δυό λόγια για μια 38η επέτειο…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/11/2011
Κινηματικά Νέα

Λιγότερο μαζική η πορεία του Πολυτεχνείου από αυτές των προηγούμενων χρόνων. Η απομαζικοποίηση των κομματικοποιημένων κινητοποιήσεων δεν σημαίνει και απαξία των κοινωνικών αντιστάσεων. Τους τελευταίους μήνες διατυπώνεται μια ουσιαστική αλλαγή ποιοτήτων. Οι υποτελείς τάξεις δεν κινητοποιούνται πλέον με τους πολιτικά παραδοσιακούς τρόπους. Ο φόβος δεν σπάει στις γνωστές λεωφόρους και τις κανονισμένες ημερομηνίες.

Οι 7000 χιλιάδες μπάτσοι κάθε είδους και ειδικότητας ανανεώνουν και ενισχύουν το σκληρό δόγμα της κατασταλτικής στρατηγικής της νέας κυβέρνησης εν μέσω κρίσης [Η απαγόρευση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στη Νίκαια πριν λίγες ημέρες και η απρόσκοπτη εκδήλωση των φασιστικών συμμοριών είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα] Η σημαία του Πολυτεχνείου, παραποιημένη και περιφρουρούμενη από ένστολους, στην κεφαλή της πορείας είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός φτηνού Γκράαλ της πιο κοινωνικά έκπτωτης αστικής δημοκρατικής εκδοχής στη νέα ελληνική ιστορία.

Τα ξεχωριστά καλέσματα και οι διαφορετικές ώρες των διαδηλώσεων πιστοποιούν τους εμμονικούς διαχωρισμούς των κομματικών μηχανισμών που αποβλέπουν στην συσπείρωση και συνοχή του εκλογικού τους σώματος. Εφέτος υπάρχουν, βέβαια, και επιπλέον λόγοι αυτού του αντιχρονισμού μετά και τις ηγεμονικές ασκήσεις του ΠΑΜΕ και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν στις 20 Οκτώβρη. Τα κομματικά μπλοκ πέρασαν αλλά δεν «ακουμπήθηκαν» μεταξύ τους.

Το «μαύρο μπλοκ» στην ουρά της πορείας συσπείρωσε περίπου 3000 άτομα, ένα ψηφιδωτό από οργανωμένες ομάδες αλλά  και «άγρια νεολαία».

Μικροσυμπλοκές μπροστά στο «Μ.Βρεττάνια» και, φυσικά, μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με τρέξιμο στα στενά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

13 συλλήψεις που περνάνε αύριο Σάββατο 19 Νοέμβρη από αυτόφωρη διαδικασία. Ανήλικοι και μετέφηβοι χτυπημένοι άσχημα από τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ένας σύντροφος που έπεσε από ύψος 6 μέτρων για να αποφύγει την σύλληψη από τα ΜΑΤ  χειρουργείται την Τρίτη 22 Νοέμβρη έχοντας σπάσει δύο σπόνδυλους και τις φτέρνες του.

38η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *