Από γείτονες/ισσες και θαμώνες της πλατείας Παπανικολάου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/11/2014
Τοπικά Νέα

Capture1

 

Παραθέτουμε το σχόλιο που ανάρτησαν γειτονες/ισσες και θαμωνες της πλατειας παπανικολαου σε δική μας ανάρτηση:

“Καπως ετσι αρχισε και η εισβολη στην πλατεια Παπανικολαου στις εργατικες πολυκατοικιες εκει που βρισκεται και το Σινιαλο…μονο που εδω στη γειτονια μας ειχε και απειλες οτι θα ερθει η τροχαια σε περιπτωση μη συμμορφωσης με την εντολη για “διευκολυνση” του εργου αναμορφωσης της πλατειας. Ηταν μεσημερι παρασκευης 17 οκτωβρη
Δευτερα 20 του μηνα, απο νωρις μπουλτοζες, σκαπτικο, θορυβος και φατε γειτονες χωμα, μεχρι το μεσημερι βομβαρδισμενο τοπιο η πλατεια. Για φωτισμο το βραδυ ουτε λογος. Πισσα το σκοτάδι. Ταμπελα για την αναθεση του εργου; Ξέρετε αυτες τις μπλε με τα αστερακια της ΕΕ, τη σημαια, την δημοκρατια το υπουργειο, τον προυπολογισμο;… Μπα! ουτε για πλακα.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙς ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Ή ΛΑΜΑΡΙΝΕς ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ”ΕΡΓΟΥ” ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟ ΛΑΣΠΗ.
Αυτα ομως -οσα εχουν τη σημασια τους- δεν μας απασχολουν τοσο οσο η εισοδος της μπουλτοζας στην γειτονια με εναν απιστευτο συμβολισμο, αφου
ειχε πανω της ζωγραφισμενη… μια ναζιστικη σβαστιγκα. Ευτυχως καποιοι την περιποιηθηκαν με πολυ καλη αισθητικη και ενα καλο μηνυμα οτι μερικα πραγματα δεν μπορουν να υπαρχουν στις γειτονιες μας, οπως και η δικη μας όπου απο παλιοτερα ηπειρωτες, επτανησιοι, κρητες, θεσσαλοι και αλλοι μεταναστες ζυμωσαν για χρονια τις διαφορετικοτητες τους και τις κουλτουρες των τοπων τους, οπως τωρα τα παιδια μας μεγαλωνουν αδερφικα με τα παιδια των γειτονων μεταναστων και καθε μερα γεμιζουν ζωη και κοινωνικοτητα την πλατεια. Μια πλατεια που οι χαρτογιακαδες και οι κομματικοι ακολουθοι θυμουνται παντα κοντα στις εκλογες οταν εδω και χρονια δεν εχει κηπουρο παρα μονο εκεινο το διαστημα που ερχονται υπαληλλοι του δημου και κουρευουν το γκαζον. Μια πλατεια όπου καποιοι ασυνειδητοι παρκαρουν τα αυτοκινητα τους επανω στην πλατεια και που απ’ ο,τι φαινεται ειναι το μονο χαρακτηριστικο το οποιο ο δημος επιδιωκει να παραμεινει ως αδιαταρακτο σκηνικο.
Για να κανει και εδω μια ”λαικη συνευλεση” σαν κι αυτη του πατιναζ δεν του περισευουν κολαουζοι.
Ο δημος απ’ο,τι δειχνει δεν σπαει μονο πλακες με τις ζωες μας αλλα βαραει τις ριζες μας και αυτο μας ποναει οπως ποναν τα πληγωμενα δεντρα που πλεον τους λοιπουν ριζες, ολοκληρα κλαδια και οι φωλιες των πουλιων που μας τραγουδουσαν.
Σαν να μην φτανουν ολ’ αυτα το μεσημερι τις δευτερας 24-11 γεωπονος του δημου υποδεικνυε δεντρα για κοψιμο, μεταξυ αλλων και μιας λευκας που δεσποζει στο σημειο για πανω απο τρεις δεκαετιες και ειναι ανω των δεκα μετρων.
Καλυτερα θα ηταν να το ξανασκεφτουν γιατι οπως γραψαν και οι γειτονες καταληψιες
Δεν είναι καιρός πια να μετρηθούμε αλλά να αναμετρηθούμε

για αρχη …”
γειτονες/ισσες και θαμωνες της πλατειας παπανικολαου
υγ αλληλεγγυη με τους αγωνιζομενους κατοικους του πατιναζ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *