Κατάληψη 111 στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/03/2015
Κινηματικά Νέα

Κατάληψη 111

Στις 17 Μαρτίου προχωρήσαμε στην κατάληψη κτιρίου στην οδό Εγνατία 111. Το κτίριο αποτελεί κρατική περιουσία, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη τα τελευταία 37 χρόνια. Δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού ούτε και να αναγνωρίζουμε ιδιοκτησιακές αρχές, γι’αυτό το λόγο προβήκαμε στην ενέργεια αυτή. Στην εποχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της κυριαρχίας του καπιταλισμού έχουμε την ανάγκη να αντιταχθούμε με όλα τα μέσα σε αυτό το μοντέλο καταπίεσης και ανελευθερίας.
Μέσω της κατάληψης έχουμε την ευκαιρία να δράσουμε συλλογικά και αντιιεραρχικά, δημιουργώντας έναν πυρήνα αυτοοργάνωσης προτάσσοντας, έτσι, την αυτοδιαχείριση, την αυτοδιεύθυνση, την αυτομόρφωση και την ελευθερία. Δεν πρόκειται για μια στεγαστική κατάληψη, αλλά για ένα χώρο που θα αποτελέσει εστία αντιπληροφόρησης και δομή αντίστασης στο κέντρο της πόλης.
Εν έτη 2015, που οι συνειδήσεις είναι ωνητές και το άτομο τείνει να συμβιβάζεται άκριτα, εμείς επιλέγουμε να αντισταθούμε σε κάθε κρατικό θεσμό και να μαχόμαστε κάθε μορφή εξουσίας. Ενώ, λοιπόν, ο κοινωνικός κομφορμισμός είναι στο ζενίθ του εμείς διαλέγουμε ένα διαφορετικό τρόπο δράσης, κάνοντας πολύμορφους αγώνες, αποτινάσσοντας την αδράνεια. Όσο υπάρχουν εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, θα βρισκόμαστε σε μια αέναη πάλη με το θεσμό που τους γεννά. Όσο υπάρχει το δίπολο παραγωγής-κατανάλωσης τόσο εμείς θα επιδιώκουμε την ολική καταστροφή του κεφαλαίου. Απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία της ιδεατής αναρχικής κοινωνίας που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την ελευθερία.
10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ.
ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΤΙΡΙΑ.
Συνέλευση αναρχικών κατάληψης 111

c1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *