Από τον φόβο στον τρόμο. Από την παθολογία στο κατασπάραγμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 28/02/2013
Αναλύσεις & Θέσεις

Οι μπάρες ασφαλείας πέφτουν στα Βόρεια Προάστια. Οι λογαριασμοί των αστών θωρακίζονται. Η πολιτική διαχείριση εμπλουτίζεται με «δεξιά κι αριστερά» φληναφήματα.  Η λεηλασία των «υποτελών τάξεων» βρίσκεται σε εξέλιξη. Το «έγκλημα», ως κλασσική έκφραση του αστικού ποινικού δικαίου αλλά και ως απόρροια των κοινωνικών ανισοτήτων, εντείνεται και εκτείνεται. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η «κατεύθυνσή» του με βάση την κυριαρχική ώθηση.

Η αστυνομία περιφρουρεί τις τράπεζες και τα μεγαλοκαταστήματα. Κάθε προπύργιο της παραδοσιακής και της νέας αστικής τάξης είναι απρόσιτο. Το έγκλημα κατευθύνεται προς τις φτωχογειτονιές. Βενζινάδικα, κομμωτήρια, ψιλικατζίδικα, περίπτερα γίνονται πεδία μαχών σώμα με σώμα για λίγα ευρώ. Οι γέροι στα προάστια και τα χωριά θυσιάζονται στο βωμό του κρυμμένου κομποδέματος.

Η τελευταία είδηση για τον τύπο που σκότωσε τον «φίλο» του, τον έκοψε σε κομμάτια και τον έβρασε στην Άρτα, χάνει την εγκληματολογική της αυταξία και αθροίζεται σε μια γενικότερη κυριαρχική ώθηση με σαφέστατο προσανατολισμό τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Από τον φόβο στον τρόμο. Από την παθολογία στο κατασπάραγμα. Μοναδικές προοπτικές της εξουσίας για τις «υποτελείς τάξεις»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *