Επιχείρηση “Πενθεσίλεια” στο Αιγάλεω από την κατάληψη Σινιάλο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/09/2013
Τοπικά Νέα

grannys

Πεπεισμένοι πια ότι οι ακροδεξιοί καραγκιόζηδες, οι οποίοι έχουν αναχθεί σε Υπουργούς Μικροψυχίας, θα συνεχίσουν το «περιλάλητο» έργο εκκένωσης των καταλήψεων ως… εστιών ανομίας, οργανώσαμε την Επιχείρηση «Πενθεσίλεια» -εμπνευσμένοι από την εμβληματική μορφή των Αμαζόνων- στο Αιγάλεω προκειμένου να αντιστρέψουμε τα σχέδια των κρατικών επιτελείων και να εισπράξουμε τα μέγιστα πολιτικά οφέλη από τις ενδεχόμενες κατασταλτικές κινήσεις εναντίον της κατάληψής μας.

Η επιχείρηση αποτελείται από τρία στάδια και, ως σχέδιο, θα ξεδιπλώνεται  με τις δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται από την συνέλευση της κατάληψης και θα δημοσιοποιούνται πάραυτα.

Σε δεύτερο βαθμό η «Πενθεσίλεια» θέλει να συνεισφέρει και να γίνει μέρος επιπλέον και ενός ευρύτερου συντονισμού των καταλήψεων και των αλληλέγγυων της επικράτειας.

Σχόλια Ανάρτησης

 • Ερωτοτροπίες με τους εχθρούς; Από που κι ως που; Ίσως ο Θερσίτης να είχε το δίκιο του. Κι ακόμη περισσότερο ο Διομήδης!

  • για εξήγησέ μας λίγο τη βλακεία που κότσαρες,μπας και την πούμε εξυπνάδα…

 • Σιγά το καλτσόν αμαζόνες!
  ‘Αντε να δούμε και τα ριζώματα και την στάση της καλοκάγαθης γειτονιάς για τα οποια καμαρώνετε με καθε ευκαιρία,στην ενδεχόμενη εκκένωση.

  • η γειτονιά θα πάρει τη στάση που θα επιλέξει η ίδια…η δική σου πάντως δεν θα είναι τίποτε άλλο πέρα απο σημάδια ορκισμένης υποτακτικότητας…θλιβερό ερπετό…

 • Η γειτονιά ανήκει περισσότερο στους καταληψίες παρά στους πικρόχολους που βρήκαν αφορμή με βάση το ερώτημά μου για να επιτεθούν στις κοινωνικές αναφορές της κατάληψης. Επειδή όμως υπάρχει ένα ανοιχτό ερώτημα σχετικά με την…κωδική ονομασία, την οποία προφανώς θεωρώ άστοχη, καλύτερα ας αφήσουμε τον χρόνο και τους συντρόφους να μας εξηγήσουν γιατί “Πενθεσίλεια”;

 • “Τα οφέλη του γέλιου είναι πολλαπλά και ιδιαιτέρως σημαντικά. Βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων και στην διασκέδαση, βοηθάει στην ανακούφιση και στη χαλάρωση (λόγω της αναπνοής με τις απανωτές διακοπές που φέρνουν οι απανωτές εισπνοές-εκπνοές). Δημιουργείται γενικώς μια ευφορία στον άνθρωπο που γελάει ενά κάποτε δεν λείιπουν και συναισθήματα ανωτερότητας και υπεροχής του εαυτού του σε σχέση με το αντικείμενο του περιφρόνησής του. Παρ’ όλαυτά όλες οι θεωρίες για το γέλιο αποτυγχάνουν να ορίσουν απολύτως τη φύση του, όπως συμβαίνει και με τις αισθητικές θεωρίες που δεν επαρκούν για να ορίσουν το όμορφο. Έτσι η ουσία του γέλιου βρίσκεται στις “λάμψεις όλων των θεωριών” αλλά το γέλιο πάντα θα διαφέυγει του πλήρους ορισμού του”.

  Απόσπασμα από μια ενδιαφέρουσα πτυχιακή εργασία για το αριστοφανικό χιούμορ:
  http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/bitstream/10889/564/1/Aristophanes%27%20Frogs.%20Diplomatiki%20Ergasia%20written%20by%20Tomtsi%20Aikaterini.pdf

  Αν λοιπόν δεν σας γίνεται αντιληπτός ο σαρκαστικός χαρακτήρας της “επιχείρησής” μας… σας το επισημαίνουμε για να το έχετε υπόψη σας. Πλάκα κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το οργανωμένο σχέδιο ενάντια στο ενδεχόμενο εκκένωσης της κατάληψής μας το οποίο περιλαμβάνει και τα στάδια που αναφέρονται. Και είναι τόσο σοβαρό όσο και η ζωή μας.
  Δεν μασάμε. Συνεχίζουμε.

  *η Πενθεσίλεια επιλέχθηκε γιατί αποτελεί εξουσιαστικό ισοδύναμο των αρχαιολατρικών επιλογών των κρατικών επιτελείων, γιατί είναι γυναίκα μαχητής, γιατί είναι ωραίο όνομα, γιατί εξυπηρετεί πλήρως την αριστοφανική διάσταση που θέλαμε να έχει η περιφρόνησή μας στους αρχιμπάτσους.

 • Παίδες εύχομαι να μη γίνει εκκένωση στο Σινιάλο, έτυχε να περάσω από εκεί φέτος σε μία προβολή ταινίας και ήταν πολύ ζεστός και φιλόξενος χώρος.
  Αρκετές καταλήψεις είχαν/έχουν μετατραπεί σε αφιλόξενες εστίες χωρίς απαραίτητα να λέω ότι έγινε επίτηδες. Εν πάσι περιπτώσει, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μείνει ανέπαφη. Αλλά ακόμα και να την ανοίξουν… όπως τόσες άλλες.. οι ιδέες μας μένουν και αυτό έχει τεράστια σημασία.

  Δε μασάμε πουθενά!
  Αλληλεγγύη από όλες τις μεριές του κόσμου που υπάρχουν άνθρωποι με συγκλίνοντα σκεπτικά

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 • Το αριστοφανικό σχετικά με την επιλογή της αμαζόνας είναι κατανοητό. Όπως κατανοητή είναι και η αντιστροφή των κωδικών ονομασιών των κατασταλτικών επιτελείων (η αρχαιολατρεία εξάλλου αποτυπώνεται σε πολλά σημεία θεσμικών λειτουργιών, στα ονόματα των δρόμων, στις πολιτιστικές φιέστες των δήμων κ.α.). Αυτό που ωστόσο που δεν συμβαδίζει με μια εύστοχη αντιστροφή είναι η επιλογή της συγκεκριμένης αμαζόνας. Η κατάληξή της αλλά και όσα διαδραματίστηκαν λίγο πριν τελειώσει αυτό το παραμύθι με όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε εκείνη και σε άλλες μάχες, όπως και τα υπόλοιπά της χαρακτηριστικά, δεν αποτυπώνουν το σύνολο των δικών σας προθέσεων, τρόπων, χαρακτηριστικών στους κοινωνικούς αγώνες. Ας κρατήσουμε λοιπόν ένα μέρος των συμβολισμών της και ας σταθούμε κριτικά στα υπόλοιπα.
  Και φυσικά στο πεδίο της μάχης δε θα είστε μόνοι απέναντι σε κάθε Αχιλλέα.

 • Δυστυχώς η έως τα τώρα γνωστή σε εμάς μυθολογία δεν προσφέρει ένα κοντινό στο ζητούμενο άλλο πρόσωπο. Εννοείται ότι δεν στεκόμαστε στο ότι ήταν… βασίλισσα αλλά στο ότι αποτέλεσε ένα αντίπαλο δέος με έμφυλα χαρακτηριστικά. Να σαρκάσουμε θέλουμε. Ας μην ξεχνάμε την σημειολογία της πατριαρχίας που θέλει με στενή επιλεκτικότητα τους τυφώνες με… γυναικεία ονόματα αλλά τις “γενναίες” επιχειρήσεις με αντρικά.
  Να’ σαι καλά κι ευχαριστούμε για την στήριξη.

 • Όλα καλά κι ωραία με το χιούμορ και το σαρκασμό, αλλά ελπίζω αυτά τα δυο να μην περιλαμβάνονται στο οργανωμένο σχέδιο ενάντια στο ενδεχόμενο εκκένωσης, γιατί προβλέπω τους μετέχοντες χαμένους στη μετάφραση.

  κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
  η κυριολεξία είναι το όπλο μας

 • γιατί πρέπει κάθε εγχείρημα μερικοί να το κάνετε σαν τα μούτρα σας δήθεν σοβαρό και βαρύγδουπο; Το Σινιάλο επέλεξε μεσα στην σκοτεινιά των ημερών να κάνει και χιούμορ. Απαίτησε από την αφεντιά μερικών εδώ να κάνουν το ίδιο; Ποιοί είσαστε εσείς οι μερικοί που θα επιβάλλετε συμπεριφορές;
  Ας αφήσουμε ότι μερικοί δήθεν αλληλέγγυοι προσφέρουν την “αλληλεγγύη” τους ενώ είναι πασιφανες από τον τρόπο που γράφουν ότι δεν μπορούν να κρύψουν την χαιρεκακία τους.

  κάτω τα χέρια από το Σινιάλο
  κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
  η κυριολεξία είναι η βωμολοχία των μπαμπινιώτηδων

 • το Σινιάλο (με Σ κεφαλαίο!) είναι ξανά πρωτοπόρο.Βυθιστείτε στη μιζέρια δύσμοιροι θλιβέροι ανόητοι πικρόχολοι ψευτο-αλληλέγγυοι του καναπέ που βρήκατε πάλι ευκαιρία να καταχραστείτε την φιλόξενη αυτή ιστοσελίδα.Πίσω χαμερπείς ρουφιάνοι με τις προσωπικές σας εμπάθειες προς το εγχείρημα και τα άτομα που συμμετέχουν-εμπρός Σινιάλο.Παιδιά,τα έγραψα καλά;

  • το οτι καταναλώνεις φαιά ουσία για να επιτεθείς σε ένα εγχείρημα που,ανάμεσα σε άλλα,αποτελεί στόχο της καταστολής και του παρακράτους,αντί να κάτσεις να δεις πως θα συνεισφέρεις στην αλληλεγγύη στις καταλήψεις σε κάνει κάτι παραπάνω απο μίζερο,θλιβερό…

 • Μια χαρά τα γράφεις “κέντρο καλεί πρωτοπορία”.Σκληρή η αυτοκριτική σου,αλλά ακόμη και ο πιο πικρόχολος παθαίνει κρίσεις συνείδησης.Αν και πρέπει να πάψεις να αναφέρεσαι στον εαυτό σου σε β’ πληθυντικό.

 • αναδημοσιευω…
  ανοιχτε καλα τα ματια και διαβαστε, γιατι οτι υπηρξε στην καρδια μας τον χειμωνα , δυναμωσε και οπου να ναι θα ουρλιαξει να σας σπασει τα τυμπανα

  Aιγαλιώτες/ισσες ,ντόπιοι και μετανάστες,
  Την τελευταία περίοδο, και μάλιστα ποιο σωστά, από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του ‘07-’08 και την εξέγερση του Δεκέμβρη οι κυρίαρχοι καπιταλιστές ξεδιπλώνουν την καταστολή ,όχι μόνο με τις προσπάθειες για τον βιολογικό αφανισμό μέρους του εκμεταλλευόμενου-καταπιεζόμενου πληθυσμού (λόγω έλλειψης γιατρών και υποδομών υγείας με την ταυτόχρονη διάλυση και του υποτυπώδους μηχανισμού του ΕΣΥ ,με την ακρίβεια στα τρόφιμα που οδηγεί μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα, με τις δολοφονίες προσφύγων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα ,με το καθεστώς αυτοκτονιών που ως απάντηση από τους αποκλειόμενους κοντεύει να εγκαθιδρυθεί μια κοινωνία εν δυνάμει αυτοχείρων ),αλλά και με τις ένοπλες εισβολές σε καταλήψεις, και ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους, τη στοχοποίηση και τις απαγωγές αγωνιστών έξω από τα σπίτια τους και ενώ κατευθύνονται σε κοινωνικές/πολιτικές διαδικασίες (προσαγωγές πριν από διαδηλώσεις).
  Οι πλούσιοι ενορχηστρωτές τις εξαθλίωσής μας, διακρίνοντας την αναβάθμιση και αποδοχή του αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ,τη στρατιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των ζωών μας μέσα από τη διάχυση των καταλήψεων και των ανοιχτών ακηδεμόνευτων διαδικασιών , έχουν κηρύξει πόλεμο στην κοινωνία καλώντας την ίδια να στηρίξει το δόγμα μηδενικής ανοχής ενώ αυτό ξεδιπλώνεται καθημερινά εναντίων της.
  ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΝΙΒΑΛΛΙΣΜΟ
  ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ.
  Οπλίζουν μέσω των μμε τις νεοναζιστικές συμμορίες του τσεκουράτου βορίδη ,και του άρρωστου εξουσιοφρενή μιχαλοφυρεράκου με φράγκα, δημοτικότητα και κοινοβουλευτική ασυλία για να καίνε, τα δουλικά τους ασπόνδυλα ,σπίτια ανυπεράσπιστων μεταναστών εργατών/τριών
  Ταυτόχρονα κλείνουν σχολεία ,νοσοκομεία, και ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ενώ χτίζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εξοπλίζουν την αστυνομία (αύρες ,πλαστικές σφαίρες ,θερμικές κάμερες ,χρωμοσφαιρίδια ) και νέας τεχνολογίας εργαλεία ελέγχου και καταστολής των κοινωνιών και των αγώνων τους (κάμερες ,μοτοσυκλέτες, διαπόμπευση αγωνιστών με πληρωμένα άρθρα στα μμε). Ξεπουλάνε την δημοσία περιουσία και λεηλατούν τη φύση τσακίζοντας όπου μπορούν (κερατέα ) τους κάτοικους που αντιστέκονται .
  ΑΛΗΘΕΙΑ…!
  Αλλοτριώσαν…? Υπονόμευσαν ,τόσο, έναν λαό που ήξερε να αγωνίζεται, να φιλοξενεί, να δημιουργεί φιλίες και πολιτισμό? Που γνώριζε τι σημαίνει να μοιράζεσαι την χαρά και τον πόνο ?που έχει μεταναστεύσει και υποφέρει σε όλες τις γωνιές της γης? Απάντησε στον δρόμο ,στη δουλειά, στο σχολείο ,τη γειτονιά , παντού πως δεν έγινες ρατσιστής , μίζερος τηλεθεατής, και μικρο’ι’διοκτήτης.
  Σταθείτε αλληλέγγυοι/ες στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους που λοιδορούνται από τα βρώμικα στόματα πληρωμένων ρουφιάνων και καταπατούνται από τη φασιστική αστυνομία. Αναγνωρίστε τη μαχητική στάση των κοινωνικών αγωνιστών και απαιτήστε την παύση των κατασκευασμένων διώξεων. Πραγματικά ποιος λογικός νους θα δεχόταν πως όπου υπάρχουν άδεια μπουκάλια σε χώρο συναυλιών ,συλλογικής κουζίνας και καφενείου προορίζονται για την κατασκευή μολότωφ ?.πως μπορούν 92 άνθρωποι να φορέσουν ταυτόχρονα 10 αντιασφυξιογόνες μάσκες ?
  Κάντε κατάληψη στα εγκαταλελειμμένα δημόσια και κρατικά κτίρια, ραδιόφωνα ,κανάλια και αυτοδιαχειριστείτε τους χώρους και τα μέσα με ίσες, αντιιεραρχικές συμφωνίες μεταξύ σας. Πετάξτε έξω τους επίδοξους αρχηγούς και καθοδηγητές. Αυτοί θεωρούν πως είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε τη ζωή σας και με τα ιδεολογήματα τους λένε πως πρέπει να έχουμε ηγέτες και εκλογές αντί για ισότητα και αυτοδιευθυνόμενες συνελεύσεις.
  Θεωρούμε λαό του αιγάλεω τους ντόπιους και μετανάστες κάτοικους και εργαζόμενους της περιοχής. Τους καλούμε να εκφράσουν την εναντίωση τους στις διώξεις κατά των καταληψιών και των αλληλέγγυων.
  Το ΣΙΝΙΑΛΟ έφερε νέα πνοή και ζωντάνια στην περιοχή και ειδικότερα στη γειτονιά που βρίσκεται .
  Εμείς , ως γείτονες και θαμώνες της πλατείας γιατρού Παπανικολάου που μεγαλώσαμε εδώ σεβόμαστε και αγαπάμε τη συνύπαρξη με έναν κοινωνικό χώρο του οποίου η παρουσία γεννά έναν ακηδεμόνευτο πολιτισμό και που πρώτα τα μικρά παιδιά αναγνώρισαν.
  Η κατάληψη παράγει και παρεμβαίνει μέσω των ανθρώπων της οι οποίοι απλόχερα χωρίς ιδιοτέλεια και διαμεσολάβηση μεταδίδουν τις γνώσεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τα μαθήματα αυτομόρφωσης (αγγλικά, αραβικά ,ισπανικά ,γερμανικά ,γαλλικά ,κιθάρα ,σχέδιο, photoshop , παιδική γιόγκα, φωτογραφία ,νοηματική, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες ) με συναυλίες, θερινό κινηματογράφο, πορείες και παρεμβάσεις για τοπικά ζητήματα όπως ο αγώνας για τη διάσωση του μπαρουτάδικου από τα νύχια των εργολάβων και των πολυεθνικών ,συμμετοχή σε κοινωνικές ή εργατικές κινητοποιήσεις κ.α.
  Ο κόσμος που πλαισιώνει το εγχείρημα ζει εδώ και σου μοιάζει λιγάκι. Δουλεύει ή είναι άνεργος/η ,σπουδάζει ή είναι στο σχολείο, προσβάλλεται καθημερινά από την υποτίμηση της ανθρώπινης υπόστασης και τη λεηλασία της φύσης, δεν γουστάρει χαράτσια, ρουφιάνους, απλήρωτες υπερωρίες ,καλοκαίρι στην πόλη και ζεστή μπύρα ή να κρυώνει εισπνέοντας αιθαλομίχλη.
  Όλοι-ες στους δρόμους και στ’άδεια σπίτια ,αίθουσες ,κτίρια να στεγάσουμε την επικοινωνία, την έκφραση και τις ανάγκες για στέγη τροφή και δημιουργικότητα . να εκμηδενίσουμε κάθε φασιστική και κρατική υπόσταση στήνοντας διαρκώς αυτόοργανωμένα εγχειρήματα και δίκτυα αντίστασης.

  16/1/2012

  Πρωτοβουλία κατοίκων ,θαμώνων και εργαζομένων πέριξ ΚΑΙ ΕΠΙ* της πλατείας ιατρού Παπανικολάου’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *