Κατσαρόλες και τίγρεις: η εξαφάνιση

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/03/2013
Σχολιασμοί

Την ίδια ώρα που πουλάει τα υπάρχοντά της μια εγκλωβισμένη στην ανέχειά της κυρία στην Πάτρα, αναδύονται διαδυκτιακά “παραθυράκια” με προτροπή να υιοθετήσουμε τίγρη.
Σε ποιούς να απευθύνεται το ενοχικό μήνυμα της WWF που πρόθυμα εκσφεντονίζουν στους αναγνώστες οι γνωστοί υπαίτιοι και των λιγμών της κυρίας με την κατσαρόλα, και της εξαφάνισης της τίγρης;
Ή που το IQ των καναλαρχών τους υποδεικνύει ότι το IQ του αναγνώστη παραμένει χαμηλό, ή που παραμένει όντως χαμηλό, έχοντας χάσει τη συνδυαστική σκέψη και την αντίληψη της γελοιότητας.

1/ η κυρία με τις κατσαρόλες
(ντόπια λάιτ παραλλαγή από το κορίτσι με τα σπίρτα)
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη λαϊκή αγορά της Πάτρας και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουν πλέον χιλιάδες πολίτες. Μία κυρία στεκόταν δίπλα από έναν πάγκο στη λαϊκή αγορά και είχε εκθέσει μία σειρά από κατσαρόλες. Τις πουλούσε, αν και φαινόντουσαν μεταχειρισμένες. Μία κυρία ενδιαφέρθηκε, την πλησίασε, την ρώτησε για την τιμή πώλησης, επισημαίνοντάς της όμως ταυτόχρονα πως «φαίνονται χρησιμοποιημένες»! «Είναι οι δικές μου, τις έχω γυαλίσει, τις έχω περιποιηθεί και τις πουλάω για να μπορέσω να ζήσω» δήλωσε η γυναίκα και ξέσπασε σε λυγμούς!
Δεν άντεξε από την πίεση όσων περνούσε, και κατέρρευσε ψυχολογικά. Η υποψήφια πελάτισσα την πλησίασε, ζήτησε λίγο νερό και της το προσέφερε. Η γυναίκα δεν της μίλησε με λεπτομέρειες για το προσωπικό της δράμα, απλά της εξήγησε ανάμεσα στους λυγμούς της πως αναγκάστηκε να το κάνει για να έχει κάποια χρήματα για το σπίτι της. Πρόσθεσε δε πως μεγαλώνει τα παιδιά της, πως όση βοήθεια και αν λαμβάνει από την Τράπεζα Τροφίμων αυτή δεν επαρκεί οπότε θα έπρεπε να πουλήσει και τα υπάρχοντά της. Ξεκίνησε λοιπόν με τις κατσαρόλες του σπιτιού της.
Δεν γνωρίζουμε αν τελικά η γυναίκα αγόρασε κάποια από τα κουζινικά, είναι βέβαιο όμως πως αυτή η γυναίκα θα επέστρεφε στη λαϊκή αγορά και την επομένη προκειμένου να πουλήσει κάτι άλλο από την οικοσκευή της.

http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE

2/ η τίγρης για υιοθεσία
(παγκοσμιοποιημένη λάιτ εργαστηριακή ανάθεση ξεπλύματος ενοχών)
Τα τελευταία 100 χρόνια, οι τίγρεις έχουν χάσει το 95% του πληθυσμού τους, με μόνο 3,200 τίγρεις να απομένουν στο φυσικό τους περιβάλλον σήμερα. Βοήθησέ μας να προστατεύσουμε το ζωντανό μύθο του μεγαλύτερου αιλουροειδούς του κόσμου.
Υιοθέτησε την Τίγρη

https://donate.wwf.gr/adoption/tiger.php

(…και τώρα, να υιοθετήσω την τίγρη, την κυρία ή την κατσαρόλα; αναρρωτιέται ο αναγνώστης…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *