Αφίσα για την αυτοκτονία της Κατερίνας…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 04/02/2015
Αναλύσεις & Θέσεις

katerina

 

Μάιος 2012. Ο τότε υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος , σε συνεργασία με τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, συλλαμβάνει, προφυλακίζει και διαπομπεύει οροθετικές ιερόδουλες. Με τα υπουργεία να βαφτίζουν τις οροθετικές ιερόδουλες “μετανάστριες”, με τα ΜΜΕ να πρωτοστατούν στην διαπόμπευσή τους, ξετυλίγεται μια αγωνιώδης προσπάθεια να προφυλαχτούν οι πορνοπελάτες και να συνεχίσει να τροφοδοτείται η πορνοαγορά από με “φρέσκο” –ποιοτικότερο αυτή τη φορά- εμπόρευμα.

Η Κατερίνα αυτοκτόνησε…
Δύο χρόνια μετά, τον Νοέμβρη 2014, μια από τις διαπομπευμένες κοπέλες αυτοκτόνησε. Η Κατερίνα, πριν αυτοκτονήσει, διαπομπεύτηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε. Τί κι αν τελικά αθωώθηκε; Η δολοφονία είχε ήδη συντελεστεί όταν το πρόσωπό της διαπομπεύτηκε στα δελτία των 8 και στο διαδίκτυο ως σύμβολο κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όταν το όνομά της γράφτηκε δίπλα από τηλέφωνα προστασίας «ευυπόληπτων οικογενειαρχών», όταν σιχαμένοι υπουργοί έκαναν καριέρα πάνω στο τσακισμένο κορμί της. Στο τελευταίο της γράμμα προς τον αγαπημένο της έγραψε: «Πάω να πεθάνω, μη με ψάξεις γιατί δεν πρόκειται να με βρεις. Δεν αντέχω άλλο. Να προσέχεις τον εαυτό σου και τον μπαμπά μου. Σε αγαπώ, Κατερίνα».

Οι πορνοπελάτες;
Αυτοί οι 2.000 ξεφτίλες που το 2012 παρουσιάστηκαν ως «ανίδεοι» πολίτες ενώ στην πραγματικότητα πλήρωναν αδρά τους νταβατζήδες για να κάνουν τη σιχαμένη τους δουλειά χωρίς προφυλακτικό… Αυτοί οι 2.000 ανώνυμοι οικογενειάρχες που ανησύχησαν για το «σάπιο» εμπόρευμα που είχαν αγοράσει και προστατεύτηκαν από σύσσωμο τον κρατικό μηχανισμό ως θύματα των ιερόδουλων… Όλα αυτά τα καθάρματα όχι μόνο δεν είχαν τη στοιχειώδη συνείδηση να στρέψουν το όπλο στους εαυτούς τους, αλλά συνεχίζουν ανενόχλητοι να λεηλατούν γυναικεία σώματα, να νομιμοποιούν τα κυκλώματα trafficking και να χρηματοδοτούν τους νταβατζήδες για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους. Οι πιάτσες της Καβάλας, του Κηφισού, της Ιεράς Οδού γεμίζουν κάθε βράδυ από ξαναμμένα αρσενικά που αναζητούν το καλό εμπόρευμα και που, όταν χρειαστεί, θα κρυφτούν και πάλι πίσω από το πρόσχημα του «δεν γνώριζα». Θα κρυφτούν και θα εύχονται να μην τους βρούμε…

Σχόλια Ανάρτησης

 • το κείμενο της Στέλλας Αντωνίου που έγραφε ότι δεν ήταν πόρνες οι συγκεκριμένες γυναίκες και κατ’ επέκταση ο χώρος αναπαρήγαγε τη μηντιακή προπαγάνδα δεν κάνατε τον κόπο να το διαβάσετε;;;Ορίστε το λινκ και το συγκεκριμένο απόσπασμα.

  https://athens.indymedia.org/post/1530392/

  “….Τον Μάιο του 2012 με διορισμένο πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, εν μέσω μίας μεγάλης πολιτικής και οικονομικής αστάθειας της χώρας και εν όψει μιας προεκλογικής περιόδου κατά την οποία παίζονται πολιτικά παιχνίδια υποψήφιων κομμάτων και φιλόδοξων υπουργών, η κυβέρνηση προχωράει στη σύλληψη οροθετικών γυναικών, με συντονιστές τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοίδη.

  Η αστυνομία τότε βγαίνει στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Εκείνη τη περίοδο ήμουν κρατούμενη στο Κορυδαλλό και είδα να έρχονται στη φυλακή όλες αυτές οι κοπέλες των οποίων τις φωτογραφίες είχα δει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων ως τις οροθετικές πόρνες οι οποίες σπέρνουν αρρώστιες στους άντρες οικογενειάρχες με κίνδυνο την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας.

  Στη φυλακή λοιπόν απομονώνουν αυτές τις γυναίκες σε μια πτέρυγα στην οποία ήταν μόνες τους, σε ένα υπόγειο. Τους απαγορεύεται η πρόσβαση στο προαύλιο όταν προαυλίζονται οι υπόλοιπες κρατούμενες και ήδη με αυτό το τρόπο δημιουργείται μέσα σε αυτή τη μικρή κοινωνία της φυλακής, η οποία στη πλειοψηφία της έχει έλλειψη παιδείας και μόρφωσης, μια εχθρική συνθήκη από τις ίδιες τις κρατούμενες προς αυτές τις γυναίκες. Έτσι κι αλλιώς τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δημιουργώντας μια κοινωνική πραγματικότητα, αυτή των μολυσματικών γυναικών τις οποίες δεν πλησιάζουμε.

  Τότε οι οροθετικές κρατούμενες για να προαυλιστούν έπρεπε να περάσουν μέσα από τη δική μας πτέρυγα των υπόλοιπων κρατούμενων, για να βγούν στο προαύλιο.

  Ήταν μια φοβερή στιγμή όταν όλες οι υπόλοιπες κρατούμενες έκαναν στην άκρη, μαζευόντουσαν να δουν τις “μολυσμένες”, κρεμιόντουσαν στα σκαλιά και στους ορόφους, έπεφτε σιωπή και μόνο κάτι ψίθυροι ακουγόντουσαν την στιγμή που οι 15 με 20 γυναίκες περνούσαν ανάμεσα στις υπόλοιπες υγιείς οι οποίες μαζεύτηκαν να δουν το “τσίρκο” να περνάει…

  Αφού έκαναν την διαδρομή της ντροπής και επιτέλους έφταναν στο προαύλιο, η πόρτα πίσω τους κλείδωνε ενώ όλη η φυλακή κρεμιόταν στα παράθυρα παρακολουθώντας και σχολιάζοντας, παρατηρώντας τον προαυλισμό τους. Εκείνες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τα μάτια των υπαλλήλων πάνω τους αλλά και 200 βλέμματα τα οποία της απέρριπταν.

  Τότε πήγα και ζήτησα να με αφήσουν να βγω στο προαύλιο κάτι το οποίο μου επιτράπηκε μόνο αν συμφωνούσα ότι θα ήταν με δική μου ευθύνη, όπως κι έγινε. Βγήκα και κρατούσα στα χέρια μου 4-5 αφίσες που είχαν βγάλει κάποιες αναρχικές συλλογικότητες ή άτομα, υποστηρικτικές προς αυτές τις γυναίκες. Οι αφίσες μεταξύ άλλων έγραφαν “οροθετικές πόρνες”.

  Τους εξήγησα ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που τις υποστηρίζει και τους έδειξα τις αφίσες. Στη θέα αυτών των αφισών οι περισσότερες έβαλαν τα κλάματα.

  Στην αρχή νόμιζα ότι συγκινήθηκαν όμως μου είπαν ότι εμείς δεν είμαστε πόρνες και δεν έχουμε κάνει ποτέ αυτό το επάγγελμα. Μου είπαν ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών κι ότι ενώ ήταν καθισμένες στους δρόμους της Αθήνας παίρνοντας την δόση τους, τις προσήγαγαν στο τμήμα.

  Όσο μιλούσαμε ακουγόντουσαν φωνές από τα παράθυρα που μου φώναζαν να φύγω γρήγορα από το προαύλιο σαν να με είχαν ρίξει στο κλουβί με τα λιοντάρια.

  Οι κοπέλες αυτές στην πλειοψηφία τους 18-20 χρονών έκλαιγαν απελπισμένες, κρατούσαν η μια το χέρι της άλλης χωρίς να έχουν καταλάβει για πιο λόγο τους συμβαίνει αυτό και είναι αναγκασμένες να βιώνουν όλο αυτό τον κοινωνικό αποκλεισμό. Περπατούσαν και δεν απομακρύνονταν ούτε βήμα η μια από την άλλη. Τα μάτια τους ήταν συνέχεια βουρκωμένα και τα κεφάλια τους σκυμμένα. …”

 • Αρκεί να μεταφερθείς στο http://www.fylosykis.gr
  ένα σάιτ που όχι μόνο δεν είναι καθεστωτικό αλλά πρόκειται για μέσο αντιπληροφόρησης μιας από τις φεμινιστικές ομάδες που συμπαραστάθηκε ιατρικά, νομικά και ψυχολογικά στις διαπομπευμένες οροθετικές για όσο διήρκεσε ο εγκλεισμός τους.
  Βάζεις το λήμμα “οροθετικές” και εκεί βρίσκεις κείμενα τόσο των ίδιων των οροθετικών γυναικών όσο και της Χρύσας Μπότση, της γιατρίνας που κούραρε τις γυναίκες. Και θα βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει τεκμηριωμένο.
  Όπως:
  http://www.fylosykis.gr/2012/12/%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D/
  Ή:
  http://www.fylosykis.gr/2013/06/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1/

  Επίσης:
  Από μη καθεστωτικό μέσο:
  http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.gr/2012/05/26.html
  Ή καθεστωτικό μέσο με ανακοινώσεις αλληλέγγυων οργανώσεων:
  http://tvxs.gr/news/ellada/profylakistea-i-rosida-orothetiki-ierodoyli

  Επίσης μάλλον πρέπει να είναι θύματα της “παραπληροφόρησης” και οι ίδιοι οι συμπαραστάστες των γυναικών έξω από τα δικαστήρια που όταν εξελίσονταν οι διώξεις κρατούσαν τα κάτωθι πανώ: «Είμαστε οροθετικοί στην αξιοπρέπεια» και «οι πελάτες άντρες εγκληματούν, οι γυναίκες φυλακίζονται»

  Επίσης “παραπλανημένα” είναι δεκάδες απελευθερωτικά εγχειρήματα αφού αναφέρονται σε “οροθετικές ιερόδουλες” χωρίς να τα συνοδεύει κανένα τέτοιο αναιρετικό σχόλιο σαν το δικό σου
  http://vathikokkino.gr/archives/47965
  http://villa-amalias.blogspot.gr/2013_01_01_archive.html
  http://pat61.squat.gr/category/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/
  https://athens.indymedia.org/post/1495628/
  https://madmarx.espiv.net/books.htm
  http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=57&ved=0CEsQFjAGODI&url=http%3A%2F%2Fantifai.espivblogs.net%2Ffiles%2F2013%2F12%2Fantifa-entypo-dromou.pdf&ei=wjfTVNTMBpGyaeXDgYAI&usg=AFQjCNHpfPxV7XduXKiN0aAkz9YM4PH3sw&sig2=-FzhWpO33_tA5tEN3i93TA

  Και καθώς εσύ βρίσκεις λίγα και προβληματικά αυτά που κάνουμε εμείς (και πραφανώς και πολλοί άλλοι σύντροφοι και αλληλεγγυοι), πες μας τί έκανες εσύ για τις οροθετικές έτσι για να μας μάθεις πώς να κάνουμε τα πράγματα σωστά…

  • Συντροφισες-οι του σινιάλο, πρώτον τα λινκ από τις αλληλέγγυες αριστερές οργανω΄σεις που ανεβάσατε, δεν αναφέρουν πουθενά τον όρο πόρνες ή ιερόδουλες. Τα κείμενα του αντιεξουσιαστικού χώρου που παραθέτετε, όντως αναφέρουν τις γυναίκες αυτές ως πόρνες, αλλά στην ουσία αυτό συνέβαινε μονάχα τον πρώτο καιρό (για 1-2 μήνες), μέχρι να αποκτήσουν φωνή και πρόσωπο οι διωκόμενες, να μιλήσουν για τον εαυτό τους και να ακυρώσουν την μηντιακή και θεσμική προπαγάνδα. Νομίζω πως κάνατε φάουλ-αβλεψία με την επαναφορά του χαρακτηρισμού ιερόδουλες σε μια εξαιρετική κατά τα άλλα αφίσα, σε λόγο, στόχευση και μνήμη. Το ότι είναι αδιάφορο αν αυτές οι γυναίκες ήταν πραγματικά -κάποιες από αυτές- στην πορνεία, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά και τον αγώνα και τον λόγο ενάντια στους πορνοπελάτες, έλληνες οικογενειάρχες -σύμφωνα με τον Λοβέρδο-, στο τότε και το τώρα…
   Α! Και αν είναι μια φορά αποκρουστικές οι κακοπροαίρετες αναρτήσεις κάποιων που είδαν φως και μπήκαν να σας “την πουν” είναι αντίστοιχα ενοχλητικές αισθητικά και πολιτικά οι επιθετικές απαντήσεις σας σε όποιον -άσχετα αν είναι καλοπροαίρετος, δηκτικός ή κακοπροαίρετος- και σχολιάζει τις αναρτήσεις σας. Ψυχραιμία, εδώ δεν είναι οι συζητήσεις του indymedia και υπάρχουν φορές που χάνετε το μέτρο στο πως ανταπαντάτε!

   • Κάποιες από αυτές είναι πόρνες έτσι και αλλιώς. Το ότι το αρνούνται δικαστικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται εξηγήσεις. Η πορνεία στην Ελλάδα είναι παράνομη και δεν μπορείς να βγαίνεις να υπερασπίζεσαι μια τέτοια επιλογή γιατί σε στέλνει κατευθείαν μέσα. Εκεί που αυτές οι γυναίκες δεν ήθελαν να είναι δηλαδή. Τώρα το κείμενο απλά δεν φοβάται τη λέξη πόρνη. Ας μην τη φορτίζουμε με τα κυρίαρχα περιεχόμενα που δημιουργούν τρόμο στη λέξη όπως έγινε από τα μίντια.”Οροθετικές πόρνες” τα τέρατα. Και τι αλλάζει το αν είναι ή όχι.Σε εμάς τίποτα απολύτως. Και μην πάιζουμε με το αν είναι όλες ή όχι. Προφανώς και δεν ήταν όλες και προφανώς κάποιες ήταν. Η ταυτότητα της οροθετικής ιερόδουλης έγινε η σύγχρονη μάγισσα. Όσο για τα ύφη επειδή δεν είμαστε χριστιανοί αντιδρούμε πάντα ανάλογα. Αν παρακολουθήσεις με προσοχή τις αναρτήσεις μας θα καταλάβεις πως επιθετικό ύφος έχουμε μόνο απέναντι στα επιθετικά σχόλια.Σωστά? Ε φυσικά.

 • Στο αριστερό σάιτ που παραπέμπουμε στο πρώτο λινκ μια από τις γυναίκες, η Χριστίνα γράφει:
  “Πως μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να είναι υπεύθυνες οι κοπέλες, και για τους άντρες που δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις ίδιες τις οικογένειες τους να μην λένε τίποτα.”

  Στο επόμενο λινκ που παραθέτουμε η γιατρός τους γράφει:
  “Η Κατερίνα μαζί με τις υπόλοιπες 38 κοπέλες, οροθετικές χρήστριες, βαφτίστηκε «υγειονομική βόμβα» για τον Έλληνα οικογενειάρχη που –γιατί θεωρείται λογικό; -κυκλοφορεί στις πιάτσες των χρηστών με το φερμουάρ του παντελονιού του κατεβασμένο, την τσέπη χωρίς προφυλακτικά και ψάχνει μια σύντομη, χωρίς υποχρεώσεις ανακούφιση.”

  Λείπει η λέξη πόρνη από τις αναφορές αυτές; Ε και;

  Προφανώς και θεωρούμε προβληματική τη φράση σου:
  “Το ότι είναι αδιάφορο αν αυτές οι γυναίκες ήταν πραγματικά -κάποιες από αυτές- στην πορνεία, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά και τον αγώνα και τον λόγο ενάντια στους πορνοπελάτες, έλληνες οικογενειάρχες -σύμφωνα με τον Λοβέρδο-, στο τότε και το τώρα…”
  Μπορεί να μην αναιρείται ο αγώνας ενάντια στους πορνοπελάτες γενικώς αλλά σύμφωνα με την άποψή σου κάθε απόπειρα συσχέτισής του με τις συγκεκριμένες οροθετικές αυτοδίκαια θα χρέωνεται με ιδεολογική τύφλωση. Το θέμε; Δεν το θέμε!

  Επίσης, δεν χρωστάμε σε κανέναν για να ανεχόμαστε την επιθετική του απαξία… Τα του καίσαρος τω καίσαρι.

  • Η υπόθεση των γυναικών αυτών, είτε ήταν έιτε δεν ήταν όλες στην πορνεία συνδέθηκε με αυτήν εξαιτίας της μηντιακής και θεσμικής διαχείρτσης. Οι έλληνες, οικογενειάρχες άντρες, απο τη μία και οι σύγχρονες μάγισσες απο την άλλη. Επίσης σίγουρο είναι πως πορνοπελάτες δεν ήταν μόνο οι καλοί και αγαθοί έλληνες οικογενειάρχες αλλά και μετανάστες, καθόλου οικογενειάρχες. Το ότι ο Λοβέρδος μίλησε για την ελληνική οικογένεια και την “πιθανότητα μόλυνσής της” αφορά μια συγκεκριμένη αφήγηση για την απόσπαση κοινωνικών συμμαχιών. Αρα ένας λόγος για την ίδια την υπόθεση αφορά αναγκαστικά το ζήτημα της πορνοπελατείας. Αρα δεν καταλαβαίνω την απάντηση “κάθε απόπειρα συσχέτισής του με τις υγκεκριμένες οροθετικές αυτοδίκαια θα χρέωνεται με ιδεολογική τύφλωση. Το θέμε; Δεν το θέμε!”
   Το να μην φοβόμαστε τον όρο πόρνη είναι σωστό αλλά δεν μπορούμε να τον φοράμε σε κάποιες που ήταν ή δεν ήταν ή ήτανκαιδενήταν (βρίσκονταν δηλαδή σε ένα ιδιότυπο κοινωνικό μεταίχμιο). Πολύ περισσότερο όταν κάποιες από αυτές το αρνούνται -και όχι μόνο για λόγους ποινικής μεταχείρισής τους-. Η δικιά τους φωνή μετράει και αυτή θα ήταν ανόητο να προσληφθεί ως ανειλικρινής αν δεν μιλήσουν για το “ποινικό επίδικο”.
   Κατά το ίδιο τρόπο θα μπορούμε να μιλάμε και για βόμβες και βομβιστές για συλληφθέντες με τον 187Α άσχετα με το αν είναι ή δεν είναι, το υπερασπίζονται ή όχι (γιατί ξέςρουμε ότι το να βάζουμε βόμβες είναι παράνομο και σε στέλνει κι αυτό πολύ μέσα).

 • Μα αν τελικά η θέση είναι ότι ΔΕΝ ήταν πόρνες τότε από πού κι ως πού μπορείς να κάνεις λογο για πορνοπελάτες; Αφού πορνεία ΔΕΝ υπήρξε στην συγκεκριμένη υπόθεση πώς μπορείς να κάνεις αναφορά σε πορνοπελάτες; Αν όμως αρχίσεις να αναφέρεσαι σε πορνοπελατες την ίδια στιγμήπου λες ότι δεν υπήρχε πορνεία τότε η απλή τυπική λογική σε παραπέμπει σε ιδεολογική μαλάκυνση. Η μαλάκυνση δε γίνεται πιο προχωρημένη αφού θα είναι σα να παραδέχεσαι με υπολανθάνοντα τρόπο ότι τελικά υπηρχε πορνεία…

  Δεν απαντάς για τις αναφορές που κάνουν οι ίδιες και οι αλληλεγγυες και παραπέμπουν στην πορνεία στα λινκ που παραθέτουμε. Γιατί το κάνουν;

  Στη λεπτή λοιπόν γραμμή που κινούνται οι ίδιες όπου θέλουν να κρατήοουν μακριά τις ποινικές κατηγορίες αλλά και να αντιμετωπίσουν την διαπόμπευση ειλικρινά σε όλα της τα κοινωνικά χαρακτηριστικά, εμείς τοποθετούμαστε με την ίδια λογική που τοποθετούμαστε και για τους “βομβιστές”. Οι πορνοπελάτες είναι οι “υγειονομικές βόμβες” και το κράτος ο μόνος τρομοκράτης. Και μην μας ρωτήσεις τώρα γιατί δεν ονομάζουμε τους διωκόμενους “βομβιστές”. Είναι γιατί δεν στεκόμαστε στην πρακτική τους (όπως κάνει και το αστικό ποινικό δίκαιο) αλλά στα περιεχόμενα της δράσης τους.

 • Νομίζω ότι κάτι δεν γίνεται κατανοητό με πολύ επιμονή:
  α) δεν ήταν όλες οι κοπέλες πόρνες -δεδομένο, είτε κάποιες το δηλώνουν, είτε κάποιες δεν έχουν τοποθετηθει δημόσια. Εκείνες τις μέρες γίνονταν σκούπες σε τοξικοεξαρτημένες σε Ομόνοια-Μεταξουργείο-βάθης. Αρα δεν μπορεί κανείς να ομογενοποιήσει το υποκείμενο σε μια αφήγηση και επιθετικούς προσδιορισμούς.
  β) αργότερα μάλιστα “αποκαλύφθηκε” ότι καποιες από αυτές δεν ήταν καν οροθετικές.
  γ) το ότι αυτή η υπόθεση αφορά τους πορνοπελάτες -χωρίς ιδεολογικές τυφλώσεις και μαλακύνσεις έχει να κάνει με την θεσμική-μηντιακή-ποινική διαχείρισή τους ως τα απόλυτα σύγχρονα σκουπίδια. Το ζήτημα των πορνοπελατών-οικογενειαρχών το άνοιξε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Λοβέρδος και η ΕΛΑΣ. Ακόμα κι αν δεν ήταν καμιά από τις κοπέλες πόρνη, τό ότι το καθεστώς φόβου, η καθεστωτική αφήγηση στήθηκε με πυλώνα την υπεράσπιση της υγείας της ελληνικής οικογένειας από τα μικρόβια που έφερνε στο σπίτι ο ξαναμμένος μπαμπάς, απαιτεί από εμάς την τοποθετησή μας συνολικά για το ζήτημα.
  δ) η υπόθεση λοιπόν από αντιεξουσιαστική-ριζοσπαστική σκοπιά δεν αφορά την “ορθή” αποτύπωση των ιδιοτήτων των υποκειμένων μέσα στο “κοινωνικό καταμερισμό”. Η μοίρα των υποκειμένων και η διαχείρισή τους από τον νόμο και η παραγωγή κυρίαρχης ιδεολογίας είναι αυτό που πρέπει να απαντηθεί. Σε όλα αυτά η αφίσα σας απαντάει κ τοποθετείται σωστά, χωρίς να χάνει το κέντρο βάρους της. Η αστοχία σας να τις αναφέρεται ως οροθετικές ιερόδουλες είναι το πρόβλημα. Ο όρος αυτός είναι μια κατασκευή του Λοβέρδου και των δελτίων τύπου της ΕΛΑΣ, τον οποίο τα ίδια τα υποκείμενα που τον χρεώθηκαν, δεν αντιστοιχούσαν όλα σε αυτόν -μάλιστα κάποια σε κανένα από τα 2 συστατικά του στοιχεία- δεν επέλεξαν να τον “αποδομήσουν” χρησιμοποιωντας τον και φτύνοντάς τον στα μούτρα των διωκτών τους. Οπως πχ έχουν κάνει οι αναρχικοί με την έννοια “κουκουλοφόρος”…
  Αυτά ως τελική τοποθέτηση, γιατί νομίζω ότι κουραζόμαστε να επεξηγήσουμε κάτι αρκετά προφανές.

 • Πάνω από 3000 τα τηλεφωνήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  Οικογενειάρχες έως 45 ετών θιασώτες του αγοραίου και χωρίς προφυλάξεις έρωτα – Σημαντικός αριθμός ανηλίκων μεταξυ εκείνων που συνευρέθηκαν με τις οροθετικές ιερόδουλες

  3-5-2012

  http://www.newsnowgr.com/article/80184/pantremenoi-oikogeneiarxes-oi-perissoteroi-ap-osous-pigan-me-tis-orothetikes-ierodoules.html

  Ο όγκος των δεδομένων που υποστασιοποιεί την πραγματικότητα είναι συντριπτικός. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου όπως κατασκευασμένες από την κυρίαρχη αφήγηση είναι οι “πόρνες” οροθετικές άλλο τόσο θα μπορούσαν να είναι και οι πορνοπελάτες. Δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός στην αναφορά σου διότι αυτό είναι που αυτοδίκαια χρεώνεται με ιδεοληψία.
  Η ταμπακιέρα είναι αλλού κι όχι σε μια συμπλήρωση στην αφίσα (αν μας ενδιαφέρει η… αποκατάσταση της αλήθειας) που θα έλεγε: “οροθετικές-κι-ανάμεσά-τους-μερικές-πόρνες” και που για τον παραλήπτη δεν θα άλλαζε τίποτε απολύτως.
  Η ουσία αυτών των σχολίων κρίνεται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *