Αντιφασιστική πορεία στο Αιγάλεω Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη: μνήμη και αντίσταση

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 26/09/2012
Τοπικά Νέα

Όπως και την περσινή χρονιά έτσι και φέτος ξεθάβουμε την επέτειο της σφαγής 100 αιγαλιωτών από γερμανούς ναζί και ντόπιους συνεργάτες τους το 1944. Ξεθάβουμε ένα γεγονός από εκεί που το είχε καταδικάσει τόσο η κυρίαρχη κουλτούρα (αυτή που έχει θωρακίσει ιστορικά την ατιμωρησία των ντόπιων δοσίλογων) όσο και η αριστερή κομματική μιζέρια (αυτή που κατέβαζε καμία δεκαριά αντιστασιακούς στο μνημείο διεκπεραιώνοντας ένα ιστορικό καθήκον χωρίς πολιτική υπεραξία… δυστυχώς γι’ αυτό).

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε διαισθανθεί τον επελαύνοντα φασισμό ως αιχμή ενός συστημικά προωθούμενου κοινωνικού κανιβαλισμού. Και έτσι, η πορεία ξεκίνησε από την περιώνυμη πλατεία «29/9/1944» για να καταλήξει στο Βίλατζ, εκεί που εκδηλώνονταν σποραδικά επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες. Οι κοινωνικές διεργασίες που ανέδειξαν την υπολανθάνουσα ακροδεξιά κοινωνική στροφή ολοκληρώθηκαν στις τελευταίες εκλογές.

Έτσι, η φετινή αντιφασιστική πορεία στο Αιγάλεω, έρχεται αυτή τη φορά να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η περιοχή μας δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να γίνει φασιστικό προπύργιο, ρατσιστικό σφαγείο και εθνικιστικό φτωχοκομείο. Η φετινή πορεία θα ξεκινήσει και πάλι από την πλατεία «29/9/1944» (Ιερά Οδός και Κηφισού) για να περάσει από τον «Αγ. Σπυρίδωνα» (μια περιοχή που κτίστηκε από ιρακινούς μετανάστες στο μεσοπόλεμο) και να καταλήξει στο σταθμό του Μετρό.

Αν πέρυσι η πορεία ήταν η μαζικότερη που έχει γίνει στο Αιγάλεω εδώ και πολλά χρόνια (καθιερώνοντας την πόλη μας ως απολύτως εχθρική προς τους φασίστες χωρίς να χαρίζεται στη θεσμισμένη εξουσία), φέτος πρέπει να έχει ακόμη μεγαλύτερο ποιοτικό και ποσοτικό εκτόπισμα.

Να στείλουμε και πάλι το μήνυμα: θάνατος στο φασισμό! Παντού και πάντα!

Ραντεβού αύριο το απόγευμα στις 6μμ στην πλατεία «29/9/1944»!

*η πλατεία βρίσκεται πολύ κοντά στη διασταύρωση των οδών Ιεράς Οδού και Κηφισού, επί της οδού Κηφισού προς τη μεριά του Αιγάλεω. Αν χρησιμοποιήσουμε το μετρό, από το σταθμό Αιγάλεω κινούμαστε προς τον Κηφισό προσεκτικά στο δεξιό ρεύμα κι όχι στο αριστερό (για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες «τριβές» με τις ένοπλες συμμορίες που θα φυλάνε το αστυνομικό τμήμα λίγο πριν τον Κηφισό)

Κατάληψη Σινιάλο

Σχόλια Ανάρτησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *