρου. Κάνοντας ελκυστική την ιδιωτική παιδεία. 

Έπειτα αν κάποιος καταφέρει και εισαχθεί στο “πολυπόθητο” τμήμα κάποιου πανεπιστημίου εκεί θα έχει την εποπτεία του ορίου φοίτησης ν+2 , μια αγχωτική συνθήκη που θέτει το όριο φοίτησης που αυτό σημαίνει, αν ξεπεραστεί, απλά ο φοιτητής διαγράφεται από τη σχολή και φυσικό επακόλουθο είναι ότι πλήττονται οι φοιτητές εργαζόμενοι που ο μόνος τρόπος να ζήσουν και να σπουδάσουν αξιοπρεπώς, είναι να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές. 

Μένοντας όμως στο θέμα Πανεπιστήμια, μέσα όλη αυτή τη κακή διαχείριση, μάλλον εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και πολλών άλλων καίριων προβλημάτων, μαθαίνουμε ότι νομοθετούν υπέρ του νέου σώματος της αστυνομίας, αυτής της πανεπιστημιακής που θα είναι σώμα της ΕΛΑΣ, αυτό σημαίνει ένα περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο με όρια, εκμηδενίζοντας την ελευθεριακή δράση φοιτητών και φακελονωντάς μας. 

Τα αιτήματα μας ως μαθητές – φοιτητές – καθηγητές – εργαζόμενοι, είναι πολλά και με κοινωνικό αντίκτυπο παντού. 

14/01/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 (προφανώς με όλα τα μέτρα προστασίας) 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. 

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ 

ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ 

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ 

ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Σύντροφοι – μαθητές – φοιτητές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *