H κηδεία του Κροπότκιν τον Φλεβάρη του 1921 σε βίντεο

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/01/2013
Free ProjectVideos

Η κηδεία του Πιότρ Κροπότκιν πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13, Φεβ. του 1921, και κινηματογραφήθηκε από το “τμήμα κοινωνικών χρονικών του Πανρωσικού κινηματογράφου και τις εκδόσεις φωτογραφία”.

Από το 0:33 και μετά μπορείτε να δείτε επιτροπή για την οργάνωση της κηδείας, η οποία περιελάμβανε γνωστούς αναρχικούς εκείνης της εποχής  – Sandomirskyi, Perovskyi, Lebedev, Yarik (0:49), Askarov, Pavlov, Atabekyan (01:00) , Τ. Shapiro, A. Shapiro, Alexey Borovoy, Piro (01:11), Gogelio, Maximov, Markus, Anosov, Chernyi (1:31) και Αλεξάντρ Μπέρκμαν (1:45).

Μετά είναι η νεκρική πομπή στο Dmitrov, με ειδικά διαμορφωμένη αμαξοστοιχία πομπή στη Μόσχα και αποχαιρετισμός στο σπίτι των συνδικάτων, όπου στο 6:40 μπορείτε να δείτε Emma Goldman και Berkman Alexandr

Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή του ντοκιμαντέρ είναι στο 7:40, στο οποίο εμφανίζεται μια σειρά αναρχικών πολιτικών κρατουμένων που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι προκειμένου να παρευρεθούν στην κηδεία. Μερικοί από αυτούς δεν είχαν ποτέ άλλη ελεύθερη μέρα στη ζωή τους. Η κηδεία του Κροπότκιν ήταν, επίσης, η τελευταία διαδήλωση των αναρχικών στη Μόσχα μέχρι το 1988.

Τέλος, από το 9:36 υπάρχει βίντεο των ομιλητών 13 του Φλεβάρη στο νεκροταφείο Νοβοντέβιτσι. Αυτοί είναι οι: Sandomirsky για λογαριασμό της αναρχικών οργανώσεων, Schteinberg για λογαριασμό των αριστερών σοσιαλιστικών επαναστατών, Pavlov για λογαριασμό των αναρχικών, Mostovenko στο λογαριασμό του Κομμουνιστικού Κόμματος (οι επίσημες αρχές δεν μπορούσαν να αγνοήσουν αυτή την περίπτωση), Ermansky σε λογαριασμό των σοσιαλδημοκρατών – μενσεβίκων,, Ροσμέρ για λογαριασμό της κομμουνιστικής διεθνούς, Έμμα Γκόλντμαν για λογαριασμό των αμερικάνων αναρχικών, Pevin για λογαριασμό των φοιτητών της Μόσχας και Baron για λογαριασμό της ουκρανικής ομοσπονδίας αναρχικών “Alarm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *