Για τον απεργιακό αποκλεισμό της Γενικής Ταχυδρομικής

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/02/2013
Κινηματικά Νέα

IMG_0484

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την επιτροπή εργαζομένων στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω, τους αλληλέγγυους και με την «θεσμική» κάλυψη της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων είχε προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση για σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, στις 7.30 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής Α.Ε. στην οδό Κηφισού 14 στου Ρέντη. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η ουσιαστική διαδικασία της επιχείρησης, αυτή της διανομής των φακέλων από τα κεντρικά δρομολογείται με την έξοδο των φορτηγών στις 3 τα χαράματα, ακριβώς αυτή την ώρα, 150 περίπου άτομα από τους διοργανωτές προχωρήσαμε στον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων. Από τις 3 τα χαράματα σήμερα και μέχρι το μεσημέρι κανένα όχημα της εταιρίας δεν μπήκε στις εγκαταστάσεις. Οι εργαζόμενοι στα κεντρικά δεν απεργούσαν (προφανώς, η απεργία έχει απαξιωθεί στις συνειδήσεις τους μετά από χρόνιες και αγωνιώδεις προσπάθειες του καθεστωτικού συνδικαλισμού) και κλείστηκαν μέσα στο κτίριο μέχρι νεωτέρας. Η κινητικότητα της αστυνομίας ήταν έντονη με πολλά περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα να έρχονται και να παρέρχονται, να σταθμεύουν για λίγο και να κινούνται περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Στις 7.30 το πρωί και στην ώρα της προγραμματισμένης συγκέντρωσης η παρουσία των συγκεντρωμένων ενισχύθηκε παρά το τσουχτερό κρύο. Γύρω στις 11πμ η αστυνομία επανήλθε με το χαρτί της αδιαλλαξίας του ΔΣ  της επιχείρησης αλλά και με το πρόσχημα του μποτιλιαρίσματος της εθνικής οδού από τα φορτηγά της εταιρίας που είχαν αδρανοποιηθεί επί ώρες, και απείλησε με συλλήψεις των συγκεντρωμένων. Εν τω μεταξύ ο σκοπός της απεργιακής κινητοποίησης είχε επιτευχθεί και με δεδομένη τη βούληση συγκεντρωμένων να συμμετάσχουν και στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο αποκλεισμός της Γενικής Ταχυδρομικής έληξε.

Επρόκειτο για μια αρχή. Σε ό,τι μας αφορά ως αλληλέγγυους στους εργαζομένους -και μάλιστα σε επιχείρηση που εδρεύει στην «ενορία» μας- έχουμε δεσμευτεί για περεταίρω δράσεις αλληλεγγύης μέχρι να δικαιωθούν οι 8 εργαζόμενοι.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι η στοχευμένη αυτή δράση του αποκλεισμού μιας επιχείρησης σε ημέρα γενικής απεργίας, μας έδωσε ένα «διέξοδο» σε σχέση με τον χαρακτήρα της συμμετοχής μας σε τέτοιες θεσμικές και εθιμικού τύπου «εκτονώσεις» που οργανώνονται στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τους πυλώνες του καθεστωτικού συνδικαλισμού. Βρεθήκαμε μαζί με τα παιδιά της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω, τις συνελεύσεις βάσεις εργαζομένων, το σωματείο βάσης ανέργων και πολλούς αλληλέγγυους στο δρόμο. Εκεί που απ’ ό,τι έχει φανεί τις μέρες των καλεσμένων απεργιακών ραντεβού δεν θα βρεθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι. Η ιστορία δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεκλειδώσει τους κώδικες των ξεσηκωμών. Καλύτερα γιατί δεν θα’ ναι για καλό.

Συνεχίζουμε στους δρόμους.

Σχόλια Ανάρτησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *