Κείμενο από την “Πρωτοβουλία κατοίκων, θαμώνων και εργαζομένων πέριξ ΚΑΙ ΕΠΙ της πλατείας ιατρού Παπανικολάου” για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στο “Σινιάλο”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/01/2013
Τοπικά Νέα

*το κείμενο αυτό αναρτήθηκε ως σχόλιο σε πρόσφατη ανάρτησή μας εδώ στο σάιτ για την χτεσινή πορεία. Δεν μας ζητήθηκε να αναρτηθεί σε “περίοπτη θέση” και παρά το ότι έχει ήδη πάρει τη θέση του στην πιο περίoπτη θέση που διαθέτουμε… αυτήν της καρδιάς μας, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πιο σημαντική κίνηση στις μέρες από αυτήν της αλληλεγγύης μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων και αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να αναδεικνύεται με κάθε τρόπο.

Aιγαλιώτες/ισσες ,ντόπιοι και μετανάστες,
Την τελευταία περίοδο, και μάλιστα ποιο σωστά, από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του ‘07-’08 και την εξέγερση του Δεκέμβρη οι κυρίαρχοι καπιταλιστές ξεδιπλώνουν την καταστολή ,όχι μόνο με τις προσπάθειες για τον βιολογικό αφανισμό μέρους του εκμεταλλευόμενου-καταπιεζόμενου πληθυσμού (λόγω έλλειψης γιατρών και υποδομών υγείας με την ταυτόχρονη διάλυση και του υποτυπώδους μηχανισμού του ΕΣΥ ,με την ακρίβεια στα τρόφιμα που οδηγεί μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα, με τις δολοφονίες προσφύγων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα ,με το καθεστώς αυτοκτονιών που ως απάντηση από τους αποκλειόμενους κοντεύει να εγκαθιδρυθεί μια κοινωνία εν δυνάμει αυτοχείρων ),αλλά και με τις ένοπλες εισβολές σε καταλήψεις, και ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους, τη στοχοποίηση και τις απαγωγές αγωνιστών έξω από τα σπίτια τους και ενώ κατευθύνονται σε κοινωνικές/πολιτικές διαδικασίες (προσαγωγές πριν από διαδηλώσεις).
Οι πλούσιοι ενορχηστρωτές τις εξαθλίωσής μας, διακρίνοντας την αναβάθμιση και αποδοχή του αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ,τη στρατιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των ζωών μας μέσα από τη διάχυση των καταλήψεων και των ανοιχτών ακηδεμόνευτων διαδικασιών , έχουν κηρύξει πόλεμο στην κοινωνία καλώντας την ίδια να στηρίξει το δόγμα μηδενικής ανοχής ενώ αυτό ξεδιπλώνεται καθημερινά εναντίων της.
ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟ
ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ.
Οπλίζουν μέσω των μμε τις νεοναζιστικές συμμορίες του τσεκουράτου βορίδη ,και του άρρωστου εξουσιοφρενή μιχαλοφυρεράκου με φράγκα, δημοτικότητα και κοινοβουλευτική ασυλία για να καίνε, τα δουλικά τους ασπόνδυλα ,σπίτια ανυπεράσπιστων μεταναστών εργατών/τριών
Ταυτόχρονα κλείνουν σχολεία ,νοσοκομεία, και ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ενώ χτίζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εξοπλίζουν την αστυνομία (αύρες ,πλαστικές σφαίρες ,θερμικές κάμερες ,χρωμοσφαιρίδια ) και νέας τεχνολογίας εργαλεία ελέγχου και καταστολής των κοινωνιών και των αγώνων τους (κάμερες ,μοτοσυκλέτες, διαπόμπευση αγωνιστών με πληρωμένα άρθρα στα μμε). Ξεπουλάνε την δημοσία περιουσία και λεηλατούν τη φύση τσακίζοντας όπου μπορούν (κερατέα ) τους κάτοικους που αντιστέκονται .
ΑΛΗΘΕΙΑ…!
Αλλοτριώσαν…? Υπονόμευσαν ,τόσο, έναν λαό που ήξερε να αγωνίζεται, να φιλοξενεί, να δημιουργεί φιλίες και πολιτισμό? Που γνώριζε τι σημαίνει να μοιράζεσαι την χαρά και τον πόνο ?που έχει μεταναστεύσει και υποφέρει σε όλες τις γωνιές της γης? Απάντησε στον δρόμο ,στη δουλειά, στο σχολείο ,τη γειτονιά , παντού πως δεν έγινες ρατσιστής , μίζερος τηλεθεατής, και μικρο’ι’διοκτήτης.
Σταθείτε αλληλέγγυοι/ες στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους που λοιδορούνται από τα βρώμικα στόματα πληρωμένων ρουφιάνων και καταπατούνται από τη φασιστική αστυνομία. Αναγνωρίστε τη μαχητική στάση των κοινωνικών αγωνιστών και απαιτήστε την παύση των κατασκευασμένων διώξεων. Πραγματικά ποιος λογικός νους θα δεχόταν πως όπου υπάρχουν άδεια μπουκάλια σε χώρο συναυλιών ,συλλογικής κουζίνας και καφενείου προορίζονται για την κατασκευή μολότωφ ?.πως μπορούν 92 άνθρωποι να φορέσουν ταυτόχρονα 10 αντιασφυξιογόνες μάσκες ?
Κάντε κατάληψη στα εγκαταλελειμμένα δημόσια και κρατικά κτίρια, ραδιόφωνα ,κανάλια και αυτοδιαχειριστείτε τους χώρους και τα μέσα με ίσες, αντιιεραρχικές συμφωνίες μεταξύ σας. Πετάξτε έξω τους επίδοξους αρχηγούς και καθοδηγητές. Αυτοί θεωρούν πως είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε τη ζωή σας και με τα ιδεολογήματα τους λένε πως πρέπει να έχουμε ηγέτες και εκλογές αντί για ισότητα και αυτοδιευθυνόμενες συνελεύσεις.
Θεωρούμε λαό του αιγάλεω τους ντόπιους και μετανάστες κάτοικους και εργαζόμενους της περιοχής. Τους καλούμε να εκφράσουν την εναντίωση τους στις διώξεις κατά των καταληψιών και των αλληλέγγυων.
Το ΣΙΝΙΑΛΟ έφερε νέα πνοή και ζωντάνια στην περιοχή και ειδικότερα στη γειτονιά που βρίσκεται .
Εμείς , ως γείτονες και θαμώνες της πλατείας γιατρού Παπανικολάου που μεγαλώσαμε εδώ σεβόμαστε και αγαπάμε τη συνύπαρξη με έναν κοινωνικό χώρο του οποίου η παρουσία γεννά έναν ακηδεμόνευτο πολιτισμό και που πρώτα τα μικρά παιδιά αναγνώρισαν.
Η κατάληψη παράγει και παρεμβαίνει μέσω των ανθρώπων της οι οποίοι απλόχερα χωρίς ιδιοτέλεια και διαμεσολάβηση μεταδίδουν τις γνώσεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τα μαθήματα αυτομόρφωσης (αγγλικά, αραβικά ,ισπανικά ,γερμανικά ,γαλλικά ,κιθάρα ,σχέδιο, photoshop , παιδική γιόγκα, φωτογραφία ,νοηματική, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες ) με συναυλίες, θερινό κινηματογράφο, πορείες και παρεμβάσεις για τοπικά ζητήματα όπως ο αγώνας για τη διάσωση του μπαρουτάδικου από τα νύχια των εργολάβων και των πολυεθνικών ,συμμετοχή σε κοινωνικές ή εργατικές κινητοποιήσεις κ.α.
Ο κόσμος που πλαισιώνει το εγχείρημα ζει εδώ και σου μοιάζει λιγάκι. Δουλεύει ή είναι άνεργος/η ,σπουδάζει ή είναι στο σχολείο, προσβάλλεται καθημερινά από την υποτίμηση της ανθρώπινης υπόστασης και τη λεηλασία της φύσης, δεν γουστάρει χαράτσια, ρουφιάνους, απλήρωτες υπερωρίες ,καλοκαίρι στην πόλη και ζεστή μπύρα ή να κρυώνει εισπνέοντας αιθαλομίχλη.
Όλοι-ες στους δρόμους και στ’άδεια σπίτια ,αίθουσες ,κτίρια να στεγάσουμε την επικοινωνία, την έκφραση και τις ανάγκες για στέγη τροφή και δημιουργικότητα . να εκμηδενίσουμε κάθε φασιστική και κρατική υπόσταση στήνοντας διαρκώς αυτόοργανωμένα εγχειρήματα και δίκτυα αντίστασης.

16/1/2012

Πρωτοβουλία κατοίκων ,θαμώνων και εργαζομένων πέριξ ΚΑΙ ΕΠΙ* της πλατείας ιατρού Παπανικολάου’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *