Μοτοπορεία της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω για την αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/05/2012
Τοπικά Νέα

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Γειά και χαρά σας

Η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία κλείνει τις 200 ημέρες το Σάββατο που μας έρχεται. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα σχετικά με την συγκεκριμένη απεργία είναι πολλά και αφορούν ένα είδος πολιτικής και συνδικαλιστικής εργολαβίας της από το ΠΑΜΕ. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι η ήττα της απεργίας αυτής που έχει λειτουργήσει ως αιχμή των εργατικών αγώνων των ταλευταίων μηνών, θα βαρύνει όλους τους “από τα κάτω”. Τις τελευταίες μέρες έχει δρομολογηθεί μια επιχείρηση απεργοσπασίας από μεριάς του Μάνεση. Όσο περισσότερο απομονώνεται η απεργία τόσο πιο ευάλωτη γίνεται απέναντι στις κατασταλτικές απόπειρες. Χωρίς να υποστείλουμε την κριτική μας θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την υπεράσπιση της απεργίας των χαλυβουργών και την πολιτική και κοινωνική αρωγή της μέχρι την τελική νίκη.

Με το σκεπτικό αυτό καλούμε αρχικά και άμεσα σε μια μοτοπορεία αλληλεγγύης για το Σάββατο 19 Μάη στις 11.30πμ μπροστά από το Μπαρουτάδικο και επί της Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω.

Όσοι περισσότεροι συνδράμουμε τόσο πιο πολύ θα δυναμώσουμε τους απεργούς και τόσο πιό κοντά στην νίκη θα βρεθούμε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η μοτοπορεία αλληλεγγύης που είχε καλεστεί από την Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω για το Σάββατο 19 Μάη, με την συμπόρευση κι άλλων συναγωνιστών από λαϊκές συνελεύσεις, κατέληξε στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας γύρω στη 1.300μμ Εκεί μας περίμεναν απεργοί χαλυβουργοί με τους οποίους ανταλλάξαμε σκετικά γύρω από τον ίδιο τον αγώνα τους όσο και για το πολιτικό σκηνικό γεγνικότερα. Το κλίμα ήταν αρκετά καλό δεδομένης της πολιτικής καχυποψίας που έχει καλλιεργηθεί ευθύς εξαρχής της απεργίας απέναντι στο πόσο “κοινωνικά” αντιλαμβάνονται την “πολιτικότητα” των μορφωμάτων των λαϊκών συνελεύσεων οι ίδιοι οι χαλυβουργοί ή καλύτερα οι πιο κομματικά ενταγμένοι ανάμεσά τους.
Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν πρέπει να απομονωθεί για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αυτονόητοι. Οι πρόσφατες κινήσεις της εργοδοσίας να δρομολογήσει οργανωμένη απεργοσπασία έχουν πέσει στο κενό μέχρι στιγμής αλλά είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν. Όπως και να έχει οι χαλυβουργοί δηλώνουν αποφασισμένοι: “τόσες μέρες στεκόμαστε όρθιοι, έχουμε μάθει πλέον… είναι πια αδύνατον να σκύψουμε…”
Στην τελευταία τους συνέλευση 179 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας και 53 κατά (πολλοί από τους οποίους εργάζονται στα γραφεία της επιχείρησης στηγν Κηφισιά). Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εκλογές στο σωματείο τους και μέχρι στιγμής η εργοδοσία δεν έχει σχηματίσει κάποια παράταξη για να πάρει μέρος…
Συνεχίζουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *