Για την πορεία του Σαββάτου 17/12 στο Πέραμα ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 19/12/2011
Τοπικά Νέα

250 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του DeStato (Συνέλευση Περάματος για την αλληλεγγύη και την δράση) για διαδήλωση στο Πέραμα ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία, το πρωί του Σαββάτου 17/12. Η πορεία είχε καλεστεί εξαιτίας της φασιστικής επίθεσης που δέχτηκε μετά την ολοκλήρωσή της η αντικατασταλτική διαδήλωση της προηγούμενης βδομάδας από μία ετερόκλητη σύνθεση χουλιγκάνων-φασιστοειδών (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ).

Στη διαδήλωση συμμετείχαν αρκετοί άνθρωποι από το Πέραμα, όλων των ηλικιών (από έφηβοι έως μεσήλικες) από ένα ευρύ κοινωνικοπολιτικό φάσμα, πολλοί άνθρωποι από τις γύρω περιοχές του Πειραιά (Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Πειραιάς) καθώς και πολλοί αγωνιζόμενοι άνθρωποι που ήρθαν από πιο μακριά σε μία έμπρακτη ένδειξη της αλληλεγγύης τους.

Η πορεία κινήθηκε μέσα από πολλές γειτονιές του Περάματος, είχε δυνατό παλμό με συνθήματα να φωνάζονται διαρκώς, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια (φεϊγ βολάν) και συνάντησε την θετική ανταπόκριση πολλών κατοίκων οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το περιστατικό της περασμένης βδομάδας (όχι μόνο από τις ενδιάμεσες κινήσεις αντιπλήροφορησης αλλά και επειδή το Πέραμα είναι μία μικρή τοπική κοινωνία όπου όλα μαθαίνονται και συζητιούνται), θεωρώντας το απαράδεκτο.

Οι δράσεις ενάντια στον θεσμικό ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του αγώνα για ατομική και κοινωνική απελευθέρωση από την τυραννία της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, από το κράτος, τον καπιταλισμό και τους υπερεθνικούς μηχανισμούς κυριαρχίας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2011/12/250-destato-1712.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *