Κάθε στιγμή κι ένας Δεκέμβρης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 06/12/2020
Αναλύσεις & ΘέσειςΤοπικά Νέα

Η κατάληψη Σινιάλο είναι απότοκο εγχείρημα της μεγάλης εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008. Μετά από τις μάχες που δόθηκαν για να αντιμετωπιστεί η αντεξέγερση που εξαπολύθηκε από την κρατική διαχείριση όλο το 2009, η κατάληψη ρίζωσε τον Μάη του 2010 στο Αιγάλεω από εξεγερμένους και εξεγερμένες της πόλης. Στις εργατικές πολυκατοικίες, στην προλεταριακή καρδιά ενός από τα πιο προλεταριοποιημένα προάστια της μητρόπολης.

Στην κατάληψη έχουν συμμετάσχει δεκάδες άτομα, η κατάληψη στηρίχθηκε από πολλά άλλα, αγαπήθηκε από ανθρώπους της πόλης και μισήθηκε ακόμη περισσότερο από τον συνήθη μικροαστικό εσμό που δεν έχει τη διάθεση να ακούσει τίποτε άλλο πέρα από τις μπότες της αστυνομίας και τις παντόφλες στα σαλόνια του.

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια, ως αναπόσπαστο μέρος των κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων και αναδιατάξεων, να αποτυπώθηκαν κάθε είδους κρίσεις στο εγχείρημά μας.

Μπορεί η δυστοπία των ημερών να διεκδικεί με ακόμη περισσότερη δυναμική, με ακόμη περισσότερα εργαλεία, μια κατεχόμενη καθημερινότητα υπακοής, πειθαρχίας, εθελοδουλείας και απάθειας.

Πολλά είναι τα μπορεί…

Τίποτε όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις μέρες του Δεκέμβρη. Και ακόμη περισσότερο εκείνο το πείσμα να μην χωρέσουμε την εξεγερσιακή μας ευαισθησία μονάχα σε επετείους και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνας, κάθε χρόνος, κάθε αιωνιότητα είναι και μια «ερώτηση».

Φωτογραφίες από τον Δεκέμβρη 2008 στο Αιγάλεω

IMG_0189.JPG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *