Η σχέση του Δαρβίνου με μια υποψήφια δήμαρχο Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 14/12/2015
Σχολιασμοί

Διαβάζουμε στον “Οδηγητή” της 24 Ιούλη 2015

“ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

«Οδηγητής”: Ποια είναι η τοποθέτηση του ΚΚΕ για το γάμο, την οικογένεια;

Β.Δ.: Ο γάμος αποτελεί τη νομική έκφραση μιας κοινωνικής σχέσης που είναι η οικογένεια, κυρίως όπως διαμορφώθηκε στην καπιταλιστική κοινωνία. Περιλαμβάνει τη γονική μέριμνα (προστασία και φροντίδα των παιδιών), δηλαδή τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των γονιών απέναντι στα παιδιά. Από αυτή τη βάση, παράγονται και οι υποχρεώσεις μεταξύ των συζύγων και τα κληρονομικά δικαιώματα, μέσα σε μια συμβίωση που δεν είναι απλά ατομική επιλογή, αλλά είναι μια κοινωνική σχέση που στηρίζεται δυνάμει στην αναπαραγωγή του είδους. Και λέμε δυνάμει γιατί μπορεί ένα ζευγάρι να μην κάνει παιδιά, για αντικειμενικούς ή υποκειμενικούς λόγους. Όμως ο γάμος δε σχετίζεται κυρίως με την επιλογή της συμβίωσης, αλλά κατά κύριο λόγο με τη σχέση καταρχήν των φυσικών γονέων με τα παιδιά.

Με αυτή την έννοια δε χρειάζονται πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις για την έκφραση της σύγχρονης οικογένειας. Υποστηρίζουμε τον πολιτικό γάμο, που να είναι πλήρως διαχωρισμένος από τη θρησκεία. Να είναι ατομική επιλογή του ζευγαριού η θρησκευτική τελετή.

Στη βάση της αντίληψής μας για την οικογένεια και την ιστορική, κοινωνική προέλευσή της, βασίζεται η διαφωνία μας στην τροποποίηση του Συμφώνου Συμβίωσης και στην επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια. Η θεσμοθέτηση του Σ.Σ. για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι επί της ουσίας επέκταση του θεσμού της οικογένειας και σε αυτά τα ζευγάρια. Η εμπειρία από άλλες χώρες αποδεικνύει ότι, όπου θεσμοθετήθηκε το Σ.Σ. ή ο γάμος ομοφυλοφίλων, άνοιξε ο δρόμος και για την υιοθεσία παιδιών. Εμείς δε συμφωνούμε σε αυτό. Αφετηρία της θέσης μας είναι η άποψη για την ολόπλευρη κοινωνική προστασία των παιδιών.

Για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών είναι απαραίτητο αυτά να κατανοούν τη βιολογική σχέση άνδρα-γυναίκας που προκύπτει από τη φυσιολογία του ανθρώπου. Και στη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών αντικειμενικά το παιδί έχει παραποιημένη, ανορθολογική, αντίληψη αυτής της βιολογικής σχέσης. Το ανδρικό-πατρικό και το γυναικείο-μητρικό πρότυπο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, που πηγάζουν από τη φυσιολογία του ανθρώπινου είδους, και είναι απαραίτητα για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Ακόμα και στην περίπτωση ομόφυλου ή αμφίφυλου σεξουαλικού προσανατολισμού, η φυσιολογία αυτή δεν αλλάζει, τα βιολογικά χαρακτηριστικά παραμένουν.”

darv2-thumb-large copy

 

Για όσους και όσες απορούν ποιά είναι αυτή η  Β.Δ. που απαντάει εκ μέρους του Κόμματος σχετικά με την υπόθεση του Συμφώνου Συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών, πρόκειται για την Βιβή Δάγκα, κοινωνική λειτουργό, υπεύθυνη του τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Γυναικεία Ισοτιμία και Χειραφέτηση και… υποψήφια δήμαρχο Αιγάλεω υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές…

Τώρα, για όσους και όσες απορούν για τη σχέση μαρξιστών και δαρβινισμού, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ίδιοι οι μαρξιστές θεωρούν ως αυτοδύναμο το κοινωνικό στοιχείο, το οποίο, ως τέτοιο, δεν μπορεί να αναχθεί στο βιολογικό επίπεδο. Τον τρόπο, με τον οποίο αυτή η σαφής αρχειακή τους θέση αναιρείται, τον γνωρίζει η Βιβή Δάγκα και το ΚΚΕ. Προφανώς, πρόκειται για μια αδαή -ή επιτηδευμένη, σίγουρα όμως- θλιβερή καταστρατήγηση στο πλαίσιο ενός κακώς εννοούμενου μαρξισμού (που δεν είναι και δική μας “δουλειά” να τον αποκαθιστούμε) προς όφελος της ξακουστής “λαϊκής οικογένειας”, η οποία αποτελεί προπύργιο του γενικευμένου μικροαστισμού και… βεβαίως βεβαίως αστείρευτη δεξαμενή κομμουνιστικών ψηφαλακίων… Η σχέση δε “γυναικείας χειραφέτησης” και Β.Δ./ΚΚΕ αποτελεί από καταβολής ένα σύντομο ανέκδοτο…

 

Σχόλια Ανάρτησης

 • «Το ανδρικό-πατρικό και το γυναικείο-μητρικό πρότυπο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, που πηγάζουν από τη φυσιολογία του ανθρώπινου είδους, και είναι απαραίτητα για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.»
  Δηλαδή η ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σταματάει αν δεν υπάρχει το πρότυπο του «άνδρα» ή το πρότυπο της «γυναίκας» που πρέπει το παιδί να το πάρει από την οικογένεια!! Τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με ομοφυλόφιλα ζευγάρια δηλαδή έχουν πρόβλημα. Το λέει το ΚΚΕ, σταμάτησε η ψυχοσωματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Οι έρευνες που έχουν γίνει και λένε το εξής «παράλογο» ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν ένα παιδί μεγαλώσει από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, μάλλον αυτοί που έκαναν τις έρευνες αυτές πληρώνονται από εβραίους μασόνους που θέλουν να διαχύσουν την ομοφυλοφιλία και την αναρχία.
  Άραγε ποιο είναι το πρότυπο του άνδρα και της γυναίκας που έχει κιόλας τα δικά του χαρακτηριστικά από την «φύση» του;
  Εγώ νομίζω (τώρα το σκέφτομαι βασικά) ότι ζούμε σε ένα κόσμο που την ταυτότητα φύλου(όπως και την εθνική ή και θρησκευτική) στην φοράνε..στην κυριολεξία ακόμα πριν γεννήθεις. Και επειδή αυτό κάπως ίσως θα σπάει από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που θα μεγαλώνουν ένα παιδί, αυτό ενοχλεί πολλούς.

  Ο Μαρξ επίσης ήταν και κατά της οικογένειας και ήθελε και την κατάργηση της(μέσω της επανάστασης που θα ανέτρεπε την κοινωνία και θα καταργούσε την οικογένεια ως θεσμό). Πίστευε ότι η οικογένεια είναι κοινωνική δομή που σταθεροποιεί και αναπαράγει την κεφαλαιοκρατική εξουσία. Το κκε απο την άλλη φαίνεται να υπερασπίζεται την οικογένεια ως θεσμό. Όπως και να έχει δεν βγάζει προς τα έξω μια τέτοια θέση.

  Τέλος το κκε δεν μου κάνει εντύπωση που είναι ομοφοβικό, κανένα κόμμα στην ουσία δεν πολεμάει την ομοφοβία και τον ρατσισμό. Γενικά και επί Λένιν φαινόταν ότι το θέμα φύλου και σεξουαλικότητας δεν… Υπήρχαν μέχρι και πορνεία(όχι απλά ένα και δύο..Αλλά χιλιάδες!), πολύ επαναστατικό στοιχείο αυτό σε μια «επαναστατική» κοινωνία οργανωμένη από ένα «επαναστατικό» κράτος.
  Και ο στάλιν μετά ποινικοποίησε τις εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία. Αυτή είναι και η μόνη μου κουβέντα σε όποιον υπερασπίζεται τον στάλιν.

 • Αφαιρέθηκαν κάποια σχόλια για τον σεξιστικό τους και ομοφοβικό τους χαρακτήρα. Σχόλια που θα μιλάνε για βρωμιάρηδες, πούστηδες, τρελούς που πρέπει να αυτοκτονήσουν για να ξεβρωμίσει ο τόπος και οι φορείς τους θα μας βρουν απέναντι τους και μόνο διάλογο δεν επιθυμούμε να ανοίξουμε.

  Τα σχόλια του site υπάρχουν για να συμπληρώνει όποιος/α θέλει, να διαφωνεί ή και να βάζει ζητήματα. Δεν αποτελούν έδαφος για μισάνθρωπα σχόλια και φασιστική ή κομματική προπαγάνδα.

 • και οι ομοφυλόφιλοι που θελουν να αποκτήσουν παιδια,δεν αναπαράγουν το οικογενειακό μοντέλο του καπιταλισμού.?

  • Εξαρτάται πάντα από τον βαθμό συνειδητοποίησης και από ποιά θέση διεκδικείται ένα αίτημα. Ένας ομοφυλόφιλος που του απαγορεύουν να κάνει οικογένεια είναι εξαιρετικά λογικό να εστιάζει στην απαγόρευση αυτή καθεαυτή με σκοπό την άρση της. Το περιθώριο ανελευθερίας είναι πολύ πιο στενό από αυτό που αντιστοιχεί στους ετεροφυλόφιλους σε μια γενικευμένα καταπιεστική κοινωνία. Ο ομοφυλόφιλος πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα για να φτάσει στη θέση ενός ετεροφυλόφιλου και από αυτή τη θέση να προωθήσει μαζί του ένα καθολικό αίτημα για καταστροφή του καταπιεστικού συστήματος.
   Το να στηρίζουμε τον αγώνα των ομοφυλόφιλων όταν διεκδικούν τα “προνόμια” των ετεροφυλόφιλων είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για την καθολική ανατροπή. Κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αυτήν της κατάργησης κάθε ανελευθερίας. Όπως η διεκδίκηση των προσφύγων και μεταναστών για “χαρτιά νομιμοποίησης”. Όπως η διεκδίκηση των φυλακισμένων για τα δικαιώματά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *