η Γη κινείται…20(ξανά!)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/02/2014
Διεθνή Νέα

Βοσνία –Ερζεγοβίνη,  η ιδιωτικοποίηση  των μεγαλύτερων βιομηχανιών της Τούζλας  φτωχοποιεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της πόλης, ξεσπούν διαδηλώσεις που ολοένα πλαισιώνονται από  χιλιάδες αλληλέγγυους ,οι διαδηλώσεις των απολυμένων τίθενται  στο επίκεντρο μιας ευρύτερης αγανάκτησης γύρω από την αυξημένη ανεργία και την λιτότητα. Οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία μετά απο βίαιες κινήσεις των ΜΑΤ.

Βραζιλία, Ρίο Ντε Τζανέιρο, οι  διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία  στον κεντρικό σταθμό κατά  των αυξήσεων στα λεωφορεία.

Ν. Αφρική,  συγκρούσεις με την αστυνομία στις διαδηλώσεις κατά της αύξησης  στις παροχές που αφορούν το νερό και τις δημόσιες υπηρεσίες  , καθώς επίσης κατά  της εντεινόμενης φτώχειας .Συνεχείς αποκλεισμοί δρόμων και  φθορά δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

Ισπανία, Μαδρίτη ,η βίαια  έξωση  χρόνια ασθενή με αναπηρία  από την αστυνομία  βρήκε απέναντι της αλληλέγγυους  που αντιστάθηκαν  στην ανείπωτη  θρασυδειλία τους και εν συνεχεία συγκρούστηκαν με τα μέσα που διέθεταν.

Ισπανία, Μαδρίτη, χιλιάδες Ισπανίδες διαδηλώνουν κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση για τον περιορισμό των εκτρώσεων.

 Καμπότζη ,συγκρούσεις  με την αστυνομία στις διαδηλώσεις   για την αύξηση των μισθών, νεκρή μια  διαδηλωτής.

Βραζιλία ,Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης για την διεξαγωγή του  παγκοσμίου κυπέλου ενόσω οι παροχές υγείας ,παιδείας, μεταφορών ολοένα υποβαθμίζονται και ανακοινώνονται αυξήσεις.

Φιλιππίνες, Κεζόν, συγκρούσεις με την αστυνομία  μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει  και να προχωρήσει σε εξώσεις αφήνοντας στο δρόμο τουλάχιστον 50 οικογένειες, προκειμένου  να διανοιχθεί δρόμος.

ΗΠΑ, Ιλινόις, απεργία πείνας κρατουμένων για τις απομονώσεις που υφίστανται χωρίς λόγο.

Κίνα, Τζινζάο,  χιλιάδες κάτοικοι διαδηλώνουν ενάντια στην κατασκευή  εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια που θα επιβαρύνει κατά πολύ τα ήδη υψηλό  επίπεδο μόλυνσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *