Ανακοίνωση της Tahrir-ICN για τα γεγονότα στην Αίγυπτο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/08/2013
Διεθνή Νέα

Τα γεγονότα των τελευταίων  ημερών είναι το πιο πρόσφατο βήμα σε μια ακολουθία γεγονότων από την οποία οι στρατιωτικοί μπορούν να παγιώσουν την θέση τους στην εξουσία , στοχεύοντας  στον θάνατο της επανάστασης και την επιστροφή  σε ένα στρατιωτικό/αστυνομικό  κράτος. Το αυταρχικό καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έπρεπε να φύγει. Αλλά αυτό που το έχει αντικαταστήσει είναι το αληθινό πρόσωπο των στρατιωτικών στην Αίγυπτο – όχι λιγότερο αυταρχικό, όχι λιγότερο φασιστικό και σίγουρα δυσκολότερο στο να καθαιρεθεί.

Η σφαγή που πραγματοποιείται από το στρατό ενάντια στους υποστηρικτές του Morsi στην πλατεία Nadha και την Raba έχει αφήσει 500 νεκρούς και πάνω από 3000 τραυματίες (το Υπουργείο Υγείας υπολογίζει ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ υψηλότεροι). Ήταν μια προ-ενορχηστρωμένη πράξη κρατικής τρομοκρατίας. Η οποία έχει σαν στόχο να διαιρέσει τον λαό  και να ωθήσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα  να δημιουργήσει περισσότερες πολιτοφυλακές για να εκδικηθεί και να προστατευθεί. Αυτό στη συνέχεια θα επιτρέψει στο στρατό να βαφτίσει όλους τους Ισλαμιστές ως τρομοκράτες και να κατασκευάσει έτσι  έναν «εσωτερικό εχθρό» στη χώρα, που θα του επιτρέψει να κρατήσει το στρατιωτικό καθεστώς σε μια τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα κυνηγάνε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά αύριο θα έρθουν και για τον κάθε ένα που τους επικρίνει . Ήδη ο στρατός έχει κηρύξει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα, δίνοντας στην αστυνομία και τις στρατιωτικές  δυνάμεις επιπλέον εξουσία, κηρύσσοντας επίσης  την απαγόρευση της κυκλοφορίας  στην επαρχία για το ίδιο χρονικό διάστημα από 7μ.μ έως  6π.μ. Αυτό δίνει στο στρατό το ελεύθερο να τσακίσει κάθε διαφωνία. Είναι μια επιστροφή στις ημέρες πριν από την επανάσταση, όπου ο νόμος έκτακτης ανάγκης ήταν σε ισχύ από το 1967 και παρείχε το πλαίσιο για ευρεία καταστολή και  άρνηση των ελευθεριών.

Ο χαρακτήρας του νέου καθεστώτος είναι σαφής. Πριν από μερικές ημέρες διορίστηκαν 18 νέοι κυβερνήτες, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τις τάξεις του στρατού / αστυνομίας ή ακόμα και από τα απομεινάρια του καθεστώτος του Μουμπάρακ.  Έχει υπάρξει επίσης και μια σε εξέλιξη επίθεση στους εργάτες που απεργούν για τα δικαιώματά τους (όπως η πρόσφατη επίθεση στρατού και οι συλλήψεις εργατών στον χάλυβα, στην απεργία στην Σουέζ). Το στρατιωτικό καθεστώς κυνηγά επίσης επαναστάτες ακτιβιστές,  δημοσιογράφοι έχουν χτυπηθεί και συλληφθεί, οι ξένοι έχουν απειληθεί ώστε να μη δίνουν μαρτυρίες για τα γεγονότα.  Τα τοπικά και διεθνή μέσα λένε μόνο την μισή αλήθεια και κατασκευάζουν αφηγήματα ενθαρρυντικά για την ημερήσια πολιτική διάταξη. Η αντεπανάσταση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ξέρει πώς να σπάσει την ενότητα των ανθρώπων στην προσπάθειά της να διαιρέσει και να κατακτήσει.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες έχει υπάρξει μια αύξηση στα σεχταριστικά αντίποινα, με πάνω από 50 εκκλησίες και χριστιανικά ιδρύματα να έχουν δεχτεί επίθεση. Κανείς δεν έχει δει τον στρατό και την αστυνομία να εμφανιστεί για να προστατεύσει αυτά τα κτήρια της χριστιανικής κοινότητας.  Ωφελεί και τον στρατό αλλά και την Μουσουλμανική Αδελφότητα να ανατροφοδοτήσει τις εντάσεις και να καλλιεργήσει το φόβο και την έχθρα στους ανθρώπους. Θα παλέψουν για τον έλεγχο του κράτους καθώς το αίμα των ανθρώπων γεμίζει τους δρόμους.

Καταδικάζουμε τις σφαγές στην Raba και την πλατεία Nadha, τις επιθέσεις στους εργάτες, τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους, την εκμετάλλευση του λαού από εκείνους που ανταγωνίζονται για την εξουσία καθώς και τις σεχταριστικές επιθέσεις. Για να συνεχιστεί η  επανάσταση ο λαός πρέπει να  παραμείνει ενωμένος ενάντια στην κατάχρηση και την τυραννία της εξουσίας, ανεξάρτητα σε ποιον κατευθύνεται.

Κάτω το στρατιωτικό καθεστώς και ο Al-Sissi!

Κάτω τα απομεινάρια του καθεστώτος του Mubarak και η ελίτ των επιχειρήσεων!

Κάτω το κράτος, όλη η εξουσία στις αυτόνομες κοινότητες!

Ζήτω η αιγυπτιακή επανάσταση!

πηγή:https://tahriricn.wordpress.com/2013/08/15/tahrir-icn-statement-on-events-in-egypt/

Athens Indymedia Translations Team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *