Για την αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής 27/9 στο Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 29/09/2013
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Το απόγευμα της Παρασκευής 27/9 λίγο μετά της 7 μ,μ, περίπου 300 αντιφασίστες -στριες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κατάληψης Σινιάλο  βρέθηκαν μπροστά απο την κεντρική πύλη του μπαρουτάδικου  για να πορευτούν σε κάποιες απο τις γειτονιές του Αιγάλεω στις οποίες η μνήμη ενάντια στο φασισμό ξεκινά απο το τους ναζί του 44 και φτάνει μέχρι και σήμερα που τα συγχρονα φασιστοειδή έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε μετανάστες απο το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Ξεκινώντας απο την πύλη του Μπαρουτάδικου διασχίσαμε την Μ.Αλεξάνδρου για να περάσουμε από την πλατεία Λέλας Καραγιάννη,της οποίας οι κάτοικοι είτε χαιρέτησαν την πορεια φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα είτε πλαισιώνοντας την με τις φυσικές τους παρουσίες. Από την πλατεία Δαβάκη κατεβήκαμε την Ιερά Οδό για να καταλήξουμε στο Μετρό όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους δικούς μας Ζωή Τάχα. Καθόλη την διάρκεια της πορείας φωνάζονταν αντιφασιστικά συνθήματα.Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα διαχέοντας έναν λόγο ιστορικής μνήμης και αγώνα. Το μήνυμα για μια ακόμη φορά ήταν σαφές και συμπυκνώνεται στην τελευταία παράγραφο του κειμένου:

Δεν θα περιμένουμε, όμως, την ανάπηρη αστική δημοκρατία μέχρι να φαγωθεί για μια ακόμηφορά από τα παιδιά της. Η Ιστορία δεν είναι ούτε τραγωδία ούτε φάρσα. Είναι κοινωνική ευθύνη και ταξικό χρέος. Το σκύλεμα των νεκρών της 29/9/1944 θα παγώσει μαζί με τα χαμόγελα των φασιστικών συμμοριών. Ο καιρός της ατιμωρησίας έχει τελειώσει.

το μήνυμα της σφαγής της 29/9/1944: κανένα έλεος στους ρατσιστές, πολεμοκάπηλους, μισάνθρωπους δολοφόνους”

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή φορά που επιλέγουμε τη διοργάνωση πορείας για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη μιας πολύσημης σφαγής που στις μέρες μας αποκτάει ιδιαίτερο νόημα. Τις δύο προηγούμενες χρονιές οι πορείες αποπειράθηκαν να συνδέσουν το τοπίο της σφαγής με τοπία της πόλης όπου αποτυπώνεται το σύγχρονο στίγμα της φασιστικής μισανθρωπίας, Τα Βίλατζ του 2011 και ο Άγ. Σπυρίδωνας του 2012. Αυτή τη χρονιά επιλέχθηκε η πλατεία Λ. Καραγιάννη καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξεδιπλωθεί επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών σε γειτονικά της σοκάκια. Εν τω μεταξύ προχωρήσαμε σε δυο μαζικές προπαγανδιστικές παρεμβάσεις τις προηγούμενες ημέρες στις γειτονιές του Λιούμη και των Ρώσικων.

Συνεχίζουμε.

 IMG_0249

IMG_0384

*περισσότερες φωτό http://storgh.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

Σχόλια Ανάρτησης

  • οι πλατειεs στο αιγαλεω εχουν και αυτη τη χρηση λοιπον.να γινονται συναυλειεs διαμαρτυριαs kαι πασηs φυσηs εκδηλωσειs για οσουs χαθηκαν απο χερι φασιστα.υπαρχουν ακομα ανθρωποι που διαθετουν το ταλεντο τουs μα πανω απο ολα την ψυχη τουs για το κοινο καλο.χειροκροτημα στουs ζωη ταχα και σε ολα τα χιπ χοπ ρεγγε ροκ συγκροτηματα που το σαββατο βραδυ επαιξαν στη μνημη του αδικοχαμενου παυλου μεχρι το ξημερωμα στο πεδιο του αρεωs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *