Για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και το επεισόδιο με το ένοπλο φασιστοειδές…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/09/2013
Τοπικά Νέα

1

2

3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρκετοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των καταλήψεων «Σινιάλο» (Αιγάλεω) και «Παπουτσάδικο» (Χαϊδάρι) για συγκέντρωση στο πλαίσιο του συντονισμού δράσεων αλληλεγγύης στην πρόσφατα εκκενωμένη κατάληψη «Αντιβίωση» (Ιωάννινα). Η αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση με κάθε τρόπο των απελευθερωμένων -από τους θεσμούς του αστικού πολιτισμού- χώρων είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Υπάρχει και ένα γεγονός που πρέπει να καταδειχτεί και που συνέβη περίπου στο τέλος της συγκέντρωσης, γύρω στις 8μμ, με πρωταγωνιστή ένα ένοπλο φασιστοειδές, εμφανούς πολιτικής ταυτότητας και αγνώστου «επαγγελματικής» ιδιότητας. [Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη σημειολογία των φασιστών που (πέραν του εν χρω κεκαρμένου, της κρεατίνης και του γνωστού t-shirt του «λαϊκού συνδέσμου»)  χρησιμοποιείται διεθνώς τόσο για την αμοιβαία μεταξύ τους αναγνώριση όσο και για την επιθετική συμπαραδήλωση της μισάνθρωπης παρουσίας τους στο δρόμο: η αποκλειστική χρήση των ρούχων της φίρμας «pit bull» με σήμα την σιδερογροθιά…] Το φασιστοειδές εμφανίστηκε με αυτή την περιβολή στην έξοδο του μετρό επί της πλατείας Εσταυρωμένου, σταμάτησε χωρίς να κατέβει από τη μηχανή του και προκλητικά προσπαθούσε να καταγράψει τα οχήματα συγκεντρωμένων που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν. Σε μια κίνηση συντρόφων προκειμένου να του ζητηθεί ο λόγος, ο άνθρωπος αυτός ήταν αρχικά επιθετικός αλλά στη συνέχεια παράτησε τη μηχανή του, έβγαλε ένα περίστροφο και φωνάζοντας ότι είναι αστυνομικός μπήκε τρέχοντας μέσα σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε έξω από το σούπερ μάρκετ φώναξε μερικά αντιφασιστικά συνθήματα και αποχώρησε αφού ο ένοπλος φυγαδεύτηκε. Λίγο πριν, έβγαλε τις σφαίρες από το περίστροφο. Λίγο μετά, η πλατεία Εσταυρωμένου γέμισε με κάθε είδους αστυνομικές δυνάμεις που διαχύθηκαν ενισχυμένες στην πόλη με ιδιαίτερη -πάντα «διακριτική»- εστίαση στην κατάληψή μας.

Έχουμε επίγνωση της λειτουργίας των προσχημάτων προκειμένου να προωθηθεί η κατασταλτική πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι της εκκένωσης των καταλήψεων της Πάτρας προηγήθηκε «εξαιρετικά προβεβλημένο» βίντεο με επίθεση σε εποχούμενους «ειρηνικούς» και «νοικοκυραίους» φασίστες. Στο προκείμενο, όμως, έχουμε μια θαυμάσια αντιστροφή που αποδομεί την προσχηματική πολιτική χωρίς, όμως, να υπολείπεται σε επικινδυνότητα για όσους έχουν πάρει την απόφαση να βάλουν ένα φρένο στον ελαύνοντα κοινωνικό εκφασισμό.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος ήταν μπάτσος ή απλώς… φασίστας. Ξέρουμε ότι εμφανίστηκε με όλη τη σημειολογία του φασίστα, προκλητικός καθώς κοιτούσε τις πινακίδες των οχημάτων συγκεντρωμένων και… στην τελική τράβηξε όπλο. Είναι πλέον καταφανές ότι το κράτος εκκενώνει τις καταλήψεις ως… εστίες ανομίας και επιδιώκει τον αφοπλισμό διαδηλωτών (ποινικοποιώντας ακόμη και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες αλλά και τις σημαίες στις πορείες) με σκοπό να παραδώσει κάθε αγωνιζόμενο ως βορρά στις κάθε είδους ένοπλες (παρα)κρατικές συμμορίες.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο: η υπεράσπιση της παρουσίας μας στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης είναι όρος ζωής. Βάρκιζες τέλος…

φωτογραφίες του φασιστοειδούς την ώρα που αδειάζει το περίστροφο
(από το indymedia.org)

asfgg12

fhjful4d

sddggj4gfyj

Σχόλια Ανάρτησης

    • Ο φασιστάκος φώναζε ότι θα καλέσει την αστυνομία και
      τελικά μετά τη λήξη του συμβάντος και αφού αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι,ήρθαν τα φιλαράκια τους οι μπάτσοι και τον φυγάδευσαν
      στο περιπολικό.Μη κρυώσει το σκουλίκι,ήταν και χωρίς μπλούζα.

  • Επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό, ας πούμε λίγα λόγια για τον φουσκωτό που τράβηξε όπλο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις που έγινε τη περασμένη εβδομάδα στο Αιγάλεω.

    Ο συγκεκριμένος τύπος όπως αποδείχθηκε μετά από μια μικρή… έρευνα είναι αστυνομικός. Υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ Αθηνών και το παρατσούκλι του είναι «αντουβγιανός» το οποίο πιθανότατα προέρχεται από τη σωματική του διάπλαση.

    Ο «αντουβγιανός», λοιπόν, είναι γνωστός χρυσαυγίτης (με κομματική ταυτότητα) και προκαλεί συνέχεια με τη συμπεριφορά του. Δεν διστάζει να υμνεί ανοιχτά τον Χίτλερ ως τον «άνθρωπο που αν τον άφηναν θα είχε ενώσει την Ευρώπη», χαιρετάει ναζιστικά και η γκαρνταρόμπα του είναι γεμάτη από στρατιωτικά ρούχα και μπλουζάκια με φασιστικό ή/και ρατσιστικό περιεχόμενο.

    Το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε είναι όταν τσακώθηκε με συναδέλφους του από την Κρήτη στους οποίος ανέφερε πως «αν δεν υπήρχε το κωλόνησο τους η εξέλιξη στο Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο θα ήταν διαφορετική καθώς δεν θα είχαν καθυστερήσει τα στρατεύματα της Βέρμαχτ να φτάσουν στο βόρειο μέτωπο»!

    Ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και στη γειτονιά που μένει τόσο αυτός όσο και η γκόμενα του η οποία επίσης είναι χρυσαυγίτισσα και ήταν και εκείνη παρούσα στο περιστατικό που έγινε στο Αιγάλεω.

    Οι δυο τους κυκλοφορούν σε δρόμους και πλατείες τραμπουκίζοντας οποιονδήποτε μετανάστη βρεθεί στο δρόμο τους ενώ επιτίθονται και σε όσους/όσες αντιδρούν στις ρατσιστικές επιθέσεις

    Στοιχεία τόσο για τον ίδιο τον «αντουβγιανό» όσο και την δράση του υπάρχουν και μάλιστα αρκετά. Δεν είναι η σωστή ώρα να βγουν ακόμα…

    Θα επανέλθουμε.
    Μέχρι τότε όμως καλό είναι να θυμόμαστε πως “άλλο πράγμα είναι η Ελληνική Αυγή και άλλο η Χρυσή Αστυνομία”.
    Καλό θα ήταν να μην τα μπερδεύουμε…

    Για όσους/όσες δεν θυμούνται το περιστατικό με τον «αντουβγιανό» της ομάδας ΔΙΑΣ ας κοιτάξουν εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489774

    και εδώ http://sinialo.espiv.net/?p=12476

    http://mavromelanos.wordpress.com/2013/09/12/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CE%BE%CE%B5-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84/

  • Καθώς φαίνεται, ο ναζί είναι μπάτσος- ΔΙΑΣ. Μεγάλη έκπληξη, ε;

  • Παιδιά σχετικά με τον τύπο αν αληθευουν φυσικά όλα αυτά (που απο οτι βλέπω αληθεύουν) έχετε απόλυτο δίκιο απλά η παρέμβαση μου είναι άλλη. Εχω και γω ξυρισμένο κεφάλι (απο το 94) και 3 μπλούζες pitbull αλλά αυτό δεν σημαινει ουτε πως είμαι χρυσαυγουλο αλλά ούτε και φασιστας. Τα pitbull τα εχουν φορέσει και τσοπεράδες και redskins και πολλοι άλλοι. Μην τα βάζουμε όλα σε ενα καζάνι.

    • συμφωνοι… απλα εσυ και οι ρεντσκινς και εγω και οι υπολοιποι που φορανε πιτμπουλ δεν παιρνουν πινακιδες οχηματων επειδη εχουν σχεση με συγκεντρωσεις/πορειες/αγωνες…
      εσυ και ολοι μας δεν κοζαρουμε αντιστεκομενους… οποτε καταλαβαινεις τη διαφορα και φυσικα παντα υπαρχουν τα κριτηρια.

      (χωρις να υποστηριζω οτι δεν εχουν υπαρξει και λαθη)

    • ta pitbull me to hellas panw kai pisw siderogro8ia dn nomizw pws to forane oloi !! etsoi kialliws fasistas htan opote pws na min ta sygkrinoume???

      • Αυτά με τη σιδερογροθιά που λές είναι όντως των Ναζι αλλά εδώ που είμαι εγώ δεν τα φορά κανένας.Αυτά παίζουν μόνο στο Rostock που πραγματικά είναι γεμάτο απο αυτούς.Τα δικά μας εδω γράφουν Hamburg gegen nazis ;)

    • λοιπόν pano,επειδή καλώς ή κακώς τα pitbull έχει διασταυρωθεί τις περισσότερες φορές
      ότι τα φοράνε ναζί και με δεδομένο ότι ο Παναγιώταρος της χα νομίζω τα
      προωθεί,καλά θα κάνεις να μην τα φοράς.Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο καζάνι,εκτός και αν θες εσύ να μπεις μαζί τους.

      • Εγω φίλε μου μένω εδω και πολλά χρόνια στο Αμβούργο (st.Pauli) οπότε στα @@ το τι πουλάει ο Παναγιώταρος. Εκτός αυτού η ηλικία μου είναι τέτοια (39) που έχω προλάβει εποχές στην Αθήνα πολύ πιο σκληρές απο αυτές που ζεις εσυ (ρώτα για το τι γινόταν κάποτε στην OBRE, στη VICTORIA, στο RAINBOW και σε κάποια άλλα rock club της εποχής, και το τι ξύλο έπεφτε με τους skinheads) οπότε θεωρώ λίγο άκυρη τη γνώμη σου για το τι θα φοράω.

        • Κοίταξε καλώς ή κακώς οι φασίστες εδώ χτίζουν ένα συγκεκριμένο ενδυματολογικό προφίλ (urban camo παντελόνια, pitbull μπλούζες,μπλουζάκια ειδικών δυνάμεων κ.ά). Άρα πιστεύω πως μπορείς να αντιληφθείς οτι ο antifa δεν είχε στόχο να κρίνει το τι φοράς αλλά το πώς μεταφράζεται αυτό στην ελληνική πραγματικότητα.

          • Αδερφέ δεν διαφωνώ σε αυτό που μου λες απλά θα σου πω πως πριν αρκετά χρόνια έφαγα ένα χοντρό πέσιμο (και πολύ ξύλο) από 2 μοικάνια που τελικά ήταν ασφαλιτες. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να πούμε πως όλα τα μοικάνια θέλουν ξύλο η πως είναι ασφαλίτες.

    • Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για αστυνομικό που, σύμφωνα με καταγγελίες, τράβηξε όπλο στο Αιγάλεω.

      Σύμφωνα με καταγγελίες ο αστυνομικός πριν από μερικές ημέρες και ενώ ήταν εκτος υπηρεσίας, είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, κάποιοι νεαροί που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου τον εντόπισαν και τον κυνήγησαν καθώς – όπως καταγγέλλεται – ο συγκεκριμένος φέρεται να διατηρεί επαφές με μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

      Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ο αστυνομικός μπήκε μέσα σε σούπερ μάρκετ, τράβηξε όπλο και απείλησε τους νεαρούς. Ακολούθησε αναστάτωση και ο ίδιος κατάφερε να βγει από το σούπερ μάρκετ και να εξαφανιστεί.

      Το συγκεκριμένο περιστατικό αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με συνέπεια να αναδημοσιευτεί στο διαδίκτυο και να φτάσει μέχρι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Κατόπιν τούτου με εντολή του αρχηγού διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες και αν προκύπτουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

  • τον ψόφο να ‘χει ναι…αλλά για να είναι έγκριτο το άρθρο θα πρέπει να σημειωθεί το σπάσιμο της μηχανής του αλητήριου. Εφόσον φυσικά γράφουμε με λεπτομέρειες το τί συνέβη στην πλατεία Εσταυρωμένου,

    • Η ανάρτηση δεν έγινε από ειδησεογραφικό πρακτορείο αλλά από ό,τι αντιλήφθηκαν άνθρωποι που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την κατάληψη και βασίζονται σε αυτό που λέμε συντροφικό κύρος. Απ ό,τι βλέπεις εδώ έχουν προστεθεί κι άλλες πληροφορίες εκτεθιμένες κι αυτές, όπως και η ανάρτησή μας, ακόμη και σε ενδεχόμενη αμφισβήτησή τους. Στο σάιτ εδώ δεν σβήνεται κανένα σχόλιο εκτός κι το χαρακτηρίζουν βρισίδια και τίποτε άλλο. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε η μηχανή έπαθε κάποιες ζημιές (όχι σοβαρές) αλλά αφού τραβήχτηκε το όπλο… οπότε κρίναμε ότι δεν υπάρχει τίποτε σε αυτό που να κεντροβαρίζει τις εξελίξεις ή να συμψηφίζει επιλογές. Εδώ δεν αναφέραμε ότι έφυγε σαν κύριος με περιπολικό… η μηχανή του ήταν το πρόβλημα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *