Ασκήσεις ψοφοδεούς πολιτικής

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 06/03/2014
Σχολιασμοί

Σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ρωτήθηκε ο Καμίνης ποιό θεωρεί ότι είναι το μεγάλο του έργο για το οποίο θα τον θυμούνται οι αθηναίοι όταν θα έχει αποσυρθεί από τον “δημόσιο βίο”. Η απάντησή του αποστομωτική: Το κτίριο της δημοτικής αγοράς που μέσα στο 2015 θα είναι αναπαλαιωμένο και… η Βίλα Αμαλίας που θα γίνει σχολείο. Εντυπωσιακό! Πρόκειται για δύο επί χρόνια κατειλημμένα κτίρια, ζωντανά, ενεργά και εναργή, τα οποία αποτέλεσαν -με τον δικό του τρόπο το καθένα- σημεία αναφοράς κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων. Οι καταλήψεις αυτές εκκενώθηκαν, σε συνεργασία με το υπουργείο δημόσιας τάξης, στο πλαίσιο της καταστολής των “εστιών ανομίας”. Αξίζει να θυμηθούμε τη φράση του Καμίνη: “δεν μπορούμε να ανεχθούμε να γίνονται μαθήματα ελληνικών σε λαθρομετανάστες μέσα στη δημοτική αγορά”. Το στόμα του δε βόρβορος λοιδοριών σε ό,τι αφορά την Βίλα Αμαλίας. Το γεγονός ότι αυτά ακριβώς τα κτίρια επικαλέστηκε το ψοφοδεέες αυτό ανθρωπάκι ως “τα μεγάλα του έργα” για τα οποία θα τον θυμούνται οι αθηναίοι έχει σαφείς ερμηνείες.

Αν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση τότε είναι γεγονός ότι με κάποιο τρόπο αυτά ακριβώς τα εγχειρήματα έχουν εγγραφεί πάνω πάνω στο υποσυνείδητό του, έτσι ώστε να τα ανακαλεί πρώτα και πάνω από όλα τα άλλα “έργα” του. Με το να επικαλείται έργα που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.. είναι προφανές ότι αυτό που προκρίνει είναι η καταστολή τους, την οποία έχει εγγράψει ως “έργο” άξιο λόγου, επίκλησης και πρόκρισης. Θεωρεί ότι έκανε μεγάλο… κατόρθωμα για τον οποίο εκτιμά ότι πρέπει να τον θυμούνται…

Αν δεν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση τότε η επιλογή του να επαναφέρει, εμμέσως πλην σαφώς, την καταστολή των καταλήψεων στην κοινωνική μνήμη έχει σκοπό να χειραγωγήσει το ιδιότυπο μετεμφυλιακό παρόν των ημερών μας. Παίρνει θέση για ψηφοθηρικούς λόγους στοχεύοντας στο διευρυμένο συντηρητικό ακροδεξιό ακροατήριο… για μια ακόμη φορά.

Ο εφιάλτης του(ς), όμως, δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Σχόλια Ανάρτησης

  • Eχει απαγορευτει η διελευση σε πολλους δρομους στο κεντρο της Αθηνας

    ενω κλειστός θα παραμείνει από τις 13.30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ.
    Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.
    Πιο πριν διαβαζουμε ,σε πρωινη πορεια εγιναν προστριβες και υπαρχουν τραυματιες
    διαδηλωτες οταν μερος εργατικης πορειας εσπασε τον αστυνομικο κλοιο.
    Τωρα αρχιζει πορεια της ολμε και της οτα απο την Κλαυθμωνος
    Στις 15.00 ειναι προγραμματισμενη νεα πορεια απο το σωματειο
    μισθωτων τεχνικων εναντια αναμεσα στα αλλα στο κεντρο εισπραξης ασφαλιστικων
    οφειλων και τις κατασχεσεις και θα κατευθυνθει προς το υπ.εργασιας και τη Βουλη.
    Λογικα θα αρχισει κατα τις 16.30 και με εντονα χαρακτηριστικα λογω της επισκεψης του Προεδρου της Γερμανιας.

  • Μαρνης 22 ο τοπος συναντησης
    Στουρναρη και 3ης Σεπτεβριου σχεδον

  • Κλειστος ειναι μονο του συνταγματος
    Οι αλλοι λειτουργουν κανονικα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *