αφορισμός #18

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 12/09/2012
Σχολιασμοί

Το 2007 το μουσείο του Oλοκαυτώματος (ushmm.org) δημοσίευσε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Aνήκε στον  Karl Höcker, υπασπιστή του διοικητή του στρατοπέδου του Άουσβιτς Richard Baer. Το άλμπουμ το δώρισε στο μουσείο ανώνυμα βετεράνος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του προσωπικού του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο εξοχικό κατάλυμα που υπήρχε για αυτό, σε μια απόσταση 20χλμ. από το στρατόπεδο. (βλ. Solahutte)

Ο Καρλ, εδώ,  βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας. Οι ημερομηνίες των φωτογραφιών συμπίπτουν με τους φονικότερους μήνες λειτουργίας του στρατοπέδου, όπου και εκτελέστηκαν μεθοδικά πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πρόσωπα, στο γέλιο τους, στην χαρά μέσα στην κίνηση τους που έχει αποτυπώσει τόσο ωραία ο φακός.

“Απλοί άνθρωποι” που μετατρέπονται σε δήμιους με την ταχύτητα με την οποία παγώνει ένα χαμόγελο. Στις μέρες μας και στα ημέτερα, μισό εκατομμύριο “απλοί άνθρωποι” ψήφισαν την Χ.Α. και ολοένα αυξάνουν. Τί μέλει να ζήσουμε αν το αφήσουμε;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *