Εισβολές σε κατειλημμένους χώρους τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/04/2012
Κινηματικά Νέα

Από νωρίς τα ξημερώματα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων. Περίπου στις 6:30, ισχυρές δυνάμεις μπάτσων περικύκλωσαν την περιοχή και πραγματοποιήθηκαν -παρουσία εισαγγελέων- εκκενώσεις δύο κατειλημμένων χώρων: του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ και της Κατάληψης Βαλτετσίου 60, ενώ υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές ατόμων.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη γελοίο κατασταλτικό σχέδιο, από αυτά που ο μακιαβελικός κρατικός μηχανισμός έχει «συνηθίσει» όλους όσους αντιστέκονται. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν μία βδομάδα (12/04/2012) ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ι. Τέντες ζήτησε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων -με τη διαδικασία του αυτόφωρου- για τους κατειλημμένους χώρους.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο που, για πρώτη φορά, χαρακτηρίζεται από το διακύβευμα της αμφισβήτησης του έως τώρα γνώριμου μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού. Τα ψηφαλάκια που με κάθε τρόπο επιχειρούν να μαζέψουν τα κομματικά επιτελεία έρχονται να «συγκρουστούν» με τις αντιστάσεις που ξεφυτρώνουν καθημερινά ανοικοδομώντας πραγματικές σχέσεις αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συνολικής ρήξης με την ξεφτίλα αυτού του κόσμου. Αντιστάσεις που δεν χωράνε πια σε καμία προεκλογική ρητορεία και σε κανένα έδρανο της Βουλής.

Και είναι και κάτι ακόμα… Για πρώτη φορά η εκλογική διαδικασία -το πεδίο των κυρίαρχων- θα βρεθεί ευθέως αντιμέτωπη με τον δρόμο -το πεδίο των αντιστεκόμενων. Μόλις πέντε μέρες πριν τις εκλογές, την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς οι εξαθλιωμένοι θα βρίσκονται στους δρόμους δίνοντας τη δική τους μάχη για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το τί θα γίνει εκείνη την ημέρα θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις εκλογές που θα ακολουθήσουν. Η Εξουσία το γνωρίζει πολύ καλά και φροντίζει από τώρα ώστε να οχυρωθεί και να συντρίψει κάθε θύλακα αντίστασης.

Κι όμως, τα γνώριμα παιχνίδια της Κυριαρχίας και των αχυρανθρώπων της δεν μπορούν παρά να συντριβούν από το πείσμα και την οργή των καταπιεσμένων. Και θα συντριβούν πάση θυσία…

 

Ανακοίνωση του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Κ*ΒΟΞ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *