αφορισμός #14

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 01/08/2012
Σχολιασμοί

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Διαβάσαμε μόλις χτες στον Ριζοσπάστη άρθρο με τίτλο:

“Επιτακτική όσο ποτέ η γραμμή της ρήξης” και παραθέτουμε ένα απόσπασμα-κατακλείδα του κειμένου:

Η πάλη των εργαζομένων, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την αποτροπή των νέων μέτρων και των άλλων αιτημάτων για την προστασία του βιοτικού επιπέδου του λαού, πρέπει πιο αποφασιστικά να πολιτικοποιηθεί, δηλαδή να στοχεύει ξεκάθαρα τον αντίπαλο στην καρδιά, να συνδέεται με την προοπτική ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου. Μόνο έτσι θα έχουν αποτελέσματα οι λαϊκοί – ταξικοί αγώνες.

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6971777&publDate=31/7/2012

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της “γραμμής της ρήξης” που προτείνει το ΚΚΕ και μάλιστα πάνω στο εμβληματικό παράδειγμα της Ελληνικής Χαλυβουργίας; Μπορείτε να το βρείτε στον ίδιο τον -σημερινό- Ριζοσπάστη:

“Με εξώδικα, λεκτικές προκλήσεις από πρώην απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη, τρομοκρατία και αυθαίρετες εντολές για ανάθεση καθηκόντων άσχετα με την ειδικότητά τους, προσπαθεί ο ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» Ν. Μάνεσης να κάμψει το φρόνημα των μελών του ΔΣ του Σωματείου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και αρκετών άλλων εργατών που πρωτοστάτησαν στον 9μηνο απεργιακό αγώνα.


Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που μπήκαν για δουλειά, η εργοδοσία συνέχισε τις προσπάθειές της – με την ίδια παταγώδη αποτυχία – για την απομόνωση των μελών του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και προσωπικά του προέδρου της Γ. Σιφωνιού από το σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου. Αρχικά, απαγόρευσε στα μέλη του ΔΣ να περιοδεύσουν στους χώρους δουλειάς, με προσωπική εντολή του διευθυντή του εργοστασίου. Επιπρόσθετα, σε όλα τα μέλη του ΔΣ ουσιαστικά δεν τους επέτρεψαν τα διευθυντικά στελέχη να πάνε στα οργανικά τους πόστα. Αρχικά τους τα άλλαξαν και τους έστειλαν σε άσχετες δουλειές και στη συνέχεια τους έδωσαν εντολή να πάνε στα γραφεία του Σωματείου και να παραμείνουν εκεί μέχρι να τους …ειδοποιήσουν.


Από τους εργάτες, προχτές Δευτέρα, ζήτησαν να δουλέψουν μέχρι τις 5.30 μ.μ. και όχι μέχρι τις 2.30 μ.μ. που τελειώνει η πρωινή βάρδια, επειδή μπήκαν στο εργοστάσιο στις 9.30 π.μ. λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην πύλη του εργοστασίου καθώς κι εντός. Στο σημείο αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η εμπιστοσύνη των εργατών προς τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου. Μόλις τα μέλη του ΔΣ βρέθηκαν κοντά στους εργάτες και τους παρότρυναν να φύγουν κανονικά με τη λήξη της βάρδιας, καθώς δε φέρουν καμιά ευθύνη για το γεγονός ότι μπήκαν μέσα τρεις ώρες αργότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών ανταποκρίθηκε και σχόλασε κανονικά στις 2.30 μ.μ., παρά τις απειλές των διευθυντικών στελεχών για μείωση του ημερομισθίου κατά τρεις ώρες…

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *